Οι κήποι των κρεμασμένων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι κήποι των κρεμασμένων

15 Ιστορίες για τους Cure

Συλλογικό έργο

Στέργια Κάββαλου

Νίκος Δρίβας

11.66€ -10% 10.49€

Μελαγχολικές ονειροπολήσεις και θλιμμένα, ατμοσφαιρικά τοπία, αλλά και φωτεινές, ποπ εκρήξεις, όπου αιώνια αιωρείται το φάντασμα της αγάπης, συνθέτουν τον κόσμο των Cure. Με αναφορές από τραγούδια όπως το πρώιμο "10.15 Saturday Night" και τα σκοτεινά, μελωδικά "Charlotte Sometimes" και "A Forest", και από το "Kyoto Song" έως το ρυθμικό "Why Can’t I be You" και το μεταγενέστερο "The Last Day of Summer", δεκαέξι συγγραφείς και μουσικοί ανασυνθέτουν, μέσω της δύναμης της φαντασίας και των αναμνήσεων, το ιδιαίτερο, πολυπρισματικό σύμπαν μιας από τις σημαντικότερες μπάντες όλων των εποχών.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέργια Κάββαλου

Στέργια Κάββαλου (Συγγραφέας)

Η Στέργια Κάββαλου γεννήθηκε τον Μάρτη του 1982 στην Αθήνα. Είναι πεζογράφος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μεταφράστρια. Με τη συλλογή διηγημάτων της "Αλτσχάιμερ trance" (εκδ.Τετράγωνο) ήταν υποψήφια στην κατηγορία ΄Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα΄ του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω 2011. Συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών του Ε.ΚΕ.ΒΙ. μετά από πρόταση του ίδιου περιοδικού. Το 2012 έλαβε υποτροφία ενθάρρυνσης από το CNL (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας) για το επόμενο βιβλίο της με τίτλο "Αντίστροφα-Love will tear us apart". Με την ποιητική συλλογή της "Πλαστική άνοιξη" ήταν υποψήφια για το "Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη 2014" Αρθογραφεί στον ηλεκτρονικό Τύπο. Είναι απόφοιτος του cultural management μεταπτυχιακού της Παντείου.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Δρίβας (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Δρίβας γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1971. Μεγάλωσε με τα αγγλοσαξονικά πρότυπα στο δημόσιο δημοτικό σχολείο του Brunswick. Η μουσικές επιρροές που έλαβε από τους δασκάλους του ποικίλλουν από Beatles και Bob Dylan έως Pink Floyd. Σε μικρή ηλικία προσποιούνταν ότι έπαιζε τραγούδια του glam rock συγκροτήματος Sweet! Στις αρχές της δεκαετίας του ʼ80 μαγνητίζεται από τραγούδια όπως "Babooshka" της Kate Bush, "RockʼnʼRoll High School" των Ramones, "Ashes To Ashes" του David Bowie ή "Ant Music" των Adam And The Ants αλλά εντυπωσιάζεται και με τους Human League που βρίσκονται στα charts. Αγαπημένη στιγμή μέσα στην εβδομάδα η προβολή της τηλεοπτικής μουσικής εκπομπής Count Down, περιμένοντας να παρακολουθήσει τα αγαπημένα του βίντεο και φυσικά το νέο νούμερο 1. Μετακομίζει στην Αθήνα το 1983. Εδώ καταλυτικό ρόλο στη μουσική του εξέλιξη παίζει η επαφή με το punk συγκρότημα Stress, το οποίο προβάρει στο υπόγειο του σπιτιού του. Συνδέεται έτσι με την τοπική αντεργκράουντ σκηνή και αποτελεί στο μέλλον μέλος τριών συγκροτημάτων, των Distorted Image, Starblind και Soho 6. Αρχικά, το 1988 σχηματίζει το darkwave / gothic συγκρότημα Distorted Image, με το οποίο βρίσκεται στην ενεργή δράση ως το 1992. Θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να ασχοληθεί ξανά με τη μουσική, λόγω σπουδών και στρατιωτικών υποχρεώσεων. Το 1998 δημιουργεί το βραχύβιο indie pop σχήμα των Starblind. Ακολουθεί το 2001 η δημιουργία του indie alternative συγκροτήματος Soho 6. Από τότε ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων για την ελληνική αντεργκράουντ σκηνή. Σήμερα ανήκει στην ομάδα αρθρογράφων του μουσικού διαδικτυακού περιοδικού Postwave.gr. Το "Release the Bats, η Ιοτορία της σκοτεινής εναλλακτικής σκηνής" είναι το πρώτο του βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Σαφελάς (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Σαφελάς γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα όπου και ζει μόνιμα μέχρι σήμερα, μετά από κάποια μακρόχρονα διαλείμματα σε άλλα μέρη. Οι ιστορίες ήταν πάντα μέρος της καθημερινότητάς του αφού από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών καθώς και με τη συγγραφή σε blog. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του εργάστηκε σε πολλά επαγγέλματα, εστιάζοντας σταθερά στο ρόλο του DJ και του διοργανωτή εκδηλώσεων. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται πάντα κοντά στα σκοτεινά και όχι μόνο αναγνώσματα της εγχώριας και παγκόσμιας σκηνής, διοργανώνοντας εκδηλώσεις σχετικές με τη λογοτεχνία τρόμου, το φανταστικό, τα κόμικς και τους κινηματογραφικούς χαρακτήρες. Μετά από πολλές συνεργασίες με δημιουργούς αποφασίζει να εκδώσει την πρώτη του συλλογή ιστοριών με τίτλο "Τα Πρόσωπα Της Λύτρωσης", εστιάζοντας στο αγαπημένο του συγγραφικό θέμα: τη μάχη του ανθρώπου με τον κακό του εαυτό και την παράξενη συνύπαρξη του κρυφού με το προφανές στην καθημερινή του ζωή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Γκόγκος (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε πρόωρα το 1978. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αλβιόνα, κι Εφαρμοσμένες Τέχνες κάτω εδώ. Γράφει και ζει λογοτεχνικά 25 χρόνια. Μεταφράζει. Είναι επίσης τραγουδοποιός. Αισίως μέχρι και σήμερα επιβιώνει και δημιουργεί, σχετικά αξιοπρεπώς εις τας Αθήνας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάνος Καρακατσάνης (Συγγραφέας)

Ο Μάνος Καρακατσάνης γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Από μικρή ηλικία τον τράβηξε η μουσική, ο γραπτός λόγος και κυρίως ο συνδυασμός τους. Από το 2006 δημιουγεί μουσική με τους Mani Deum, ενώ ενεργοποίησε το project The Man & His Failures. Κατά καιρούς έχει γράψει σε φανζιν, λογοτεχνικά και μουσικά, ενώ έχει ασχοληθεί και με το ραδιόφωνο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άντα Λαμπάρα (Συγγραφέας)

Η Άντα Λαμπάρα ήταν ιδρυτικό μέλος σε ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της εγχώριας alternative σκηνής τη δεκαετία του ΄80 στην Ελλάδα τους Villa 21 και ιδρυτικό μέλος του γυναικείου συγκροτήματος Nonmandol που δημιουργήθηκε στις αρχές τις δεκαετίας του ΄90. Eργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο Wild Thing / Εξαρχειώτης radio (εκπομπή Stuff) και επίσης υπήρξε συντάκτης και μέλος στην ιδρυτική ομάδα του ιντερνετικού μουσικού περιοδικού Wild Thing.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ζαφείρης Μαράνος (Συγγραφέας)

O Ζαφείρης Μαράνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπραχάμι, μια συνοικία της Αθηνάς την δεκαετία του 90, είναι μέλος της μπάντας Μπαλάντες για Φόνους και στο παρελθόν υπήρξε μέλος στους Grain καθώς και για μια βραδιά οπότε για τις υποχρεώσεις του ντοκιμαντέρ "Εδώ δεν Υπάρχει Άσυλο" υπήρξε τραγουδιστής με τους Νo Metro Decay.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγγελική Ι. Μαντζαβίνου (Συγγραφέας)

Η Αγγελική Ι. Ματζαβίνου είναι μουσικός, παιδαγωγός, performance artist, ποιήτρια. Γεννήθηκε στην Ιαπωνία. Ζει στην Αθήνα. Το πρώτο βιβλίο ποιημάτων της, με τίτλο "Επτά", κυκλοφόρησε το 2017 από τις εκδόσεις Ars Libri. Συνεργάζεται με τα μουσικά σχήματα Sacra Geometria, Silva Ignes, Solar Anus.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Παπαποστολόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Παπαποστολόπουλος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Dams της Bologna σκηνοθεσία. Παράλληλα γράφεται στο Εθνικό Ωδείο της Βενετίας όπου σπουδάζει για τρία χρόνια αρμονία και σύνθεση. Το 1994 παρουσιάζει στην γκαλερί των Γλάρων του Γιάννη Γαλάτη στη Μύκονο την έκθεση σκηνοθετημένης φωτογραφίας με τίτλο Παρακμή και Γυμνό. Το 1995 παρουσιάζει στην Ελλάδα και το εξωτερικό την έκθεση σκηνοθετημένης φωτογραφίας Γένεσις. Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο εκδοτικός οίκος Ομπρέλα δημοσιεύει το διήγημά του "Η Δροσοσταλίδα της Ανατολής" και το 2007 ιδρύει στο ίντερνετ το μουσικό, εικαστικό και λογοτεχνικό Blog Urban Aspirines όπου δημοσιεύει σπάνιο μουσικό υλικό και ποίηση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Mike Πούγουνας (Συγγραφέας)

Ο Mike Πούγουνας γεννήθηκε το 1965 στις Τζιτζιφιές της Καλλιθέας. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και έχει δισκογραφήσει με τα μουσικά συγκροτήματα Flowers of Romance, Nexus και New Zero God. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 δημιούργησε την δισκογραφική εταιρία Cyberdelia Records, ενώ τα τελευταία χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει την δύωρη Αγγλόφωνη εκπομπή The Blackout Radio Show with Mike Pougounas, η οποία μεταδίδεται κάθε εβδομάδα απο τον αμερικάνικο ραδιοφωνικό σταθμό KOWS 92,5 FM στην Καλιφόρνια αλλά και από ιντερνετικούς σταθμούς του Καναδά και της Μεγάλης Βρεττανίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λεωνίδας Σκιαδάς (Συγγραφέας)

Ο Λεωνίδας Σκιαδάς γεννήθηκε και μένει στην Αθήνα. Cure fan από τη τρυφερή ηλικία των 13. Ξεκίνησε να κάνει ραδιόφωνο το 1992 και λίγο αργότερα ασχολήθηκε με τη διοργάνωση συναυλιών και με το DJing περνώντας από μαγαζιά όπως το mo better, Memphis, dark sun, χοροστάσιο, decadence κτλ. Από το 2013 έχει τον δικό του εναλλακτικό χώρο, το club Death Disco στο Ψυρρή και στεγάζει εκεί τις συναυλίες και τις club nights του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαριλένα Τζωρτζάκη (Συγγραφέας)

Η Μαριλένα Τζωρτζάκη προέρχεται από τον δημιουργικό τομέα όπου και εργαζόταν πολλά χρόνια, όντας ταυτόχρονα εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Γράφει παθολογικά. Γράφει σε τετράδια, σε κομπιούτερ, σε blogs, σε τοίχους (ψηφιακούς), σε χαρτοπετσέτες και σε ότι άλλο βρει μπροστά της. Μερικά από τα γραπτά της έχουν βρει τον δρόμο τους και έχουν δημοσιευτεί (Vice, Rock your Life.gr), κάποια άλλα έχουν βραβευτεί (6ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης, FantastiWords 2018), κάποια άλλα τα κρατάει μυστικά και τα χρησιμοποιεί μόνο για να διασκεδάζει τους φίλους της στα social media, ενώ κάποια άλλα τα έχει πάρει ο άνεμος. Όταν δεν γράφει, ασχολείται με τον σχεδιασμό παιχνιδιών (οπού η δουλειά της είναι κυρίως να γράφει). Όλα τα παραπάνω, υπό την μουσική των Coil. Επίσης παθολογικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Ζερβός (Επιμέλεια)


Μαρία Γιακανίκη (Επιμέλεια)


Καλλιόπη Λουκοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
154
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.241 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση