Πλάτανος Ευσκιόφυλλος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πλάτανος Ευσκιόφυλλος

Τιμητικός Τόμος για τον καθηγητή Μηνά Αλ. Αλεξιάδη

Συλλογικό έργο

Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας

Γεώργιος Κ. Κατσαδώρος

40.28€ -10% 36.25€

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας

Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας (Συγγραφέας)

Ο Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας είναι λέκτορας λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Γεννήθηκε στην Γκούρα Κορινθίας το 1949. Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1972) και αριστούχος διδάκτορας στη Λαογραφία της ίδιας σχολής (1988). Το 1984 μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία του ΥΠΕΠΘ στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Υπηρέτησε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως φιλόλογος καθηγητής, διευθυντής γυμνασίου, μεταλυκειακού κέντρου, λυκείου και ως σχολικός σύμβουλος φιλολόγων. Διετέλεσε, εξάλλου, αναπληρωτής διευθυντής στο ΠΕΚ (Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο) Πάτρας και διευθυντής ΠΕΚ Τρίπολης. Έχει δημοσιεύσει βιβλία για τη λαογραφία, τα αρχαία και τα νέα ελληνικά. Πολλά άρθρα και βιβλιοκρισίες του βρίσκονται σε διάφορα λαογραφικά και εκπαιδευτικά περιοδικά. Έχει επίσης λάβει μέρος με εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δώσει πολλές διαλέξεις και ομιλίες, ενώ είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων και εταιρειών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Κ. Κατσαδώρος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μανόλης Γ. Βαρβούνης

Μανόλης Γ. Βαρβούνης (Συγγραφέας)

Ο Μ. Γ. Βαρβούνης γεννήθηκε στη Σάμο το 1966. Σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983-1988). Ειδικεύθηκε στη Λαογραφία και αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1991). Πραγματοποίησε επίσης μεταδιδακτορικές ερευνητικές σπουδές στο Universite Catholique της Louvain (Louvain-La-Neuve) του Βελγίου (1996-1997). Το 1992 εξελέγη λέκτωρ και το 1998 επίκουρος καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου διδάσκει. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει μελέτες αυτοτελώς ή σε επιστημονικά περιοδικά, τιμητικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον Μάρτιο του 2005 η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τον τίμησε με το οφφίκιο του "Άρχοντος Προστάτου των Γραμμάτων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας", ενώ το 2005, με σεπτή πατριαρχική απόφαση, ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητος Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου "Παναγία η Παμμακάριστος".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημοσθένης Ι. Δασκαλάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ρέα Κακάμπουρα (Συγγραφέας)

Η Ρέα Κακάμπουρα είναι επίκουρη καθηγήτρια Λαογραφίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην έρευνα τοπικών συλλόγων και διαχείρισης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στη σύγχρονη εποχή, σε θεωρητικά ζητήματα των λαογραφικών σπουδών, στη διαπολιτισμική διδακτική του λαϊκού πολιτισμού στην εκπαίδευση. Διδάσκει στο προπτυχιακό και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (κατεύθυνση "Λαογραφία και εκπαίδευση") του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι διευθύντρια του Εργαστηρίου Κοινωνικών Επιστημών και επιστημονική υπεύθυνη του Αρχείου Αφηγήσεων Ζωής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά, σε πρακτικά συνεδρίων και σε συλλογικούς τόμους. Έχει γράψει επίσης τα βιβλία "Ανάμεσα στο αστικό κέντρο και τις τοπικές κοινωνίες: Οι σύλλογοι της επαρχίας Κόνιτσας στην Αθήνα" (1999) και "Αφηγήσεις Ζωής". "Η βιογραφική προσέγγιση στη σύγχρονη λαογραφική έρευνα" (2011), και μαζί με τον Χ. Μπαμπούνη έχει επιμεληθεί τον τόμο "Ιστορικά και Λαογραφικά Μελετήματα: Ερευνητικές και Εκπαιδευτικές διαστάσεις" (2014). Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών (Δ.Σ. Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας) και της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής της UNESCO για την προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευαγγελία Γαλανάκη (Συγγραφέας)

Η Ευαγγελία Γαλανάκη είναι Λέκτορας Εξελικτικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει βασικές σπουδές Ψυχολογίας, μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία και διδακτορικό, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, στην Εξελικτική Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίσης διπλωματούχος Γνωσιακής και Συμπεριφοριστικής Θεραπείας. Τα θεωρητικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από θέματα κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των εφήβων καθώς και παρεμβάσεων (γνωσιακών - συμπεριφοριστικών και συστημικών) στο σχολείο. Έρευνες και μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ναθαναήλ Διακοπαναγιώτης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευρυδίκη Αντζουλάτου - Ρετσίλα (Συγγραφέας)

Η Ευρυδίκη Αντζουλάτου-Ρετσίλα είναι Καθηγήτρια Διαπολιτισμικών σπουδών στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σπούδασε ιστορία, αρχαιολογία, εθνολογία, μουσειολογία και πολιτιστική διαχείριση στην Ελλάδα, Γαλλία και Η.Π.Α. Έχει οργανώσει μουσεία, εκθέσεις και μουσειακά μορφωτικά προγράμματα και έχει διδάξει, εκτός από την Ελλάδα, στην Ιταλία, Η.Π.Α. και Αυστραλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Γουήλ - Μπαδιεριτάκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Καναράκης

Γιώργος Καναράκης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Καναράκης, από τον Πειραιά, είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Charles Sturt της Αυστραλίας. Προηγουμένως δίδαξε στα πανεπιστήμια Αθηνών, La Verne, στο Bridgewater State College των Η.Π.Α. κ.ά. Σπούδασε ελληνική και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., διδακτική της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας στο Λονδίνο και εφηρμοσμένη γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Indiana των Η.Π.Α. με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright. Το 1974 ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτωρ στη γλωσσολογία από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η έρευνα και τα επιστημονικά ενδιαφέροντά του εκτείνονται κυρίως στους κλάδους της λογοτεχνίας, της ιστοριογραφίας και του Τύπου του απόδημου Ελληνισμού, ιδιαίτερα της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, καθώς και της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας και γλωσσολογίας. Εργασίες του (βιβλία και άρθρα) στους παραπάνω κλάδους έχουν δημοσιευθεί στην Ελληνική και Αγγλική, καθώς και σε ισπανική και πολωνική μετάφραση, στην Ελλάδα, Κύπρο, Αυστραλία, Η.Π.Α., Καναδά, Γερμανία, Πολωνία και Χιλή. Πρωτοποριακά θεωρούνται τα έργα του, που έχουν επίσης βραβευθεί, "Η λογοτεχνική παρουσία των Ελλήνων στην Αυστραλία" και "Ο Ελληνικός Τύπος στους Αντίποδες: Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία". Για την προσφορά του στα ελληνικά γράμματα της Αυστραλίας και τον ελληνικό πολιτισμό το 1994 εξελέγη μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας της Ρώμης προς Διάδοση του Πολιτισμού, το 1999 τιμήθηκε με Επίτιμο Διδακτορικό Γραμμάτων από το Πανεπιστήμιο Charles Sturt και το 2002 του απονεμήθηκε από τις Αυστραλιανές Αρχές το Medal of the Order of Australia (O.A.M.).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέλλα Βατούγιου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Βοζίκας (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Βοζίκας είναι φιλόλογος και διδάκτωρ Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ("Διδακτική της Ιστορίας - Πολιτιστική Παράδοση") του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και πήρε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης. Στο ίδιο Τμήμα εκπόνησε με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. τη διδακτορική του διατριβή και αναγορεύτηκε δρ. Λαογραφίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται, κυρίως, με τη ζωή στην πόλη. Εξειδικεύεται στο χώρο και τον χρόνο της πόλης, στις τελετές, στην τελετουργία, στη συλλογική ταυτότητα και στην προφορική ιστορία. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση, ενώ από το 2003 μέχρι το 2008 ήταν αποσπασμένος, ως επιστημονικός συνεργάτης, στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών. Πρόσφατα εξελέγη Ερευνητής Δ΄ Βαθμίδας στο ίδιο Κέντρο. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα διεθνή και τοπικά συνέδρια, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίου για τον λαϊκό πολιτισμό και την εκπαίδευση, έκδοση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, και έχει δημοσιεύσει διάφορα ελληνικά και ξενόγλωσσα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Έχει συμμετάσχει στην παρουσίαση λαογραφικών θεμάτων στο ραδιόφωνο και σε ντοκυμαντέρ για την τηλεόραση. Είναι μέλος σε διάφορες λαογραφικές εταιρίες συμπεριλαμβανομένων της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρίας και της Αmerican Folklore Society.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ρενάτα Δαλιανούδη

Ρενάτα Δαλιανούδη (Συγγραφέας)

Η Ρενάτα Δαλιανούδη είναι Δρ. Εθνομουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Παν/μίου Αθηνών. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και αρμόνιο, ακκορντεόν και κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της κέρδισε 31 υποτροφίες από: α) Ι.Κ.Υ., β) κληροδότημα Α. Παπαδάκη-Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων Παν/μίου Αθηνών, γ) Ωδείο Αθηνών, δ) Εθνικό Ωδείο και ε) Ίδρυμα Τεχνολογίας κι Έρευνας/ Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα για την καταγραφή, διάσωση, ψηφιοποίηση και αρχειοθέτηση του ελληνικού μουσικού πολιτισμού. Από το 1998 ως και το 2001 δίδαξε στο τμήμα Μουσικών Σπουδών Αθήνας, ως βοηθός/ αντικαταστάτρια του αείμνηστου Καθηγητή Εθνομουσικολογίας Γεώργιου Αμαργιανάκη. Από το 2003 ως και το 2006 εργάστηκε ως μoυσικός παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ., με θέμα εκπομπής: «Σπάνιες μουσικές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο και το θέατρο». Από το 2006 διδάσκει στο Τμήμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ελληνικού Ανοιχτού Παν/μίου. Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2009-2010 διδάσκει σε αντιμισθία Επίκουρης Καθηγήτριας στο Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Α.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων. Έχει συγγράψει συνολικά 4 μεταδιδακτορικές μονογραφίες: 1. Μάνος Χατζιδάκις και λαϊκή μουσική παράδοση - Από το δημοτικό και το ρεμπέτικο στο «έντεχνο λαϊκό» τραγούδι, Ελληνικά Πρόσωπα- Εμπειρία Εκδοτική, Αθήνα 2009. 2. Μάνος Χατζιδάκις, Η λαϊκή ενορχήστρωση και η λαϊκή «Ρυθμολογία» στο έργο του, Ελληνικά Πρόσωπα- Εμπειρία Εκδοτική, [υπό έκδοση Αθήνα, 2010]. 3. Το βιολί και το λαγούτο ως παραδοσιακή ζυγιά στη Δυτική Κρήτη. Κουρδίσματα-Ρεπερτόριο-Τεχνικές, Παγκρήτιος Σύλλογος, Ηράκλειο 2004. 4.Το βιολί και η κιθάρα ως παραδοσιακή ζυγιά στην Ανατολική Κρήτη. Κουρδίσματα-Ρεπερτόριο-Τεχνικές, Παγκρήτιος Σύλλογος, Ηράκλειο 2004. Συνέταξε την Πλήρη Εργογραφία του Μάνου Χατζιδάκι, πάνω στην οποία στηρίχθηκε η Εργογραφία για το ομώνυμο λήμμα στο New Grove Dictionary of Music and Musicians (2001) και το Μusik in Geschichte und Gegenwart (2002). Αρθρα και ανακοινώσεις της έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίων (Ελλάδα & εξωτερικό), στα περιοδικά Λαογραφία, ΜΟΥ.Σ.Α., Πολυφωνία και στο περιοδικό της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης IOV- Unesco. Είναι μέλος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας και μέλος & Μέντορας του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων. Είναι Επιστημονική Σύμβουλος στην IOV- Unesco και στο Αρχείο Ελληνικού Χορού. Μιλά και διδάσκει 5 ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Ξ. Καρπούζης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μανόλης Γ. Βαρβούνης

Μανόλης Γ. Βαρβούνης (Επιμέλεια)

Ο Μ. Γ. Βαρβούνης γεννήθηκε στη Σάμο το 1966. Σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983-1988). Ειδικεύθηκε στη Λαογραφία και αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1991). Πραγματοποίησε επίσης μεταδιδακτορικές ερευνητικές σπουδές στο Universite Catholique της Louvain (Louvain-La-Neuve) του Βελγίου (1996-1997). Το 1992 εξελέγη λέκτωρ και το 1998 επίκουρος καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου διδάσκει. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει μελέτες αυτοτελώς ή σε επιστημονικά περιοδικά, τιμητικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον Μάρτιο του 2005 η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τον τίμησε με το οφφίκιο του "Άρχοντος Προστάτου των Γραμμάτων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας", ενώ το 2005, με σεπτή πατριαρχική απόφαση, ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητος Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου "Παναγία η Παμμακάριστος".

Μανόλης Γ. Σέργης (Επιμέλεια)

O Μανόλης Γ. Σέργης γεννήθηκε στη Νάξο το 1957. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1975-79) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ίδιου Πανεπιστημίου. Επί 23 έτη εργάστηκε ως φιλόλογος σε δημόσια λύκεια της Δυτικής Αττικής. Τον Σεπτέμβριο του 2003 εξελέγη επίκουρος καθηγητής λαογραφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξεινίων Χωρών. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, με αντίστοιχες πρωτότυπες εισηγήσεις, λαογραφικού περιεχομένου. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών και πολιτιστικών συλλόγων.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
784
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.589 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση