Φαίδρα
zoom in
12.90€ -27% 9.42€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605042523

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2019

  • Εκδότης

    Νεφέλη

Η Φαίδρα της Μαρίνας Τσβετάγιεβα είναι ένα αριστούργημα που γεφυρώνει την ποίηση με το θέατρο. Μια ρηξικέλευθη και απολύτως πρωτότυπη εκδοχή του μύθου. Μια σπουδή για τα ζητήματα του έρωτα, τη σχέση ανάμεσα στα φύλα, την εξουσία και τη μητρότητα. Η Φαίδρα μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά από τον Χρήστο Χρυσόπουλο, με την αρωγή της φιλολόγου Έλενας Ριζίκοβα.

Καθέναν που οι θεοί θέλουν να καταστρέψουν,
πρώτα –αλίμονο!– τον καταντούν τρελό!
Μονάχη ο βασιλιάς την άφηνε,
στα δάση ροβολούσε με το σκυλί του αντάμα!
Κι εκείνη –η ανέγγιχτη–
πήγε κι αγάπησε έναν τυφλό,
τρελό και σαλεμένο.
Αέρα, φύσα γερά!
Κλαδιά, τσακίστε!
Ανήμερο θεριό κι άμυαλο!
Πώς έγδαρες με λέξεις την ψυχή της!
Κι αγρίμι ακόμα
πιο γλυκά θα το τομάριαζες.
Ευγενική κυρά μου, περιστέρα,
άκαρδο γδάρτη αγάπησες.
Χρήστος Χρυσόπουλος

Χρήστος Χρυσόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Χρήστος Χρυσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβρη του 1968. Το πρώτο βιβλίο του είναι: "Ο βομβιστής του Παρθενώνα" (Ανατολικός 1996). Ακολούθησαν: "Οι συνταγές του Ναπολέοντα Δελάστου" (Οδυσσέας 1997), "Σουνυάτα" (Οδυσσέας 1999), "Ο μανικιουρίστας" (Οδυσσέας 2000), "Περίκλειστος κόσμος" (Καστανιώτης 2003), το δίγλωσσο artists΄ book "Το μαύρο φόρεμα" / "Τhe black dress" (RCIPP, 2002), σε συνεργασία με τη φωτογράφο Diane Neumaier, και το λεύκωμα "Encounters" (Listasafn Reykjavikur, 2003). Μεταφράζει από τα αγγλικά και γράφει τη στήλη Scriptorium στο περιοδικό "Διαβάζω". Έχει φιλοξενηθεί σε κέντρα συγγραφέων στη Σουηδία, στην Τσεχία, στις ΗΠΑ, στην Ισλανδία και στη Ρωσία. (φωτογραφία: Juliana Biallas)

Marina Tsvetaeva

Marina Tsvetaeva (Συγγραφέας)

Η ρωσίδα ποιήτρια Μαρίνα Τσβετάγιεβα (1892-1941) γεννήθηκε στη Μόσχα. Εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή το 1910 και λίγο αργότερα εγκατέλειψε τις εγκύκλιες σπουδές της και παντρεύτηκε τον Σεργκέι Έφρον. Το 1922, δηλώνοντας την αντίθεσή της στην Οκτωβριανή Επανάσταση, εγκατέλειψε την πατρίδα της και έως το 1939 έζησε στο εξωτερικό. Όταν επέστρεψε στη Σοβιετική Ένωση, η κόρη της φυλακίστηκε, ο άντρας της εκτελέστηκε και η ίδια τελικά αυτοκτόνησε.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
128
Διαστάσεις:
20x12.2
Βάρος:
0.166 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση