Θρησκεία και πολιτική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Θρησκεία και πολιτική

Μια σύγχρονη Επιτομή

40.00€ -27% 29.20€
Το "Θρησκεία και Πολιτική: Μια σύγχρονη επιτομή" επιχειρεί να παρουσιάσει τη συζήτηση και τον προβληματισμό που αναπτύσσονται γύρω από τις διασταυρώσεις θρησκείας και πολιτικής. Το βιβλίο αποτελείται από τέσσερα μέρη, καθένα εκ των οποίων παρουσιάζει διαφορετικές πλευρές της σύγχρονης έρευνας. Το πρώτο μέρος χαρτογραφεί τις αλληλεξαρτήσεις κάθε "μεγάλης" θρησκείας (Βουδισμός, Χριστιανισμός, Κομφουκιανισμός, Ισλάμ, Ιουδαϊσμός) με την πολιτική. Το δεύτερο συζητά τον ρόλο της θρησκείας στη διακυβέρνηση, προσεγγίζοντας τα ακανθώδη ζητήματα της εκκοσμίκευσης και του φονταμενταλισμού, και εκθέτοντας τον προβληματισμό γύρω από τον ρόλο της θρησκείας στην πολιτική ως πράξης. Το τρίτο εστιάζει στη διασύνδεση της θρησκείας με τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική, παρουσιάζοντας τόσο τον θεωρητικό αναστοχασμό εντός του πεδίου όσο και εμπειρικά δεδομένα της μεταξύ τους σχέσης. Το τέταρτο μέρος επικεντρώνεται στα σημεία συνάντησης της θρησκείας με σύγχρονα ζητήματα ασφάλειας και ανάπτυξης.

Χαρά Καραγιαννοπούλου (Επιμέλεια)

Η Χαρά Καραγιαννοπούλου είναι Λέκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με γνωστικό αντικείμενο "Πολιτικά Συστήματα και Διπλωματία στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη". Στο παρελθόν έχει διατελέσει Teaching Fellow στο Bielefeld Universitat, Deutschland και είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη του φύλου στο πεδίο των Διεθνών Σχέσεων αλλά και στη σχέση της θρησκείας με τη διεθνή πολιτική.

Jeffrey Haynes (Επιμέλεια)

O Jeffrey Haynes είναι καθηγητής πολιτικής επιστήμης, διευθυντής έρευνας στη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, και διευθυντής του Κέντρου Μελέτης Θρησκευμάτων, Συγκρούσεων και Συνεργασίας στο Πανεπιστήμιο London Metropolitan. Τα πεδία ενδιαφέροντός του είναι η θρησκεία και οι διεθνείς σχέσεις, η θρησκεία και η πολιτική, η δημοκρατία και ο εκδημοκρατισμός, η συγκριτική πολιτική και η παγκοσμιοποίηση. Έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από 17 βιβλία, με πιο πρόσφατα τα έργα: Faith-based Organizations at the United Nations (2014) και Routledge Handbook of Religion and Politics (2016, 2η έκδοση). Είναι πρόεδρος του "Religion and Politics Standing Group" του European Consortium for Political Research, προεδρεύων στην επιτροπή ερευνών "Religion and Politics" της International Political Science Association, και συν-επιμελητής του περιοδικού "Democratization".

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
αθηνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο (άγνωστο δέσιμο)
Σελίδες:
672
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.391 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση