Ο Αδάμ ονοματίζει τα ζώα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Αδάμ ονοματίζει τα ζώα

Αφορισμοί

Στάθης Κεφαλούρος

7.42€ -10% 6.68€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786185413019

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2019

  • Εκδότης

    Λέμβος

"...ο Στάθης Κεφαλούρος μας πηγαίνει πίσω στην αρχή της δημιουργίας επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσει τον κόσμο. Να ονοματίσει ως άλλος πρωτόπλαστος τα στοιχεία του ποιητικού του οικοσυστήματος.
Βέβαια, μαζί με τους αφορισμούς παρατίθενται σύντομα πεζά με τη μορφή δοκιμίων ή αφηγηματικής πρόζας που καταλήγουν συχνά σε ηθικά διδάγματα.
...Στους αφορισμούς και τις στιχουργικές πρόζες του Στάθη βρήκαν θέση οι Cure, οι Tuxedomoon και ο David Sylvian. Ο Μάρκος Αυρήλιος, ο Μπαχ και ο Ρενέ Σταντάλ, ο Δημήτρης Ποταμίτης, ο Θανάσης Βέγγος, ο Αναγνωστάκης, ο Ιόλας, ο Μπρεχτ και ο Χατζιδάκις. Εμφανίζονται ο Ρενουάρ, ο Λουντέμης και ο Σελίν, ο Τσαρούχης, ο Καρούζος, ο Πετρόπουλος και προπαντός ο Αίαντας του Σοφοκλή...
...Ο Στάθης δεν διστάζει και να προκαλεί. Διαβάζοντάς τον, έχει κανείς την εντύπωση ότι δεν κάνει καμία προσπάθεια να μην περάσει απαρατήρητος. Παρά το διακριτικό της προσωπικότητάς του, η γραφή του ιντριγκάρει, ίσως και ενοχλεί..."

Στάθης Κεφαλούρος

Στάθης Κεφαλούρος (Συγγραφέας)

Ο Στάθης Κεφαλούρος γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Σπούδασε νοµικά στην Αθήνα και την Φλάνδρα. Συµµετέχει στα κοινά των Αθηνών από το 2003. Αρθρογραφεί στην ΕΣΤΙΑ και στην εφηµερίδα των Κωνσταντινουπολιτών ο ΄Πολίτης΄. Μαζί µε τη σύζυγό του αφηγήτρια Ναυσικά Καψαλά εκδίδουν το ποιητικό φύλλο ΄ποιητές χωρίς ποιήµατα΄.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
68
Διαστάσεις:
17x13
Βάρος:
0.086 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση