Ο κολυμβητής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο κολυμβητής

και άλλες ιστορίες: Διηγήματα

John Cheever

Ο Τζον Τσίβερ, παρότι χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους τρεις σημαντικότερους ηθογράφους της λευκής, προνομιούχας Αμερικής του 20ού αιώνα μαζί με τον Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και τον Τζον Άπνταϊκ, μεταφράζεται ουσιαστικά για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Συγγραφέας που θεωρείται από τους σπουδαιότερους διηγηματογράφους του κόσμου, ο Τσίβερ μας μεταφέρει σε έναν κόσμο επιφανειακά υποδειγματικό, όπου οι άντρες παίρνουν κάθε πρωί το τρένο για να πάνε στη δουλειά τους στη Νέα Υόρκη, οι γυναίκες συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, τα παιδιά πηγαίνουν σε καλά σχολεία, ενώ τα πάρτι είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Τα σπίτια είναι μεγάλα, οι κήποι τακτοποιημένοι και πολύχρωμοι, και όλοι δηλώνουν ευτυχείς. Πίσω όμως από τη λαμπερή αυτή πρώτη εντύπωση ελλοχεύει ο κίνδυνος. Κι είναι αυτή η αίσθηση του εύθραυστου και του επισφαλούς που δίνει στα διηγήματα αυτής της συλλογής την αύρα των μικρών αριστουργημάτων.

Κώστας Καλογρούλης (Μεταφραστής)

Ο Κωστής Καλογρούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία στα πανεπιστήμια του Κεντ και του UCL, ενώ είναι υποψήφιος διδάκτωρ συγκριτικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε σαν μεταφραστής, σύμβουλος εκδόσεων και καθηγητής λογοτεχνίας στο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Κολεγίου Αθηνών. Ανέλαβε τις εισαγωγές για τα έργα του Χέμινγουεϊ από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Το "Προσεγγίσεις στη σύγχρονη αμερικανική πεζογραφία" είναι το πρώτο του βιβλίο.

John Cheever

John Cheever (Συγγραφέας)

Ο Τζον Ουίλιαμ Τσίβερ (1912-1982), ο επωνομαζόμενος και «Τσέχωφ των προαστείων» (επειδή το μεγαλύτερο μέρος του έργου του διαδραματίζεται στα προάστεια των μεγαλουπόλεων) θεωρείται από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς συγγραφείς του 20ού αιώνα. Έγινε πασίγνωστος χάρη στα διηγήματά του, τα οποία όταν συγκεντρώθηκαν σε έναν τόμο με τον τίτλο «Ιστορίες του Τζον Τσίβερ» κέρδισαν το Βραβείο Πούλιτζερ και το Εθνικό Βραβείο Κριτικών (1979) καθώς το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου (1981). Εκτός από τα διηγήματα έγραψε και τέσσερα μυθιστορήματα: The Wapshot Chronicle (1858, Εθνικό Βραβείο Μυθιστορήματος), The Wapshot Scandal (1965), Bullet Park (1969) και Falconer (1977). Έξι εβδομάδες πριν τον θάνατό του τιμήθηκε με το Εθνικό Μετάλλειο Λογοτεχνίας της Αμερικάνικης Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Σελίδες:
224
Βάρος:
0.55 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση