Διαλειμματική νηστεία και αποφυγή νόσων
zoom in
11.00€ -27% 8.03€

Η διαλειμματική νηστεία, δηλαδή το να στερούμαστε την τροφή για κάποιες ώρες της ημέρας ή κάποιες ημέρες της εβδομάδας, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που λέμε περιορισμό θερμίδων μέσα στην ημέρα κατά 20 ή 30 % . Η ηθελημένη στέρηση τροφής στην εποχή μας μιμείται την έλλειψη τροφής που αντιμετώπιζε ο άνθρωπος παλιά και τον βοηθά σήμερα να πλησιάσει πιο κοντά σε βιολογικές καταστάσεις που κάποτε του ήταν οικίες και τον βοηθούσαν να είναι υγιής.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Κουρέτας

Δημήτρης Κουρέτας (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962. Σπούδασε φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στη βιοχημεία από το Χημικό τμήμα του Α.Π.Θ. Το χρονικό διάστημα 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη. Σήμερα είναι καθηγητής φυσιολογίας ζωικών οργανισμών το τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα. Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο, ειδικά σε περιπτώσεις άσκησης. Ήταν εμπειρογνώμονας στην ΕΕ στην τεχνολογική πλατφόρμα ΄Food for life΄ για την περίοδο 2007-2013 και στην περίοδο 2014-2020. Η δουλειά του στην καινοτομία των τροφίμων έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Είναι Associate Editor του περιοδικού διατροφικής τοξικολογίας Food and Chemical Toxicology. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Eatwalk που εχει αντικείμενο τα βιολειτουργικά τρόφιμα. Το 2013-2014 ήταν αναπληρωτής Πρύτανης στο ΠΘ, και από το 2013 είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φώτης Τέκος

Φώτης Τέκος (Συγγραφέας)

Ο Φώτιος Τέκος γεννήθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης το 1995. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα. Έλαβε αριστείο για την απόδοση στις σπουδές του καθώς συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο έτος του. Είναι τελειόφοιτος του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών Τοξικολογία του ίδιου Τμήματος και μέλος του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης φυτικών προϊόντων και διαφόρων τροφίμων σε συνδυασμό με την επίδραση που έχουν αυτά στο αντιοξειδωτικό προφίλ του ανθρώπου. Έλαβε έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων για τη συμμετοχή του στην παρουσίαση μιας καινοτόμας συσκευής που μετράει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών που υπάρχουν σε διάφορα υγρά τρόφιμα αλλά και σε βιολογικό υλικό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Γκουτζουρέλας

Νίκος Γκουτζουρέλας (Συγγραφέας)

Ο Δρ. Νικόλαος Γκουτζουρέλας γεννήθηκε στην Λάρισα το 1988 και έχει πτυχίο Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2010), μεταπτυχιακό δίπλωμα Εφαρμογές Μοριακής Βιολογίας - Μοριακή Γεντική - Διαγνωστικοί Δείκτες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2012) και διδακτορικό δίπλωμα στη Βιοχημεία από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2016). Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομετρήσεων της spin off εταιρείας ανάπτυξης βιολειτουργικών τροφίμων EATWALK IKE. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του κτείνονται στους τομείς της Βιοχημείας της άσκησης, της διατροφικής βιοχημείας, με έμφαση στην μελέτη του οξειδωτικού στρες και του μεταβολικού προφίλ ανθρώπων και της αντιοξειδωτικής δράσης τροφών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
152
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.235 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση