Αρχές της χημείας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αρχές της χημείας

Η αναζήτηση της γνώσης

Συλλογικό έργο

Peter William Atkins

Loretta Jones

150.00€

Το σύγγραμμα "Αρχές της χημείας: Η αναζήτηση της γνώσης", το οποίο υπογράφουν οι καθηγητές Peter Atkins, Loretta Jones και Leroy Laverman, αποτελεί το αποκορύφωμα σειράς επιτυχημένων εκδόσεων, οι οποίες ξεκίνησαν με την πρώτη εκείνη έκδοση της Γενικής Χημείας με συγγραφέα τον γνωστό μαέστρο της συγγραφής Πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, Peter Atkins, η οποία εκδόθηκε από το Scientific American το 1989.
Ο μεγάλος αριθμός εκδόσεων του συγγράμματος στην αγγλική, είναι ενδεικτικός όχι μόνο της ποιότητάς του αλλά και της ευρείας αποδοχής του από τον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο. Μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα το έχουν υιοθετήσει ως διδακτικό σύγγραμμα. Οι διαδοχικές εκδόσεις του, οι οποίες συνοδεύτηκαν από αναδιαρθρώσεις και αναθεωρήσεις της ύλης, έχουν φθάσει σε μεγάλο σημείο ωριμότητας στην παρούσα έκδοση.
Το συναρπαστικό αυτό σύγγραμμα είναι γραμμένο με τρόπο, ο οποίος βοηθά τους φοιτητές να εμβαθύνουν στη γνώση δείχνοντάς τους τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται οι βασικές αρχές της χημείας με τις εφαρμογές στην καθημερινή ζωή και την τρέχουσα τεχνολογία. Το σύγγραμμα ξεκινά με μια λεπτομερή εικόνα για τη δομή του ατόμου, της θεμελιώδους μονάδας των πάσης φύσεως υλικών για να καταλήξει σταδιακά στα πλέον σύγχρονα προβλήματα αιχμής, που αντιμετωπίζει σήμερα η χημεία

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Peter William Atkins

Peter William Atkins (Συγγραφέας)

Ο Peter Atkins είναι μέλος του Lincoln College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Oxford University) και συγγραφέας περίπου 70 βιβλίων για τους φοιτητές και το γενικό κοινό. Τα βιβλία του είναι πρώτα σε πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Συχνός ομιλητής στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει διατελέσει επισκέπτης Καθηγητής στη Γαλλία, το Ισραήλ, την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Νέα Ζηλανδία. Υπήρξε ιδρυτικός πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης στη Χημεία της Διεθνούς Ένωσης Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας (IUPAC) και μέλος του Τομέα Φυσικής και Βιοφυσικής Χημείας της IUPAC.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Loretta Jones

Loretta Jones (Συγγραφέας)

H Loretta L. Jones είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Κολοράντο (University of Northern Colorado). Έχει διδάξει Γενική Χημεία για 16 έτη στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Κολοράντο και για 13 έτη στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι (University of Illinois) στην Ουρμπάνα-Σαμπέιν (Urbana-Champaign). Έλαβε BS στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο Loyola, MS στην Οργανική Χημεία από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο (University of Chicago) και Ph.D. στη Φυσικοχημεία καθώς επίσης και D.A. στην Εκπαίδευση στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι στο Σικάγο. Στο πεδίο της φυσικοχημείας, η έρευνά της εστιάστηκε στη χρήση του ηλεκτρονιακού παραμαγνητικού συντονισμού για τη μελέτη της κίνησης στα υγρά. Η έρευνά της στην εκπαίδευση στη χημεία επικεντρώνεται στο να βοηθήσει τους φοιτητές να κατανοήσουν τη μοριακή βάση της χημείας μέσω της οπτικοποίησης. Το 2001, προήδρευσε στην Gordon Research Conference on Visualization in Science and Education. Το 2006 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του Τομέα Εκπαίδευσης στη Χημεία της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας (American Chemical Society, ACS). Είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας για την Πρόοδο της Επιστήμης (American Association for the Advancement of Science) και μια εκ των δημιουργών βραβευμένου εκπαιδευτικού λογισμικού πολυμέσων. Το 2012 της απονεμήθηκε το Βραβείο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας για Επιτεύγματα στην Έρευνα, τη Διδασκαλία και στην Παιδεία της Χημείας (ACS Award for Achievement in Research in the Teaching and Learning of Chemistry).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Leroy Laverman

Leroy Laverman (Συγγραφέας)

Ο Leroy E. Laverman είναι Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας και Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στη Santa Barbara (UCSB). Έλαβε B.S. στη Χημεία από το Washington State University και Ph.D. από το U.C. Santa Barbara όπου εργάστηκε πάνω στους μηχανισμούς των αντιδράσεων ανταλλαγής συνδέτη στις μεταλλοπορφυρίνες. Διδάσκει χημεία στο UCSB από το 2000 και συνεχίζει να εκπαιδεύει φοιτητές στη γενική χημεία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παύλος Κλεπετσάνης (Μεταφραστής)


Βιολέττα Κωνσταντίνου - Κόκοτου (Μεταφραστής)


Καλλιόπη (Κέλλυ) Βελώνια (Μεταφραστής)


Χρήστος Κοντογιάννης (Μεταφραστής)


Πέτρος Κουτσούκος (Μεταφραστής)

Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών.

Νικόλαος Μπουρόπουλος (Μεταφραστής)


Χρήστος Παππάς (Μεταφραστής)

Ο Χρήστος Παππάς είναι Αν. Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέτρος Κουτσούκος (Επιμέλεια)

Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
1200
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
3.684 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση