Νουβέλες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νουβέλες

Η ζωή μου. Θάλαμος Νο 6. Φώτα. Τρία χρόνια

Anton Pavlovich Chekhov

14.00€ -21% 11.06€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602089576

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2019

  • Εκδότης

    Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

Οι τέσσερις νουβέλες του Α. Τσέχοφ (1860-1904) "Η ζωή μου", "Θάλαμος Νο 6", "Φώτα" και "Τρία χρόνια" είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του κλασικού Ρώσου συγγραφεα, όπου απλά καθημερινά επεισόδια γίνονται καθρέφτες της ζωής της Ρωσίας του 19ου αιώνα. Ο Μ. Γκόργκι στενός φίλος του Τσέχοφ, είχε γράψει για εκείνον "... στο λυπηρό και ευγενικό χαμόγελό του κάποιος μπορούσε να αισθανθεί τον λεπτό σκεπτικισμό ενός ανθρώπου που γνωρίζει την αξία των λέξεων και των ονείρων, και να δει τη λάμψη μιας αξιαγάπητης μετριοπάθειας και μιας λεπτής ευαισθησίας".
Τα στοιχεία αυτά διαφαίνονται καθαρά στις ιστορίες της παρούσας έκδοσης, όπου ο συγγραφέας, χωρίς να κρύβει την προτίμηση του στους αδικημένους και σε όσους έχουν τολμηρές για την εποχή τους ιδέες, εκφράζει τους κοινωνικούς προβλιματισμούς του και καταπιάνεται με πανανθρωπινα φιλοσοφικά ζητήματα για την ζωη και τον θάνατο. Οι γλαφυρές περιγραφές, οι ζωηροί διάλογοι και η αληθοφάνεια των χαρακτήρων συμπληρώνονται από το λεπτό, καλοπροαίρετο χιούμορ, την απλότητα, αλλα και την πικρία.

Anton Pavlovich Chekhov

Anton Pavlovich Chekhov (Συγγραφέας)

Άντον Τσέχοφ (1860 - 1904): Πεζογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Γεννήθηκε στο Ταγκανρόκ της Αζοφικής. Γιος μικροεμπόρου και εγγονός δουλοπάροικου, θα ζήσει δυστυχισμένα παιδικά χρόνια που θα σημαδέψουν ολόκληρη τη ζωή του. Αντικειμενικός, καίριος, λιτός, έδωσε με τα διηγήματα και τα θεατρικά του έργα ένα ανεπανάληπτο μωσαϊκό της ρωσικής ζωής, όπου σαρκάζει την κακότητα και τη βλακεία, την έπαρση και την απληστία, την υποκρισία και τη σκληρότητα. Μοναδικός παρατηρητής, αποτύπωνε γλαφυρά τα φαινόμενα και τα μη φαινόμενα, φωτίζοντας τις κωμικές πλευρές των τραγικών στιγμών της ζωής και τις δραματικές πλευρές της γελοιότητάς της. Γνωστά διηγήματά του είναι: "Η στέπα" (1888), "Θάλαμος 6" (1892), "Οι χωρικοί" (1897), "Η αρραβωνιαστικιά" (1903). Θεατρικά του έργα είναι: "Ιβανόφ", "Πρόταση γάμου", "Η επέτειος", "Ο γλάρος", "Ο θείος Βάνιας", "Οι τρεις αδελφές", "Βυσσινόκηπος", "Πλατόνοφ" (ανέκδοτο όσο ζούσε).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ανδρέας Σ. Σαραντόπουλος

Ανδρέας Σ. Σαραντόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Αντρέας Σαραντόπουλος γεννήθηκε το 1915 στο χωριό Αγριλιά Μεσσήνης. Τελείωσε το γυμνάσιο στα 1932 και στα 1934 κατατάχθηκε εθελοντής στο στρατό. Στα 1939 βγήκε ανθυπολοχαγός από τη Σχολή Αξιωματικών Στρατιωτικών Υπηρεσιών. Έλαβε μέρος στον πόλεμο της Αλβανίας και αργότερα στην Εθνική Αντίσταση (ΕΛΑΣ). Το χρονικό διάστημα 1945-1953 το πέρασε στις φυλακές και εξορίες. Έμαθε ρωσικά μόνος του, έγραψε ρωσική γραμματική (1957) κι έχει μεταφράσει τα περισσότερα από τα έργα των Ρώσων κλασικών και πολλά έργα Σοβιετικών συγγραφέων με επιτυχία. Έχει γράψει και έχει εκδώσει το τετράτομο αντιστασιακό και μετα-αντιστασιακό έργο με τίτλο "Μικροί και μεγάλοι άνθρωποι" και συνεχίζει το έργο του.

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
460
Διαστάσεις:
18x12
Βάρος:
0.65 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση