Ανακαλύπτοντας τους αρχαίους θησαυρούς της ελιάς
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ανακαλύπτοντας τους αρχαίους θησαυρούς της ελιάς

Mια περιπέτεια δραστηριοτήτων

Βασιλική Μαρκάκη

9.99€ -10% 8.99€

Οι αρχαίοι Έλληνες αγαπούσαν πολύ την ελιά και πάρα πολύ παλιά, από την προϊστορική εποχή, τη χρησιμοποιούσαν στην ιατρική, τη μαγειρική, τη θρησκεία και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας.Μέχρι σήμερα ειδικοί επιστήμονες, βοτανολόγοι, γεωπόνοι και αρχαιολόγοι, σπουδάζουν και εργάζονται για να ανακαλύψουν τη σημασία και τις πολλαπλές χρήσεις της ελιάς στην αρχαία Ελλάδα.

Μέσα από κείμενα, ζωγραφιές και παιχνίδια στο βιβλίο αυτό θα μάθεις πώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την ελιά στη θρησκεία, τη διατροφή, την ιατρική και αλλού, αλλά και θα ανακαλύψεις ότι οι τρόποι χρήσης της ελιάς παραμένουν σε πολλές περιπτώσεις ίδιοι ακόμα και σήμερα!

Βασιλική Μαρκάκη

Βασιλική Μαρκάκη (Συγγραφέας)

Η Βασιλική Μαρκάκη έχει σπουδάσει Πολιτιστική Διαχείριση, Οργάνωση και Διοίκηση Μουσείων, Ιστορία της Τέχνης και Διεθνείς Σχέσεις στην Ελλάδα και την Αγγλία. Στο παρελθόν συνεργάστηκε με μουσεία Φυσικής Ιστορίας στην Αθήνα και το Λονδίνο, και με την Βρετανική Επιτροπή για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα για το σχεδιασμό της εκστρατείας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Επιπλέον συνεργάστηκε με το Ελληνικό Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το οποίο σχεδίασε εκπαιδευτικές δράσεις και πακέτα δραστηριοτήτων για σχολικές ομάδες και για οικογένειες. Από το 2017 εργάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ως συντονίστρια του προγράμματος eLearning του Μουσείου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
72
Διαστάσεις:
21x21
Βάρος:
0.213 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση