Η Βαρκελώνη του Μανόλο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Βαρκελώνη του Μανόλο

Τρεις περιπέτειες του Πέπε Καρβάλιο: Οι θάλασσες του Νότου. Ο ελληνικός λαβύρινθος. Το βραβείο

Manuel Vázquez Montalbán

15.50€ -27% 11.32€
Kανείς στη Βαρκελώνη δεν αναφέρει τον Μονταλµπάν µε το επίθετο ή το πλήρες όνοµά του. Όλοι τον λένε Μανόλο, ακόµα και σήµερα, χρόνια µετά τον θάνατό του. Ο Μανόλο συµβολίζει για τους Βαρκελωνέζους την ψυχή της Βαρκελώνης... Οι θάλασσες του Νότου, Ο ελληνικός λαβύρινθος και Το βραβείο είναι τρία εξαιρετικά µυθιστορήµατα. Ο αναγνώστης θα τα απολαύσει. (από το πρoλογικό σηµείωµα του Πέτρου Μάρκαρη) Ο ανά χείρας τόµος περιλαµβάνει τρία από τα δηµοφιλέστερα αστυνοµικά µυθιστορήµατα του Μανόλο (Μονταλµπάν) στα οποία πρωταγωνιστεί η Βαρκελώνη και φυσικά το άλτερ έγκο του συγγραφέα, ο απολαυστικός Πέπε Καρβάλιο, ένας ιδιόρρυθµος ιδιωτικός ντετέκτιβ, πρώην κοµµουνιστής και πρώην πράκτορας της CIA, λάτρης του καλού φαγητού και των ωραίων γυναικών, που συνηθίζει να καίει στο τζάκι του τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα έργα της παγκόσµιας λογοτεχνίας.

Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη (Μεταφραστής)


Βέρα Δαμόφλη (Μεταφραστής)


Manuel Vázquez Montalbán

Manuel Vázquez Montalbán (Συγγραφέας)

Ο Manuel Vazquez Montalban (Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν) γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1939 κι έζησε έντονα τη βαρβαρότητα της δικτατορίας του Φράνκο. Στο έργο του, ακόμα και στα αστυνομικά του μυθιστορήματα, παραμονεύουν σε δεύτερο πλάνο οι ιδέες του, οι ανησυχίες του για το μέλλον, όχι μόνο της Ισπανίας αλλά και όλου του κόσμου. Έφυγε ξαφνικά τον Οκτώβριο του 2003, περιμένοντας μια πτήση στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ. Ο πρόωρος θάνατός του άφησε ορφανό τον διασημότερο ήρωά του, τον ιδιόρρυθμο ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο, ο οποίος πρωταγωνιστεί στα αστυνομικά του μυθιστορήματα που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία διεθνώς. Εκτός από τα βιβλία της σειράς Πέπε Καρβάλιο, ο Μονταλμπάν δημοσίευσε ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και δοκίμια.
Τιμήθηκε μεταξύ άλλων με το βραβείο Planeta για τις Θάλασσες του Νότου, με το Grand Prix αστυνομικής λογοτεχνίας, με το Εθνικό βραβείο Ισπανικών Γραμμάτων και με το διεθνές βραβείο Grinzane-Cavour για την προσφορά του στην παγκόσμια λογοτεχνία. Περισσότερα για τον Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλµπάν και τα βιβλία του θα βρείτε στον δικτυακό τόπο www.vespito.net


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
800
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
1.191 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση