Ένα ποτάμι φως
zoom in
8.00€ -20% 6.40€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603032540

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2018

  • Εκδότης

    Στοχαστής

Ο Χρήστος Κεραμίδης στη νέα του συλλογή δημιουργεί ένα ποιητικό σύμπαν γεμάτο λυρισμό και απόσταγμα σοφίας. Λέξεις που δαμάζουν το συναίσθημα, αλλά το εμπερικλείουν, το υπονοούν, νοήματα που εισχωρούν σε βάθος στα μεγάλα ζητούμενα της ζωής, στις μεγάλες αλήθειες. Εικόνες γήινες όσο και ονειρικές, λατρεία της φύσης και του φευγαλέου της στιγμής, αγάπη για το άπιαστο και το όνειρο, μνήμες και βιώματα ερωτικά, δίνουν το σφυγμό στους στίχους του Κεραμίδη. Σε μια συλλογή που όπως πρεσβεύει και ο τίτλος σαν ένα ποτάμι φως, όχι ορμητικό, όχι εκτυφλωτικό, αλλά ήρεμο, αχνό και γαλήνιο, περνάει μηνύματα και συναισθήματα που σφύζουν από συγκίνηση, νοσταλγία, ρομαντισμό, απογοήτευση, ελπίδα…

Χρήστος Κεραμίδης

Χρήστος Κεραμίδης (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Ι. Κεραμίδης γεννήθηκε στην Καβάλα, στην όμορφη χερσόνησο του συνοικισμού της Παναγίας, στην οποία συχνά «επιστρέφει» και αναφέρεται. Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες από τον Πόντο. Έχασε τον πατέρα του στην πολύ μικρή ηλικία των πέντε ετών, γεγονός που τον σημάδεψε στη μετέπειτα ζωή του. Τελείωσε την Αριστοτέλειο Σχολή Υπομηχανικών Θεσσαλονίκης.


Από το 1975 ζει μόνιμα στην Καβάλα. Εργάστηκε στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα με την ιδιότητα του μελετητή και επιβλέποντα μηχανικού. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα το 1995 με την ποιητική συλλογή Ταξιδευτές. Το 1996 εκδόθηκε η ποιητική του συλλογή Στα πέλαγα του ονείρου. Απόσπασμα από το ποίημα «Το όνειρο» δημοσιεύθηκε, ως προμετωπίδα, σε περιοδικό προβολής της πόλης του, μεταφρασμένο σε τρεις γλώσσες. Το ποίημα «Αόρατοι στόχοι» (από τη συλλογή Δρόμοι της βροχής, 1998) τιμήθηκε από τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (1999).

 

Το ποίημα «Ερωτικό» (από τη συλλογή Ο Αύγουστος που περιμένω, 2017) ανθολογήθηκε στο ποιητικό ημερολόγιο 2018 των εκδόσεων Ιωλκός. Συμμετείχε στο συλλογικό έργο Παλίμψηστο Καβάλας 2009 (επιμέλεια και ανθολόγηση των Ευριπίδη Γαραντούδη και Μαίρης Μικέ) με το ποίημα «Χαμένες μουσικές». Το ποίημα «Αναζήτηση» ανθολογήθηκε στο καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2020. Στο πεδίο της έρευνας, έχει επιλεγεί, ιστορικά, από επιστήμονες νεοελληνιστές ως ένας από τους «ποιητές του καπνού» της πόλης του. Έχει γράψει κυρίως ποίηση. Ποιήματα αλλά και πεζά κείμενά του έχουν, κατά καιρούς, δημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ανθολογίες.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
64
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.109 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση