Σύγχρονη θεωρία χαρτοφυλακίου και ανάλυση επενδύσεων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σύγχρονη θεωρία χαρτοφυλακίου και ανάλυση επενδύσεων

Συλλογικό έργο

Edwin J. Elton

Martin J. Gruber

90.00€

Το βιβλίο αυτό ασχολείται, όπως υποδηλώνει ο τίτλος, με τα χαρακτηριστικά και την ανάλυση επιμέρους αξιογράφων, καθώς και με τη θεωρία και πρακτική του βέλτιστου συνδυασμού αξιογράφων για τον σχηματισμό χαρτοφυλακίων. Στο 1ο Μέρος του βιβλίου γίνεται μια περιγραφή των αξιογράφων και των αγορών. Δύο κεφάλαια προσφέρουν στον αναγνώστη το θεσμικό υπόβαθρο που χρειάζεται για την κατανόηση της ανάλυσης που ακολουθεί.

Το δεύτερο, και μεγαλύτερο, μέρος του βιβλίου ασχολείται με τη σύγχρονη θεωρία χαρτοφυλακίου. Ξεκινάμε το 2ο Μέρος με μια λεπτομερή παρουσίαση της σύγχρονης θεωρίας χαρτοφυλακίου και καταδεικνύουμε ότι τα χαρακτηριστικά των χαρτοφυλακίων διαφέρουν σημαντικά από τα χαρακτηριστικά των επιμέρους αξιογράφων που τα απαρτίζουν. Για την ακρίβεια, η ανάλυση χαρτοφυλακίου αποτελεί τη συνταγή για ένα από τα ελάχιστα "δωρεάν γεύματα" που προσφέρουν τα οικονομικά. Στο τέλος του Κεφαλαίου 6 ο αναγνώστης θα έχει διδαχθεί τα βασικά της θεωρίας χαρτοφυλακίου, από τη σχέση των χαρακτηριστικών του χαρτοφυλακίου με τα χαρακτηριστικά του αξιόγραφου μέχρι τη μέθοδο υπολογισμού συνόλων χαρτοφυλακίων που κρίνουν επιθυμητά οι επενδυτές. [...]

Σκοπός του βιβλίου ήταν να αποτελέσει σύγγραμμα για μαθήματα θεωρίας χαρτοφυλακίου, αλλά και μαθήματα ανάλυσης επενδύσεων με έμφαση στη θεωρία χαρτοφυλακίου. Το χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια για αυτούς τους σκοπούς στο New York University. [...]

Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μαθήματα επενδύσεων, όπου εξετάζονται τόσο η ανάλυση χαρτοφυλακίου, όσο και η ανάλυση αξιογράφων.

Νίκος Ρούσσος (Μεταφραστής)


Παναγιώτης Δρεπανιώτης

Παναγιώτης Δρεπανιώτης (Μεταφραστής)

Ο Παναγιώτης Δρεπανιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956, τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός μηχανικός στο ΕΜΠ. Εργάστηκε ως διευθυντής στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (είναι διεθνής διαιτητής και μετρ του σκακιού) και από το 1991 εργάζεται κυρίως στον χώρο της μετάφρασης και επιμέλειας ειδικών βιβλίων και κειμένων. Οι γλώσσες εργασίας του είναι τα αγγλικά και τα γερμανικά.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Edwin J. Elton (Συγγραφέας)

Ο Edwin J. Elton είναι μελετητής και επίτιμος καθηγητής Χρηματοοικονομικής στη Stern School of Business του New York University. Έχει γράψει ή έχει συμμετάσχει στη συγγραφή οκτώ βιβλίων και πάνω από 110 άρθρων. Τα άρθρα αυτά έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά όπως τα Journal of Finance, Review of Financial Studies, Review of Economics and Statistics, Management Science, Journal of Financial Economics, Journal of Business, Oxford Economic Papers, καιJournal of Financial and Quantitative Analysis. Έχει διατελέσει διευθυντής σύνταξης του Journal of Finance. Ο καθηγητής Elton έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της American Finance Association και μέλος της συντακτικής επιτροπής του Management Science. Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος πολλών μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Επιτομή άρθρων του καθηγητή Elton και του καθηγητή Gruber έχει δημοσιευτεί σε δύο τόμους από την MIT Press και σε έναν τόμο από τη World Scientific Press. Είναι πρόεδρος της American Finance Association και εταίρος της ίδιας ένωσης, ενώ του έχει απονεμηθεί το βραβείο διακεκριμένης έρευνας της Eastern Finance Association και το James Vertin Award της Financial Analyst Association.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Martin J. Gruber (Συγγραφέας)

Ο Martin J. Gruber είναι μελετητής και επίτιμος καθηγητής Χρηματοοικονομικής, καθώς και πρώην πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής στη Stern School of Business του New York University. Είναι εταίρος της American Finance Association. Έχει δημοσιεύσει εννέα βιβλία και πάνω από 100 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά όπως τα Journal of Finance, the Review of Financial Studies, Review of Economics and Statistics, Journal of Financial Economics, Journal of Business, Management Science, Journal of Financial and Quantitative Analysis, Operations Research, Oxford Economic Papers, και Journal of Portfolio Management. Έχει διατελέσει διευθυντής σύνταξης του Journal of Finance. Έχει διατελέσει πρόεδρος της American Finance Association, μέλος του ΔΣ της European Finance Association, μέλος του ΔΣ της American Finance Association, και μέλος του ΔΣ τόσο της Computer Applications Committee, όσο και του Investment Technology Symposium της New York Society of Security Analysts. Υπήρξε διευθυντής σύνταξης του Τμήματος Χρηματοοικονομικής του περιοδικού Management Science και μέλος της συντακτικής επιτροπής του Financial Analysts Journal. Ο καθηγητής Gruber έχει προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους τομείς της ανάλυσης επενδύσεων και διαχείρισης χαρτοφυλακίων σε πολλά μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Είναι μέλος του ΔΣ της εταιρείας διαχείρισης Α/Κ κλειστού τύπου Daiwa και του Aberdeen Singapore Fund. Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ της TIAA, μέλος ΔΣ και πρόεδρος της CREF, μέλος ΔΣ της DWS Mutual Funds και μέλος ΔΣ της SQ Cowen Mutual Funds.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Stephen J. Brown (Συγγραφέας)

Ο Stephen J. Brown είναι καθηγητής Χρηματοοικονομικής στην έδρα David S. Loeb της Leonard N. Stern School of Business του New York University. Αφού εργάστηκε πρώτα στην Bell Laboratories και κατόπιν στo Yale, εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό του New York University το 1986. Το 2002 αναγορεύτηκε καθηγητικός εταίρος στο University of Melbourne. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Western Finance Association και γραμματέας/ταμίας του ίδιου οργανισμού, έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της American Finance Association και ήταν μέλος της ιδρυτικής συντακτικής ομάδας του περιοδικού Review of Financial Studies. Είναι διευθυντής σύνταξης του Journal of Financial and Quantitative Analysis και έχει μετάσχει στη συντακτική επιτροπή του Journal of Finance και άλλων επιστημονικών περιοδικών. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα και πέντε βιβλία σε τομείς σχετικούς με τη χρηματοοικονομική και τα οικονομικά. Έχει προσφέρει υπηρεσίες ως πραγματογνώμονας για το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και τον Μάρτιο του 2007 κατέθεσε σχετικά με την έρευνά του ενώπιον της ολομέλειας της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Το 2010 διατέλεσε μέλος της πρωτοβουλίας Research Evaluation Committee of the Excellence in Research Australia για λογαριασμό της κυβέρνησης της Αυστραλίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

William N. Goetzmann (Συγγραφέας)

Ο William N. Goetzmann είναι καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων στην έδρα Edwin J. Beinecke και μέλος του ΔΣ του International Center for Finance της Yale School of Management. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Western Finance Association και της European Finance Association. Το δημοσιευμένο έργο του καλύπτει τους τομείς της διαχείρισης χαρτοφυλακίων, των επενδυτικών κεφαλαίων, της αγοράς μετοχών, της ακίνητης περιουσίας, των παγκόσμιων επενδύσεων, της διαχείρισης καταπιστευμάτων και των οικονομικών της τέχνης. Έχει υπηρετήσει στο ΔΣ ή στην επενδυτική επιτροπή διαφόρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κεφαλαίων και καταπιστευμάτων. Στα άλλα βιβλία στα οποία έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας περιλαμβάνονται τα The Great Mirror of Folly: Finance, Culture, and the Great Crash of 1720 (2013), The Origins of Value: The Financial Innovations That Created Modern Capital Markets (2005), και The Equity Risk Premium: Essays and Explorations (2006). Έχει υπάρξει μέλος της Financial and Valuation Advisory Committee της επιτροπής εποπτείας του Κογκρέσου για την επισκόπηση της τρέχουσας κατάστασης των χρηματοπιστωτικών αγορών και του ρυθμιστικού συστήματος κατά τη διετία 2008-2009, ενώ το 2009 συμμετείχε στη σύνταξη μελέτης για το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο της Νορβηγίας, με τίτλο Evaluation of Active Management of the Norwegian Government Pension Fund-Global, για λογαριασμό του νορβηγικού Υπουργείου Οικονομικών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέφανος Παπαδάμου (Επιμέλεια)


Θεόδωρος Συριόπουλος (Επιμέλεια)

Ο Θεόδωρος Συριόπουλος είναι Οικονομολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Γεώργιος Κουρέτας (Επιμέλεια)

Ο Γεώργιος Κουρέτας είναι καθηγητής οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αθανάσιος Τσαγκανός (Επιμέλεια)


Δημήτρης Καινούργιος (Επιμέλεια)


Γιώργος Δότσης (Επιμέλεια)

Ο Γιώργος Δότσης είναι επίκουρος καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στον χώρο της χρηματοοικονομικής των επιχειρήσεων και των αγορών, και της ανάλυσης δεδομένων. Έχει διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα αποτίμησης, διαχείρισης χαρτοφυλακίου και αναδιάρθρωσης χρέους.

Απόστολος Δασίλας (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
768
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
1.12 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση