Πωλίν
zoom in
13.78€ -10% 12.40€

Το μυθιστόρημα "Πωλίν", που μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά, δημοσιεύθηκε το 1838 και είναι ένα από τα πρώτα μυθιστορήματα του Αλέξανδρου Δουμά, το οποίο προεικονίζει και αναγγέλλει τα χαρακτηριστικά της αφηγηματικής τέχνης του, και κυρίως τη δεξιοτεχνική ανάμειξη του ιστορικού με το ιδιωτικό-λυρικό στοιχείο. Ο Αλέξανδρος Δουμάς, αφηγητής ο ίδιος, πληροφορείται από τον ζωγράφο φίλο του Αλφρέ ντε Νερβάλ την ιστορία μιας όμορφης και μυστηριώδους γυναίκας της οποίας προσπαθεί να αποκρύψει την ταυτότητα, σαν να πρόκειται για ένα πρόσωπο που κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Με την "Πωλίν", ο Αλέξανδρος Δουμάς μας προσφέρει ένα μυθιστόρημα στο μεταίχμιο από τη ρομαντική στη γοτθική γραφή, όπου δεσπόζει η μυστηριώδης φύση, με απόκοσμες λίμνες, ερειπωμένα κτίρια, πύργους και μυστικά περάσματα. Οι χαρακτήρες του έργου του, σε αντίφαση με την ανώτερη κοινωνική θέση τους, είναι έρμαια ασίγαστων παθών που ενίοτε φτάνουν μέχρι το έγκλημα. 

Ανδρέας Στάικος

Ανδρέας Στάικος (Επιμέλεια)

Ο Ανδρέας Στάικος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει πολλά θεατρικά κείμενα: Δαίδαλος (1971), Κλυταιμνήστρα (1974), Καρακορούμ (1989), 1843 (1990), Το μικρό δακτυλάκι της Ολυμπιάδος (1992), Φτερά στρουθοκαμήλου (1994), Το μήλον της Μήλου (1996), Η αυλαία πέφτει (1999). Έργα του έχουν ανέβει στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Παρίσι. Έχει ασχοληθεί συστηματικά με τη μετάφραση έργων συγγραφέων του γαλλικού 18ου και 19ου αι., όπως οι Λακλό, Μαριβώ, Μυσσέ, Μολιέρος, Λαμπίς.


Alexandre Dumas

Alexandre Dumas (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Δουμάς (υιός) (1824-1895) είναι πασίγνωστος κυρίως από το μυθιστόρημά του "Η κυρία με τις καμέλιες" που διασκεύασε ο ίδιος για το θέατρο. Έγραψε ακόμη πολλά άλλα θεατρικά έργα, πολεμώντας μέσα από αυτά το κοινωνικό ψέμα και την κακία των συγχρόνων του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Γύζη (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
258
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση