Η Ευρώπη στο μεταίχμιο
zoom in
8.00€ -10% 7.20€
Το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ συμμετέχει, με την παρούσα έκδοση, στο διάλογο σχετικά με τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και τις δυνατότητες υπέρβασης της τωρινής κρίσης από προοδευτική σκοπιά. Στον τόμο περιλαμβάνονται κείμενα ακαδημαϊκών, επιστημόνων και δημοσιογράφων που αποσκοπούν στην κριτική προσέγγιση διαφορετικών πλευρών του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σωτήρης Βαλντέν

Σωτήρης Βαλντέν (Συγγραφέας)

Ο Άξελ Σωτήρης Βαλντέν γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε οικονομικά στη Σουηδία και το Παρίσι και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1996-2014). Προηγουμένως, είχε διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γενικός γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Σήμερα διδάσκει στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους, τα περισσότερα γύρω από θέματα Βαλκανίων, διεύρυνσης της Ε.Ε. και ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα και υπήρξε στέλεχος κομμάτων της ανανεωτικής και δημοκρατικής Αριστεράς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρύσανθος Τάσσης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Δ. Γούναρης

Γιάννης Δ. Γούναρης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Γούναρης είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του London School of Economics, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο. Ασκεί τη δικηγορία και είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θέμα της διδακτορικής του διατριβής είναι η σχέση μεταξύ της νέας βιοτεχνολογίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων και η αποτύπωση αυτής της σχέσης στο ευρωπαϊκό και το εθνικό Δίκαιο, ιδιαιτέρως όσον αφορά στη συζήτηση περί των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Ερηνάκης

Νίκος Ερηνάκης (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Ερηνάκης (Αθήνα, 1988) είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας των Πανεπιστημίων του Λονδίνου και της Οξφόρδης έχοντας σπουδάσει οικονομικά [ΟΠΑ], φιλοσοφία και συγκριτική λογοτεχνία (Warwick), και φιλοσοφία των κοινωνικών επιστημών [LSE]. Έχει κατά διαστήματα διδάξει πολιτική φιλοσοφία, ηθική και αισθητική στην Αγγλία, και είναι διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εργάζεται επίσης ως επιστημονικός υπεύθυνος στο ελληνικό think tank ENA και είναι μέλος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Έχουν εκδοθεί δύο βιβλία ποίησής του ("Σύντομα όλα θα καίγονται και θα φωτίζουν τα μάτια σου", Ροές, 2009 και "Ανάμεσα σε όσα πέφτει η σκιά", Γαβριηλίδης, 2013) και δύο βιβλία επιλογής ποιημάτων του Γκέοργκ Τρακλ ("Σκοτεινή αγάπη μιας άγριας γενιάς", Γαβριηλίδης, 2011) και του Πάουλ Τσέλαν ("Βόρεια του μέλλοντος", Γαβριηλίδης, 2017) σε μετάφρασή του. Κείμενα και ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά, έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές και ξενόγλωσσες ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί σε έξι γλώσσες. Προσφάτως κυκλοφόρησε στη Γαλλία η μετάφραση του δεύτερου ποιητικού του βιβλίου σε δίγλωσση έκδοση από τις εκδόσεις Desmos.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λουδοβίκος Κωτσονόπουλος

Λουδοβίκος Κωτσονόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Λουδοβίκος Κωτσονόπουλος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Warwick. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο πάνω στη θεωρία του κοινωνικού κράτους, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Έχει διδάξει Ιστορία Κοινωνικής Πολιτικής στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου (ΠΔ 407/82), ενώ τώρα διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου το σεμινάριο με τίτλο "Κοινωνικό Κράτος και Καπιταλισμός: Θεσμικοί μετασχηματισμοί από το τέλος της κεϋνσιανής συναίνεσης στη σημερινή κρίση". Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στη Θεωρία Κράτους, στο Κοινωνικό Κράτος, στη Δημοσιονομική & Ιστορική Κοινωνιολογία και στη Δημόσια Πολιτική. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Παπανικολόπουλος

Δημήτρης Παπανικολόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Παπανικολόπουλος είναι διδάκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βλάσσης Μισσός (Συγγραφέας)

Ο Βλάσης Μισσός είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει στο ίδιο τμήμα ως εντεταλμένος διδασκαλίας. Έχει εργαστεί στο Παρατηρητήριο ΙΝΕ ΓΣΕΕ καθώς και ως ειδικός σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών. Από τα τέλη του 2018, εργάζεται στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Ελευθερίου (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Ελευθερίου είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαγγέλης Βιτζηλαίος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαγγέλης Βιτζηλαίος (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
140
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.229 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση