Yoga Asana
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Yoga Asana

Ιδέες για την πρακτική και τη διδασκαλία

Πάνος Κατσανδρής

"Η γιόγκα των σωματικών στάσεων είναι μια μέθοδος κινητικού διαλογισμού. Όπως σε όλες τις μεθόδους σωματικού διαλογισμού, η επανάληψη και η κατανόηση των τεχνικών λεπτομερειών είναι κεντρική.

Οι ίδιες οι στάσεις δεν αποτελούν αυτοσκοπό. Οι στάσεις είναι μόνο το μέσον για την επίτευξη της κατάστασης της ένωσης, και όσο λιγότερο οι λεπτομέρειες των στάσεων μας απασχολούν, τόσο περισσότερος χώρος δημιουργείται για την παρατήρηση που οδηγεί στην αυτογνωσία. Κάθε ασκούμενος πρέπει να περάσει από το στάδιο της εκμάθησης του μέσου".

Το βιβλίο αυτό βοηθά στη βαθιά κατανόηση και την απλοποίηση που έρχεται στην άσκηση της γιόγκα μέσα από χρόνια πρακτικής. Αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για ασκούμενους αλλά και δασκάλους, με αναλυτικές φωτογραφίες, ιδέες για παραλλαγές, συνήθη λάθη, adjustments και ενεργοποιήσεις, κάνοντας την αντίληψη ενός προχωρημένου ασκούμενου προσιτή ακόμα και σε εκείνους που κάνουν τα πρώτα βήματά τους στη γιόγκα.

Πάνος Κατσανδρής

Πάνος Κατσανδρής (Συγγραφέας)

Ο Πάνος Κατσανδρής ασχολείται με τη γιόγκα από το 2008 και έκανε τα πρώτα του βήματα στη διδασκαλία της το 2011. Καθοδηγεί εκπαιδευτικά προγράμματα δασκάλων από το 2013 και πιστεύει ότι η ουσιαστικότερη επαφή με τους μαθητές γίνεται στα εβδομαδιαία μαθήματα, στα οποία και έχει πάνω από 5000 ώρες διδασκαλίας. Στην επαφή του με την πρακτική, έγινε από νωρίς αντιληπτό ότι ο δρόμος προς τα βαθύτερα οφέλη της, περνάει από την κατανόηση των τεχνικών λεπτομερειών των στάσεων. Το μοίρασμα αυτής της κατανόησης και η προσαρμογή της διδασκαλίας στα μέτρα του κάθε ασκούμενου (αλλά και δασκάλου) είναι για εκείνον προτεραιότητα. Το 2012 ίδρυσε τα Evergreen Yoga Studios στην Αθήνα, όπου και διδάσκει έκτοτε.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
270
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
0.2 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση