Θεραπεία για τις δημοκρατίες που πεθαίνουν
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Θεραπεία για τις δημοκρατίες που πεθαίνουν

Θεόδωρος Χ. Στάθης

18.02€ -27% 13.15€

Η παγκόσμια οικονομική κρίση και η προκλητικά άδικη κατανομή του πλούτου έφεραν στην επιφάνεια την πραγματική κρίση, που είναι πολιτική. Στο στόχαστρο των ειδικών μπήκαν οι δημοκρατίες ανά την υφήλιο, οι οποίες φέρονται να δυσλειτουργούν και να εξελίσσονται όλο και περισσότερο σε καθαρόαιμα απολυταρχικά πολιτεύματα.

"Οι δημοκρατίες πεθαίνουν;" ή "Πώς οι δημοκρατίες πεθαίνουν" αποτελούν τίτλους σοβαρών εκδόσεων. Αυτή η κατάσταση έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των πολιτών ανά την υφήλιο για την αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία και όλο και περισσότερες εκδόσεις αναφέρονται σήμερα σε αυτή, χωρίς όμως να προτείνουν λειτουργικές λύσεις για το σήμερα, με αποτέλεσμα να απορρίπτεται και αυτή η μορφή της άμεσης δημοκρατίας όχι μόνο από τους εχθρούς της δημοκρατίας αλλά και από καλοπροαίρετες προσωπικότητες κύρους ως μία ουτοπία για τα σημερινά δεδομένα.

Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου Αναζητώντας πρότυπο δημοκρατίας για το σήμερα είναι εμπλουτισμένη με συγκεκριμένα αλλά σημαντικά συμπεράσματα καθώς και με μια συνταγή για τη θεραπεία των "σύγχρονων" δημοκρατιών που πάσχουν από έλλειψη δημοκρατίας και λόγω αυτής της έλλειψης, κατά γενική ομολογία των ειδικών, αργοπεθαίνουν και εξελίσσονται τελικά σε κανονικά απολυταρχικά συστήματα διακυβέρνησης χωρίς τις "δημοκρατικές" μάσκες που φορούν σήμερα. Για το λόγο αυτό, το βιβλίο βαπτίζεται και με νέο τίτλο: Θεραπεία για τις δημοκρατίες που πεθαίνουν.

Η Θεραπεία για τις δημοκρατίες που πεθαίνουν παρακάμπτει λειτουργικές δυσκολίες της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας και για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο τεκμηριώνει λειτουργική λύση για ένα πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα.

Θεόδωρος Χ. Στάθης

Θεόδωρος Χ. Στάθης (Συγγραφέας)

Ο Θεόδωρος Στάθης είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών και σύμβολος διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας. Δίδαξε ως βοηθός καθηγητής στο Κολέγιο Μανχάτταν της Νέας Υόρκης και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University), όπους εργάστηκε και ως ερευνητής. Ως ειδικός επιστήμων και στη συνέχεια ως εντεταλμένος υφηγητής εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της N.B.G. Bancassurance του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Κεφαλαίου επίσης του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, και τέλος πρόεδρος του Μουσικού και Εκπαιδευτικούς Οργανισμού Ελλάδος (Ορχήστρα Καμεράτα). Διετέλετε βουλευτής, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και υπουργός Γεωργίας. Στον τομέα της μουσικής δραστηριότητάς του επικεντρώνεται κυρίως στη σύνθεση όπερας. Στο ενεργητικό του έχει τέσσερις όπερες: "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, "Opus Elgin: Η καταστροφή του Παρθενώνα", "Άλκηστις" του Ευριπίδή και "Θεοδώρα" (της περιόδου του Ιουστινιανού). Οι παραστάσεις των πρώτων τριών έγιναν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στον τομέα των δημοσιεύσεων έχει στο ενεργητικό του εργασίες και άρθρα στον επιστημονικό και πολιτικό τομέα και είναι συγγραφέας των βιβλίων "Η εθνική άμυνα και η αχίλλειος πτέρνα της" και "Αναζητώντας πρότυπο δημοκρατίας για το σήμερα" και των λιμπρέτων των τεσσάρων οπερών.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
260
Διαστάσεις:
16x23
Βάρος:
0.39 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση