Ο κόσμος του Προυστ
zoom in
12.20€ -24% 9.27€
Το "Αναζητώντας τον χαµένο χρόνο" είναι ένα έργο ακατάτακτο, τόσο βαθύ, που το διαβάζουµε και το ξαναδιαβάζουµε για να ανακαλύψουµε µέσα του "την αληθινή ζωή, τη µόνη ζωή εποµένως που έχουµε ζήσει ολοκληρωτικά", δηλαδή τη λογοτεχνία. Προλογίζοντας τον "Κόσµο του Προυστ", η Λορά Ελ Μακκί γράφει: "Αυτό το απίστευτο µυθιστόρηµα, που αναστάτωσε το λογοτεχνικό τοπίο, µας µεταφέρει έναν αιώνα πίσω, στα παρισινά σαλόνια της Μπελ Επόκ, σε µια πλαζ της νορµανδικής ακτής ή στη λιµνοθάλασσα της Βενετίας. Μας µιλάει για την ύπαρξη, τα σκιρτήµατα της µνήµης, τη λεπτεπίλεπτη φύση των ανθρώπινων σχέσων, την αµφισηµία του ερωτικού αισθήµατος, τα ευεργετήµατα της φαντασίας, αλλά και για την οµορφιά των τεχνών. Ο καθένας µπορεί να στεγάσει εκεί τα όνειρά του, να αναγνωρίσει τις χαρές και τους φόβους του, ακόµη και να ανακαλύψει µερικές αλήθειες". "Προσπαθήστε να κρατήσετε πάντα ένα κοµµάτι ουρανό πάνω απ’ τη ζωή σας" έγραφε ο Προυστ στο "Από τη µεριά του Σουάν". Mε την επιµέλεια της Λορά Ελ Μακκί, οκτώ µυθιστοριογράφοι, βιογράφοι και ακαδηµαϊκοί, µεταξύ των επιφανέστερων ειδικών, ο Αντουάν Κοµπανιόν, ο Ραφαέλ Αντοβέν, ο Μισέλ Ερµάν, ο Αντριέν Γκετζ, ο Νικολά Γκριµαλντί, η Τζούλια Κρίστεβα, ο Ζερόµ Πριέρ και ο Ζαν-Υβ Ταντιέ, προσεγγίζουν τις πολλαπλές όψεις της ζωής και του έργου του Προυστ και αναδεικνύουν τα ερωτήµατα που υποκρύπτει το "Αναζητώντας τον χαµένο χρόνο": Πώς να συγκρατήσουµε τον χρόνο που περνάει; Γιατί ο έρωτας µας κάνει να υποφέρουµε; Μπορούµε να ξέρουµε πράγµατι έναν άνθρωπο;

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Julia Kristeva

Julia Kristeva (Συγγραφέας)

H Joulia Kristeva γεννήθηκε το 1941 στη Βουλγαρία. Το 1966 μετοίκησε στο Παρίσι για να ολοκληρώσει τη διατριβή της πάνω στη γαλλική λογοτεχνία. Θεωρητικός με παγκόσμια αναγνώριση, έχει ασχοληθεί με τη γλωσσολογία, την ψυχανάλυση, τη λογοτεχνία και την πολιτική θεωρία. Σήμερα είναι καθηγήτρια στο Institut Universitaire de France και διδάσκει λογοτεχνία του 20ου αιώνα στο Πανεπιστήμιο Paris VII - Denis Diderot των Παρισίων, καθώς και ως επισκέπτρια καθηγήτρια στα Πανεπιστήμια Columbia, Toronto και στη Newschool for Social Research της Νέας Υόρκης. Τα βιβλία της κυκλοφορούν στην Αμερική από τον εκδοτικό οίκο Columbia University Press. Τα δημοσιευμένα της έργα περιλαμβάνουν: "Στην αρχή ήταν η αγάπη" (Άγρα, 1988), "Σαμουράι" (μυθιστόρημα, Γκοβόστης), "Ο γέρος και οι λύκοι" (Εκδόσεις Μάγια, 1993), "Έθνη χωρίς εθνικισμό" (Εναλλακτικές εκδόσεις, 1997), "Νέες αρρώστιες της ψυχής" (Καστανιώτης, 1998), "Εμμονές" (μυθιστόρημα, Πατάκης, 1998), "Μαύρος ήλιος" (Καστανιώτης, 2000), "Το θήλυ και το ιερό" που έγραψε με την Catherine Clement (Ψυχογιός, 2001), "Ξένοι μέσα στον εαυτό μας" (Scripta, 2004), "Φονικό στο Βυζάντιο" (μυθιστόρημα, Πατάκης, 2004). Τα πιο πρόσφατα βιβλία της στη Γαλλία είναι: "Le Genie feminin : Arendt, Klein, Colette" (3 τόμοι, Fayard 1999-2002), "Meurtre a Byzance" (Fayard, 2004), "La Haine et le Pardon" (Fayard, 2005) και "Seule une femme" (Bord de lʼEau, 2007). Περισσότερες πληροφορίες περιλαμβάνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της: www.kristeva.fr.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jean - Yves Tadie

Jean - Yves Tadie (Συγγραφέας)

Ο Jean - Yves Tadie γεννήθηκε το 1936. Μαθήτευσε στην Ecole Normale Superieure. Είναι agrege των κλασικών γραμμάτων, διδάκτωρ φιλολογίας και από το 1990 καθηγητής της Γαλλικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Paris-Sorbonne. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Καΐρου, του Paris III και της Οξφόρδης. Είναι αντεπιστέλλον μέλος της British Academy. Δημοσίευσε πολλά έργα, μεταξύ των οποίων: "Introduction a la vie litteraire du XIXe siecle", Bordas 1971, "Lectures de Proust", Colin 1971, "Proust et le Roman", Gallimard 1971, "Le recit poetique", PUF 1978 και Gallimard 1994, "Le roman d΄ aventures", PUF 1982, "Proust", Belfond 1983, "Le roman au XXe siecle", Belfond 1990, "Portrait de l΄ artiste", Oxfrord University Press 1990, "Marcel Proust", biographie, Gallimard 1996. Έκδοση του: "A la recherche du ems perdu", Pleiade/Gallimard 1987-1989. Έκδοση του: N. Sarraute, "Oeuvres completes", Pleiade/ Gallimard 1996.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Antoine Compagnon (Συγγραφέας)

Ο Antoine Compagnon είναι καθηγητής στη Σορβόννη και στο Πανεπιστήμιο Columbia. Έχει δημοσιεύσει μεαξύ άλλων τα βιβλία La seconde main (Seuil, 1979), La troisieme republique des lettres (Seuil, 1983), Les cinq paradoxes de la modernite (Seuil, 1990).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Nicolas Grimaldi

Nicolas Grimaldi (Συγγραφέας)

Επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης ο Nicolas Grimaldi δίδαξε αρχικά Ιστορία της Σύγχρονης Φιλοσοφίας και στη συνέχεια Μεταφυσική. Άλλα βιβλία του: "Η επιθυμία και ο χρόνος" (1992) και "Η μελέτη του καθημερινού" (2005).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Raphael Enthoven (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μήνα Πατεράκη - Γαρέφη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
380
Διαστάσεις:
17χ12
Βάρος:
0.348 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση