Greca Mama Mafiosa
zoom in
10.60€ -10% 9.54€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786185101862

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2019

  • Εκδότης

    Φίλντισι

Όλοι μας έχουμε ή είχαμε ή, έστω, γνωρίσαμε μια Greca Mama Mafiosa. Κάποιες μπορεί να γίναμε κιόλας ή, ίσως, στο μέλλον. Αυτά δεν τα ελέγχεις πάντα, αφού είναι εγγεγραμμένα στο DNA.

Βρεθήκαμε σε σχέση καθοριστική μαζί της, αγάπης-μίσους, τραγέλαφου, σπανίως αδιάφορη, σχεδόν πάντα στα όρια του παραλόγου, κατά συνέπεια του Ψυχολόγου και ενίοτε του Ψυχίατρου.

Μέσα από 16 ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή εκθέτουμε εκτιθέμενοι τα κακώς κείμενα. 

Εν ολίγοις, γελάμε για να μην κλάψουμε.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ειρήνη Κανακάκη

Ειρήνη Κανακάκη (Συγγραφέας)

Η Ειρήνη Κανακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Δραματικής Σχολής Αθηνών, (Γ. Θεοδοσιάδη) και του Atelier Υποκριτικής και Θεατρικών Σπουδών, (Κέντρο Λαϊκού Θεάτρου) και Υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει διδάξει υποκριτική, ιστορία θεάτρου, δημιουργική γραφή σε σεμινάρια που φιλοξενήθηκαν σε χώρους τέχνης και σχολές και Αγωγή του Προφορικού Λόγου στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση. Ασχολείται με την πρωτότυπη γραφή, τη διόρθωση, την επιμέλεια και τη μετάφραση κειμένων. Επίσης με την επικοινωνία, οργάνωση, καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία πολιτιστικών εκδηλώσεων και παραστάσεων. Από τα έργα της έχουν εκδοθεί δύο επιστημονικά συγγράμματα: "Ανθολόγιο Θεατρικών Μονολόγων Ξένοι Συγγραφείς" (Δωδώνη, 2005. Θαλασσί, 2010) και "Ανθολόγιο Θεατρικών Μονολόγων Αρχαίοι Έλληνες Συγγραφείς" (Φίλντισι, 2012) τα οποία αφορούν συνθέσεις ιστορίας, βιογραφιών δραματουργών, συνόψεις μύθων των έργων τους και ανθολογίας μονολόγων, τα οποία έχουν επιλεχθεί ως διδακτέα ύλη σε αντίστοιχες σχολές ΑΕΙ (Θεσσαλονίκης, Ναυπλίου) και στις περισσότερες δραματικές σχολές. Επίσης έχουν εκδοθεί η δραματική κομεντί διασκευασμένη σε νουβέλα, "Άσε με να καπνίσω το δάκρυ σου" (Πλέθρον, 1996), η πολιτική παρωδία "7 Συγγραφείς κάνουν βαρελάκια στους τάφους τους" (Πορφύρα, 2008) και η νουβέλα επικής φαντασίας "Οι γυναίκες που δεν υπήρξαν ποτέ" (Εντύποις, 2013). Από τα προαναφερόμενα τα δύο πρώτα έχουν παρασταθεί αντιστοίχως στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής το 1996 και στο θέατρο Εντροπία το 2008-9. Επίσης συμμετείχε και στη δραματική σύνθεσή δύο μονόπρακτων, "Το τελευταίο Επουράνιον άρωμα" στο Χυτήριο το 2007 και στο φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών στο Τρένο στο Ρουφ το 2012 με τη φουτουριστική μηχανή "Yesmanity 2042", η οποία στην πλήρη μορφή της παρουσιάστηκε στον Πολυχώρο Αλεξάνδρεια τον Ιούνιο του 2013. Εμπνευστής και δημιουργός του χώρου Γραμμάτων και Τεχνών DUENDE που στηρίχτηκε στην αρχή της ανταποδοτικότητας φιλοξενώντας και διοργανώνοντας πολλαπλής φύσεως καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες και σεμινάρια κατά τη σεζόν 2014-15.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σύσση Καπλάνη

Σύσση Καπλάνη (Συγγραφέας)

Η Σύσση Καπλάνη τελείωσε τη Νομική κάποτε κι έκτοτε δούλεψε σε εφημερίδες (Βήμα και Μεσημβρινή), περιοδικά (Πού να τα θυμάται όλα, τόσα χρόνια), στην τηλεόραση (Οι εκπομπές που συνεργάστηκε στο Seven X με τη Μαλβίνα Κάραλη και με το Γιώργο Παπαστεφάνου στο Mega της έχουν μείνει, παρʼ ότι έκανε αρκετές σαν διευθύντρια παραγωγής), έκανε δημόσιες σχέσεις στη δισκογραφική εταιρία Λύρα (Διότι όφειλε, αφού ο ίδιος ο Αλέκος Πατσιφάς της το ζήτησε) ραδιόφωνο στο Α΄ πρόγραμμα και αργότερα στο Κανάλι 15, που διηύθυνε τότε ο Ρούσσος Κούνδουρος και έκτοτε στο ραδιοφωνικό σταθμό Μελωδία FM 99,2. Παράλληλα και πάντα μετέφραζε παιδικά βιβλία, έκανε επιμέλεια σε βιβλία, ήταν υπεύθυνη εκδόσεων σε εκδοτικούς οίκους κι εσχάτως σκαρώνει βιβλιαράκια και βιβλία, όταν νομίζει πως κάτι έχει να πει και θέλει να το μοιραστεί.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Μάντικας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Μπαρούτης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Μπαρούτης γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Φοίτησε στο Τ.Ε.Ι. Καβάλας, στη Σχολή Διοίκησης Παραγωγικών Μονάδων. Από το 2007 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Αγαπάει τη μουσική, τα ταξίδια, τη μαγειρική, τις κακές συνήθειες και την καλή παρέα. Τα πρώτα του γραπτά ήταν στίχοι. Έχει κάνει μαθήματα δημιουργικής γραφής και με την παρέα των Luden labs συμμετείχε στην οργάνωση βραδιών ανάγνωσης στην Αθήνα. Το διήγημα του "Τι νέα από την Κατερίνα;" τυπώθηκε το 2014 σε μορφή fanzine, ενώ μικρότερα διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Θράκα. Οι ήρωες της καθημερινότητας και η οικογένεια του αποτελούν βασική πηγή έμπνευσης για τα γραπτά του. H συλλογή διηγημάτων "Ηχολόγια" είναι το πρώτο του βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ζαχαρίας Ρόχας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Πολυχρονίδης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Πολυχρονίδης γεννήθηκε στη Νέα Βύσσα Έβρου στις 27 Μαρτίου του 1956. Πήγε τρία χρόνια στο εξατάξιο γυμνάσιο Ορεστιάδας και μετά ήρθε στην Αθήνα όπου έβγαλε την τεχνική σχολή Ηράκλειτος. Πριν πάει φαντάρος, γνώρισε τον συγγραφέα Κώστα Ταχτσή, οπότε αντί να πάει στον στρατό, με παρότρυνσή του, πήρε αναβολή και ξαναπήγε σχολείο, στις σχολές Δοξιάδη. Eκεί, δεν έμαθε να διακοσμεί εσωτερικούς χώρους ούτε να ζωγραφίζει, γνώρισε όμως τη γυναίκα του, τη Μύριαμ. Στη συνέχεια φοίτησε στη Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών εκπληρώνοντας το πρώτο του όνειρο που ήταν να γίνει ηθοποιός. Έπαιξε δυο χρονιές στο θέατρο Έρευνας του Δημ. Ποταμίτη αλλά κι από κει έφυγε και προτίμησε το εμπορικό, μουσικό θέατρο. Τη δεκαετία 1980-΄90 πήρε μέρος σε κινηματογραφικές ταινίες εκπληρώνοντας το δεύτερο μεγάλο του όνειρο να βγει στο σινεμά. Την ίδια εποχή συμμετείχε σε κάποιες τηλεοπτικές σειρές. Στο θέατρο εργάστηκε και ως βοηθός σκηνοθέτη, σκηνοθέτης, βοηθός σκηνογράφου, σκηνογράφος. Δεν του δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστεί με κάποιο θέατρο πρόζας κι έτσι σιγά-σιγά λίγο το βαρέθηκε ο ίδιος πολύ τον βαρέθηκε εκείνο, παράτησε το εμπορικό θέατρο και μπήκε στο εμπόριο, όπου και έμεινε. Παραμένει παντρεμένος με την κοπέλα που γνώρισε στη σχολή Δοξιάδη κι έχουν δυο παιδιά. Το βιβλίο "Ο Κώστας, εγώ κι ο Ταχτσής", το πρώτο του συγγραφικό εγχείρημα είναι ντοκουμέντο, με αυτοβιογραφικά στοιχεία και ελάχιστη μυθοπλασία. Το "Κόκκινο φεγγάρι πάνω απ΄ το ποτάμι" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Οι "Κατάρες" είναι το τρίτο του βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λουκάς Ανανίκας

Λουκάς Ανανίκας (Συγγραφέας)

Ο Λουκάς Ανανίκας γεννήθηκε στη Θήβα. Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Έκτοτε, ζει κι εργάζεται ασκώντας την Οφθαλμολογία στη Θήβα. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
106
Βάρος:
0.171 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση