Από τη συντριβή των Ίνκας στους Αραουκάνους της Χιλής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Από τη συντριβή των Ίνκας στους Αραουκάνους της Χιλής

Οι ινδιάνικες φυλές της Βορείου και της Νοτίου Αμερική

Charles De Wolf Brownell

13.00€ -20% 10.40€
Οι Ινδιάνικες Φυλές της Βορείου και της Νοτίου Αμερικής του Τσαρλς Μπρόουνελ, είναι ένα εμβληματικό βιβλίο που αποτέλεσε σταθμό για την αμερικανική βιβλιογραφία πάνω στο θέμα και που για πρώτη φορά μεταφράζεται στα Ελληνικά. Πρωτοκυκλοφόρησε το 1853 και περιγράφει με γλαφυρό και αμερόληπτο τρόπο την ιστορία όλων των γηγενών φυλών της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, από τον καιρό του πρώτου αποικισμού του δυτικού ημισφαιρίου από τους Ευρωπαίους μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Με ζωηρό ακόμη στην εποχή του το πνεύμα του μεγάλου πολιτισμού των αρχαίων κατοίκων της Αμερικής που χάθηκε, ο συγγραφέας συγκεντρώνει σε ένα έργο-ντοκουμέντο, πλούσιο ιστορικό και λαογραφικό υλικό από ιστορικές πηγές και μαρτυρίες για ένα ίσως από τα πιο συναρπαστικά κεφάλαια της ιστορίας της ανθρωπότητας. Το πέμπτο βιβλίο είναι αφιερωμένο στους Ινδιάνους της Νότιας Αμερικής, από τους φιλήσυχους κατοίκους των Νησιών της Καραϊβικής μέχρι τους τρομερούς κανίβαλους Καρίμπ, και από τη λαμπρή Αυτοκρατορία των Ίνκας και την κατάκτησή τους από μια χούφτα τυχοδιωκτών με επικεφαλής τον Πισάρο, μέχρι τους περήφανους Αραουκάνους της Χιλής, που κατόρθωσαν να σταματήσουν τις στρατιές των Ισπανών και να παραμείνουν το μοναδικό ανεξάρτητο έθνος γηγενών σε ολόκληρο το δυτικό ημισφαίριο. Κοντά σε αυτούς, ο Μπρόουνελ περιγράφει τους ανθρωποφάγους του Αμαζονίου, τις πρωτόγονες φυλές της Παταγονίας και τους κατοίκους της Πάμπας της Αργεντινής, που ο ερχομός των αλόγων από τον Παλιό Κόσμο μετέτρεψε σε αληθινούς κενταύρους.
Θωμάς Π. Μαστακούρης

Θωμάς Π. Μαστακούρης (Μεταφραστής)

Ο Θωμάς Π. Μαστακούρης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος, συγγραφέας και μεταφραστής. Έχει συγγράψει και εκδώσει πολλά βιβλία και περισσότερα από σαράντα διηγήματα, κυρίως στο χώρο της ηρωικής και επιστημονικής φαντασίας. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους ως μεταφραστής και επιμελητής εκδόσεων, με ειδίκευση στο χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού, έχοντας περισσότερες από 240 μεταφράσεις βιβλίων και δοκιμίων στο ενεργητικό του. Έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα και δοκίμια, και έχει συμμετάσχει σε πολλά συλλογικά βιβλία.


Charles De Wolf Brownell (Συγγραφέας)

Ο Τσαρλς Ντε Γουλφ Μπρόουνελ (1822-1909) έμεινε γνωστός περισσότερο ως καλλιτέχνης τοπιογράφος, αν και, γενικά, πολύ λίγα βιογραφικά στοιχεία του έχουν διασωθεί. Γεννήθηκε από πολύ ευκατάστατους γονείς, στο Πρόβιντενς της πολιτείας του Ροντ Άιλαντ των ΗΠΑ και ήταν ο τρίτος από έξι αδέλφια, από τα οποία έμελλε να είναι ο πιο μακρόβιος. Ο Τσαρλς αρχικά σπούδασε νομικά και έγινε δικηγόρος, όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός του, Χένρι, αλλά σύντομα εγκατέλειψε το επάγγελμα και αποφάσισε πως προτιμούσε τη ζωγραφική, τη συγγραφή και τα ταξίδια. Έγραψε το βιβλίο του "Οι Ινδιάνικες Φυλές της Boρείου και της Νοτίου Αμερικής", το 1853 και στη συνέχεια, με εξαίρεση κάποιες εμπλουτισμένες επανεκδόσεις του, όπως την τελευταία του 1864, η οποία παρουσιάζεται εδώ, αφιερώθηκε αποκλειστικά στη ζωγραφική και στις περιηγήσεις που συνδύαζε με αυτήν. Ταξίδεψε σε όλες σχεδόν τις πολιτείες των ΗΠΑ, το Μεξικό, την Τζαμάικα και τη Νότια Αμερική. Έμεινε επί χρόνια στην Κούβα και επισκέφτηκε πολλές χώρες της Ευρώπης και την Αίγυπτο. Το 1865 παντρεύτηκε την Ενριέτα Νόουλτον Έιντζελ και απέκτησε μαζί της τέσσερεις γιους. Πέθανε το 1909 και είναι θαμμένος στο κοιμητήριο του Τζούνιπερ Χιλ, στο Μπρίστολ του Κονέκτικατ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
232
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.356 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση