Θετική ψυχολογία και ψυχοθεραπεία
zoom in
23.90€ -27% 17.45€

Η Θετική Ψυχολογία είναι η επιστημονική μελέτη της ανθρώπινης ευτυχίας. Δίνει έμφαση στη μελέτη των θετικών συναισθημάτων, των θετικών γνωρισμάτων προσωπικότητας και των θετικών θεσμών, σε μία προσπάθεια συμπληρωματικής κάλυψης των ζητημάτων με τα οποία ασχολούνται η κλινική ψυχολογία και η ψυχοθεραπεία, οι οποίες συνήθως εστιάζουν σε αρνητικά συναισθήματα και στην ψυχική ασθένεια. Πρόκειται για τον νεότερο και ίσως τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο της ψυχολογίας, και τούτο διότι οι αρχές, οι βασικές έννοιες, τα αξιώματα και οι αναδυόμενες θεωρίες της είναι συμβατές και συμπληρωματικές με τις σημαντικότερες θεωρίες της ψυχολογίας. Φαίνεται ότι η Θετική Ψυχολογία μπορεί να εμπλουτίσει τα υπάρχοντα θεωρητικά και εννοιολογικά μοντέλα που αφορούν στην ψυχοθεραπευτική αλλαγή και είναι συμβατή με τις περισσότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Οι συγγραφείς του βιβλίου εστιάζουν στον τρόπο με τον οποίο η Θετική Ψυχολογία έρχεται να συμπληρώσει, να διευρύνει και κατά συνέπεια να βελτιώσει τα υπάρχοντα ψυχοθεραπευτικά μοντέλα, αποδεικνύοντας ότι μπορεί και έχει χώρο να ενταχθεί στα παραδοσιακά θεωρητικά μοντέλα που αφορούν στην ψυχοθεραπευτική αλλαγή και στον τρόπο με τον οποίο αυτή επιτυγχάνεται, αλλά και να εμπλουτίσει με νέα εργαλεία την κλινική πρακτική. Τα βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι: - Με ποιον τρόπο η Θετική Ψυχολογία μπορεί να εμπλουτίσει την κατανόησή μας αναφορικά με τη διαδικασία της ψυχοθεραπευτικής αλλαγής; - Ποιες θεραπευτικές παρεμβάσεις μπορούν να ενταχθούν σε διαφορετικά ψυχοθεραπευτικά μοντέλα με στόχο τη βελτίωση και την αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους; - Ποια είναι τα κεντρικά στοιχεία της Θετικής Ψυχολογίας τα οποία βοηθούν τον ψυχοθεραπευτή στην κλινική δουλειά; - Με ποιον τρόπο η ενσωμάτωση των εννοιών της Θετικής Ψυχολογίας μάς βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την ανθρώπινη φύση, τη διαδικασία αλλαγής και τη διαδικασία επούλωσης των ψυχικών τραυμάτων; Φιλοδοξώντας να καλύψει ένα κενό στη βιβλιογραφία σχετικά με την ψυχοθεραπεία, το βιβλίο απευθύνεται στους σπουδαστές της ψυχοθεραπείας και της συμβουλευτικής, τους κλινικούς ψυχολόγους, τους ψυχοθεραπευτές και σε όσους ασκούν ή πρόκειται να ασκήσουν ψυχοθεραπευτικό έργο, συνεισφέροντας σημαντικά στον διάλογο αναφορικά με την αναζήτηση κοινών θεραπευτικών παραγόντων, τη σύνθεση θεραπευτικών μοντέλων και τη βελτίωση των θεραπευτικών πρακτικών.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευγενία Γεωργαντά

Ευγενία Γεωργαντά (Συγγραφέας)

Η Ευγενία Γεωργαντά γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολέγιο-Deree College και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Tufts University στη Βοστόνη και διδακτορικό στο Massachusetts School of Professional Psychology. Από το 1986 ζει και εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια στην Ελλάδα. Έχει διδάξει στο Αμερικάνικο Κολέγιο-Deree College, στο Southeastern, στο La Verne, στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Θεραπείας, καθώς και σε σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις και ομιλίες σε διεθνή συνέδρια. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και βιβλία. Είναι συνεργάτης του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών στο Πανεπιστημίου Αθηνών, για θέματα που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, του Αμερικάνικου Ψυχολογικού Συλλόγου και του παραρτήματος 32 της Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας (APA, Div. 32), του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Ψυχοθεραπευτών (EAP), της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ) και του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστάσιος Σταλίκας (Συγγραφέας)

Ο Αναστάσιος Σταλίκας έκανε τις διδακτορικές του σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα. Δίδαξε ως επίκουρος και ως αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο McGill, στο Μόντρεαλ, και διηύθυνε την Ψυχοεκπαιδευτική και Συμβουλευτική Κλινική του ίδιου πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά και συγγραφικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη και την αξιολόγηση της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πασχαλία Μυτσκίδου (Συγγραφέας)

Η δρ. Πασχαλιά Μυτσκίδου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Είναι διδάκτορας Κλινικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 1996 ασκεί ιδιωτικά το έργο του ψυχολόγου, ενώ είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια Γνωσιακής -Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και μέλος του European Associaton for Behavioural and Cognitive Therapies, της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς και του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Με πολυετή θεραπευτική εμπειρία στην αντιμετώπιση των Αγχωδών Διαταραχών, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθηνών, της Μονάδας Θεραπείας Συμπεριφοράς, του ΚΨΥ, του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) και του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς όπου διδάσκει και ασκεί εποπτεία. Τα τελευταία χρόνια, το επιστημονικό της ενδιαφέρον έχει στραφεί στον χώρο της Θετικής Ψυχολογίας. Είναι μέλος των Κλάδων Κλινικής και Θετικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας. Το συγγραφικό της έργο επικεντρώνεται στην αποτελεσματικότητα της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και τον ρόλο των θετικών συναισθημάτων στην ψυχοθεραπεία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασιλική Γιωτσίδη (Συγγραφέας)

Η Βίκυ Γιωτσίδη είναι ψυχολόγος στην Μονάδα Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων Καλλιθέας. Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας (Ph.D.) Master of Arts (ΜΑ) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία Μaster of Arts (ΜΑ) στον "Κοινωνικό Αποκλεισμό και Μειονότητες" πιστοποιητικό Ειδίκευσης στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία, University of Sussex, UK.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλκμήνη Μπούτρη (Συγγραφέας)

Η Αλκμήνη Μπούτρη είναι ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια. Διδάκτωρ στο τμήμα ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Σπούδασε ψυχολογία στο ίδιο τμήμα, ενώ πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη συμβουλευτική και οργανωτική ψυχολογία στο Columbia University της Νέας Υόρκης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη του ρόλου των συναισθημάτων στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία και τη θεραπευτική αλλαγή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Ζύμνη - Γεωργιάδου (Συγγραφέας)

Η Κατερίνα Ζύμνη - Γεωργιάδου είναι υποψήφια διδάκτωρ ψυχολογίας -Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ΜSc. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, οικογενειακή θεραπεύτρια, συνιδρύτρια και εκπαιδεύτρια στο "Γίγνεσθαι", Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ειρήνη Καρακασίδου (Συγγραφέας)

Η Ειρήνη Καρακασίδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Αθλητικής Ψυχολογίας του προγράμματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγαθή Λακιώτη (Συγγραφέας)

Η Αγαθή Λακιώτη είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (PgDip) στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική, University of Strathclyde και είναι υποψήφια διδάκτωρ Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χριστίνα Σεργιάννη (Συγγραφέας)

Η Χριστίνα Σεργιάννη είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με διδακτορικό δίπλωμα (ΡhD.) στην Κλινική Ψυχολογία, Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (ΜSc) στην Ψυχολογία της Υγείας, Τμήμα Ψυχολογίας, University of Kent at Canterbury, UK.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξης Χαρισιάδης (Συγγραφέας)

Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο La Verne, και διαθέτει Master στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (M.Sc. in Counseling Psychology). Εκτός από τις σπουδές του στην ψυχολογία είναι απόφοιτος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και διαθέτει και μεταπτυχιακό τίτλο (M.B.A.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Από το 2012 ασχολείται και αναπτύσσει την έννοια της Υπαρξιακής-ποιητικής ψυχοθεραπείας, την οποία έχει παρουσιάσει σε επιστημονικά συνέδρια και διαλέξεις. Πρόκειται για μία προσέγγιση που αξιοποιεί το ποιητικό στοιχείο σε όλες τις μορφές τέχνης στην υπαρξιακή ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Φλωρά (Συγγραφέας)

Η Κατερίνα Φλωρά έχει σπουδάσει Ψυχολογία και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική και Κοινωνική Ψυχολογία με ειδίκευση στις εξαρτήσεις και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα (ΑΠΘ) καθώς και στην Κοινωνική και Πολιτική Θεωρία (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και στην Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία (ΑΠΘ). Η διδακτορική της διατριβή στην Κλινική Ψυχολογία αφορά στη συστηματική μελέτη των σημαντικών παραγόντων στη θεραπεία της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες. Σήμερα διδάσκει ως λέκτορας κλινικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Έχει εργαστεί σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ως θεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων. Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα ψυχοκοινωνικής μέριμνας, διαπολιτισμικής προσέγγισης και συμβουλευτικής νέων σε Ελβετία και Γερμανία. Έχει διδάξει σε δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ τα γνωστικά αντικείμενα της Κλινικής Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής και της Κοινωνικής Ψυχολογίας. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έχει παρουσιάσεις σε συνέδρια στο χώρο των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και της ψυχοθεραπείας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την πρόληψη και τη θεραπεία των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, τη θετική ψυχολογία, την αφηγηματική προσέγγιση και την μελέτη των κοινωνικών παραγόντων της ψυχικής ασθένειας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Κοτσώνη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κάτια Χατζηλάκου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστάσιος Σταλίκας (Επιμέλεια)

Ο Αναστάσιος Σταλίκας έκανε τις διδακτορικές του σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα. Δίδαξε ως επίκουρος και ως αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο McGill, στο Μόντρεαλ, και διηύθυνε την Ψυχοεκπαιδευτική και Συμβουλευτική Κλινική του ίδιου πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά και συγγραφικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη και την αξιολόγηση της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας.

Αλκμήνη Μπούτρη (Επιμέλεια)

Η Αλκμήνη Μπούτρη είναι ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια. Διδάκτωρ στο τμήμα ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Σπούδασε ψυχολογία στο ίδιο τμήμα, ενώ πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη συμβουλευτική και οργανωτική ψυχολογία στο Columbia University της Νέας Υόρκης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη του ρόλου των συναισθημάτων στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία και τη θεραπευτική αλλαγή.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
352
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.738 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση