Ιουλιανά 1965
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιουλιανά 1965

Τα άγνωστα παρασκήνια

Γεώργιος Α. Λεονταρίτης

12.00€ -26% 8.88€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600366020

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2019

  • Εκδότης

    Εκδόσεις Καστανιώτη

Ποια ήταν η αλήθεια για τα Ιουλιανά του 1965; Βεβαίως, έχουν χυθεί τόνοι μελάνης γι’ αυτή την περίοδο. Οι περισσότεροι, όμως, θέλησαν να παρουσιάσουν τα γεγονότα μέσα από κομματικές παρωπίδες, σύμφωνα με τις προσωπικές τους συμπάθειες ή αντιπάθειες. Η κρίση μεταξύ της οικογένειας Παπανδρέου και των Ανακτόρων οδήγησε τη χώρα στη δικτατορία της 21ης Απριλίου. Ποιος έφταιγε γι’ αυτό; Μπορούσε τότε να αποτραπεί η επέμβαση του Στρατού στην πολιτική ζωή της χώρας; Τι συνέβη με την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ; Ποια ήταν αυτή η οργάνωση και πώς επηρέασε την πολιτική κρίση; Είχε συμμετοχή ο Ανδρέας Παπανδρέου; Ποιοι αγωνίσθηκαν να μη φθάσουμε στον κατήφορο; Ποιοι επιδίωξαν την άμβλυνση των παθών και την πολιτική ομαλότητα και ποιοι πυροδότησαν την οξύτητα; 

Ο Γιώργος Α. Λεονταρίτης έζησε ως δημοσιογράφος εκείνα τα γεγονότα, αλλά και επί σειρά ετών ερεύνησε τα παρασκήνια της πιο συγκλονιστικής περιόδου της μεταπολεμικής εποχής. Είχε προσωπική γνωριμία με τους περισσότερους από τους πρωταγωνιστές των Ιουλιανών, οι οποίοι του παραχώρησαν ντοκουμέντα και συνεντεύξεις που ρίχνουν ένα διαφορετικό φως στην εποχή. Μαρτυρίες που προέρχονται από ηγετικές φυσιογνωμίες όλου του πολιτικού φάσματος έρχονται τώρα για πρώτη φορά στη δημοσιότητα και πείθουν ότι η ιστορία του καυτού Ιούλη του 1965 και της λεγόμενης «Αποστασίας» πρέπει να ξαναγραφτεί.

Γεώργιος Α. Λεονταρίτης

Γεώργιος Α. Λεονταρίτης (Συγγραφέας)

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος A. Λεονταρίτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Μικρασία. Από πολύ νέος ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα είδη της δημοσιογραφίας σε διάφορες εφημερίδες. Από το 1965 εργάστηκε ως ρεπόρτερ, πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος. Παράλληλα έγραψε ιστορικά αναγνώσματα, πολλά από τα οποία δημοσιεύτηκαν σε συνέχειες στον ημερήσιο τύπο, ενώ άλλα εκδόθηκαν σε βιβλία. Επί σειρά ετών διετέλεσε αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Έζησε από πολύ κοντά πολιτικές προσωπικότητες που κυριάρχησαν κατά τη δεκαετία 1950-1960, ερεύνησε, μελέτησε και συγκέντρωσε πολύτιμα αρχεία και στοιχεία που αφορούσαν όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής και έφερε στο φως παρασκήνια που συγκλόνισαν την πορεία αυτού του τόπου και δίνουν άλλη διάσταση σε κρίσιμα κεφάλαια της ιστορίας μας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
240
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.375 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση