Δαπάνες επιχειρήσεων
zoom in
55.00€ -10% 49.50€
  • Θεματική πρακτική ανάλυση.
  • Λογιστικές διαφορές.
  • Γενικές αρχές έκπτωσης των δαπανών, παραγωγικότητα και αυτοτέλεια των χρήσεων.
  • Κατάλληλα δικαιολογητικά δαπανών και τρόπος πληρωμής.
  • Έξοδα μισθοδοσίας, κίνησης, φιλοξενίας, εκδηλώσεων, αυτοκινήτων, τηλεφωνίας, διαφημίσεων, ακινήτων,  ασφαλίστρων, μελών ΔΣ, τόκων, προστίμων, δωρεών, δαπανών ψυχαγωγίας, προσωπικών καταναλωτικών  δαπανών, δωρεών, χορηγιών κ.λπ.
  • Αμοιβές σε είδος, Ζημιές. Προβλέψεις. Αποσβέσεις. Επισφαλείς πελάτες.
  • Συνδυαστική ερμηνεία διατάξεων βασιζόμενη σε νομολογία, αποφάσεις και εγκυκλίους.
  • Αναλυτικό αλφαβητικό και θεματικό ευρετήριο.

Δημήτρης Π. Σταματόπουλος (Συγγραφέας)

O Δημήτρης Σταματόπουλος γεννήθηκε το 1955 στο Ψάρι Ηραίας Αρκαδίας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι συγγραφέας φορολογικού δικαίου με πρώτη έκδοση βιβλίου το 1989 με μεγάλο αριθμό βιβλίων, άρθρων και δημοσιευμάτων φορολογικού περιεχομένου. Υπηρέτησε στο Υπουργείο Οικονομικών. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Φορολογίας του Υπουργείου και φέρει πλέον τον τίτλο του επίτιμου Γενικού Διευθυντή Φορολογίας. Προηγούμενες θέσεις: Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων, Διευθυντής στην Υπηρεσία Έρευνας και Ελέγχου Τιμών, Δ/ντης στην Δ/νση Τελών και Ειδικών Φορολογιών. Προϊστάμενος στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. 2000-2004 ΦΠΑ. Από 1986 έως 1999 εργάσθηκε στη Δ/νση Βιβλίων και Στοιχείων (KBΣ). Επίσης διετέλεσε Διευθυντής στην Α΄ Δ.Ο.Υ. Περιστερίου και έχει εργασθεί ως ελεγκτής σε διάφορες εφορίες μεταξύ αυτών και η ΦABE Αθηνών. Συμμετείχε σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και ομάδες εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών για όλα τα θέματα που αφορούν εν γένει τη φορολογία και το φορολογικό δίκαιο. Σήμερα συνεργάζεται ως συγγραφέας με το "Forin Σταματόπουλος". Το 2018, εισήλθε και στον κόσμο του παιδικού βιβλίου επιδιώκοντας να μάθει στα παιδιά την αξία του κοινού αγαθού, την ανάγκη της συνεργασίας και τη χαρά της δημιουργίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Γ. Καραβοκύρης (Συγγραφέας)

O Aντώνης Kαραβοκύρης γεννήθηκε στην Aθήνα το 1951. Eίναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Eπιχειρήσεων της Aνωτάτης Bιομηχανικής Σχολής Πειραιώς και της Σχολής Στελεχών Nαυτιλιακών Eπιχειρήσεων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών από το 1979 μέχρι το 2013. Tο χρονικό διάστημα 1983 - 1990 ήταν ελεγκτής στην YΠ.E.Δ.A. Aθηνών. Πρόεδρος της Διοικούσας Eπιτροπής του περιοδικού "Φορολογική Eπιθεώρηση" από το 1994 έως το 1997. Από το 1997 έως το 2004 ήταν τμηματάρχης στην Kεντρική Yπηρεσία του Σώματος Δίωξης Oικονομικού Eγκλήματος (Σ.Δ.O.E.) στο τμήμα Ειδικών Οικονομικών Υποθέσεων. Διευθυντής της Υπηρεσία Έρευνας & Ελέγχου Τιμών του Υπουργείου Οικονομικών. Φορολογικός σύμβουλος στον Υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά. Γενικός Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Ολυμπίων & Κληροδοτημάτων (ΖΑΠΠΕΙΟΝ). Μέλος της επιτροπής κατάργησης του Κ.Β.Σ. Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και εκλεγμένος στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣΤΑ). Μέλος στην Ανώτατη Επιτροπή Τελωνειακών Αμφισβητήσεων - ΑΕΤΑ. Μέλος στην Επιτροπή Κωδικοποίησης Κληροδοτημάτων. Διευθυντής στην Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος του Υπουργείου Οικονομικών και από την θέση αυτή συνταξιοδοτήθηκε στις 17.8.2012.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
544
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.13 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση