Ξεσκεπάζοντας τον μαρξισμό
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ξεσκεπάζοντας τον μαρξισμό

Από την αυταπάτη στην καταστροφή

Ludwig von Mises

Ελευθερία Μεταξά

Ελευθερία Μεταξά (Μεταφραστής)

Η Ελευθερία Μεταξά γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1970. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας), της δραματικής σχολής "Διομήδη Φωτιάδη" και του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών ΑΝΤ1 (Τμήμα δημοσιογραφίας). Μιλάει αγγλικά. Μέχρι το 1998 εργάστηκε ως ηθοποίος, λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές, ενώ το καλοκαίρι του 1998 δούλεψε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ως ασκούμενη δημοσιογράφος. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος, ενώ παράλληλα ασχολείται με την επιμέλεια βιβλίων. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Το 2016 έλαβε μέρος στον 34ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που προκήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, αποσπώντας έπαινο για το διήγημά της "Το τελευταίο ταξίδι". Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο.


Ludwig von Mises

Ludwig von Mises (Συγγραφέας)

Ο Λούντβιχ φον Μίζες (Ludwig Heinrich von Mises) γεννήθηκε στη σημερινή Ουκρανία (τότε Αυστροουγγαρία) το 1881 και πέθανε στη Νέα Υόρκη το 1973. Υπήρξε κορυφαίος Αυστριακός οικονομολόγος, ένας από τους ηγέτες της Αυστριακής Σχολής Οικονομικής Σκέψης. Έγραψε και δίδαξε συστηματικά υπέρ του κλασικού φιλελευθερισμού.
Ο Λούντβιχ φον Μίζες ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης το 1900 και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 1906. Από το 1913 δίδασκε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν ως σύμβουλος οικονομικών της αυστριακής κυβέρνησης. Για να ξεφύγει από την επιρροή των Ναζί, o Μίζες, όπως και πολλοί άλλοι ακαδημαϊκοί, εγκατέλειψε την Ευρώπη για τις ΗΠΑ. Στη Νέα Υόρκη πια εργάστηκε απερίσπαστος και κατάφερε να μεταδώσει και να κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή όλη τη φιλοσοφία της Αυστριακής Σχολής στις ΗΠΑ. Η θεωρία του οικονομικού κύκλου του Μίζες υιοθετήθηκε από τους νεότερους οικονομολόγους για να εξηγήσει το Μεγάλο Κραχ της δεκαετίας του ’30.
Ο Μίζες υπήρξε καθηγητής και μέντορας του κορυφαίου οικονομολόγου Φρίντριχ φον Χάγιεκ που τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Οικονομίας (1973).


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
196
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.303 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση