Ζωγραφιές
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ζωγραφιές

Κατανοήστε τον χαρακτήρα και τα συναισθήματα των παιδιών μέσα από τα σχέδιά τους

Evi Crotti

14.90€ -27% 10.88€
Τα παιδιά δεν είναι πάντα σε θέση να εκφράσουν με λόγια τον εσωτερικό τους κόσμο, τα συναισθήματα, τους φόβους και τις απογοητεύσεις τους. Αλλά όταν ζωγραφίζουν ή σχεδιάζουν, "φλυαρούν" ελεύθερα και χωρίς μισόλογα, αποτυπώνοντας στο χαρτί τον χαρακτήρα τους και όλα όσα κρύβουν μέσα τους. Ακόμα και ένα απλό σκιτσάκι μάς λέει κάτι για τον μικρό δημιουργό του, αρκεί να μπορούμε να το αποκρυπτογραφήσουμε σωστά: Καλύπτει η ζωγραφιά όλη την επιφάνεια του χαρτιού, χρησιμοποιεί συγκεκριμένα χρώματα, πιέζει έντονα το μολύβι: Γιατί δεν έβαλε χέρια στη φιγούρα του μπαμπά, γιατί έβαλε ψηλά κάγκελα στο σκίτσο του σπιτιού του;
 
 
Η ικανότητα να ερμηνεύουν τέτοια "εικαστικά" μηνύματα είναι πολύ σημαντική για τους γονείς. Τους βοηθά να κατανοήσουν ουσιαστικά τον χαρακτήρα και τα συναισθήματα του παιδιού τους, έτσι ώστε να σεβαστούν τις φυσικές κλίσεις και δυνατότητές του και να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις για την ανατροφή του.
 
 
Το βιβλίο αυτό είναι ένα εξαιρετικά κατατοπιστικό κείμενο. Φιλοξενεί πάμπολλες ζωγραφιές παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας μαζί με ιδιαίτερα διορατικές ψυχολογικές ερμηνείες. Περιλαμβάνει επίσης 4 χρήσιμα τεστ, που ερμηνεύουν τις συμπεριφορές και τις σκέψεις των παιδιών, και μας επιτρέπουν να καταλάβουμε σε βάθος την προσωπικότητα και τα συναισθήματά τους.
 
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Evi Crotti (Συγγραφέας)

Η Έβι Κρότι, ψυχοπαιδαγωγός και δημοσιογράφος, έχει ιδρύσει και διευθύνει στο Μιλάνο μια σχολή γραφολογίας, ενώ επιμελείται για εφημερίδες και περιοδικά στήλες αφιερωμένες στη σχέση ανάμεσα στη γραφή και την ψυχολογία. Στις εκδόσεις red! έχει επίσης δημοσιεύσει το "Test di scrittura" (Το τεστ της γραφής) και, μαζί με τον Αλμπέρτο Μάνι, τα "Grafologia" (Γραφολογία), ΄Grafologia e salute" (Γραφολογία και υγεία), "Mio figlio e (quasi) un adolescente" (Το παιδί μου είναι σχεδόν έφηβος), "Colori" (Χρώματα), "Bambini e paure" (Παιδιά και φόβοι), "Questo e il mio papa!" (Αυτός είναι ο μπαμπάς μου), "Ecco la mia famiglia!" (Να η οικογένειά μου!), "A ogni bambino il suo sport" (Κάθε παιδί με το άθλημά του). Πολλά από τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Οικονομίδου (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
αθηνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
240
Διαστάσεις:
21x16.5
Βάρος:
0.446 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση