Ελληνική μυθολογία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ελληνική μυθολογία

Ιστορίες με Θεούς, Ήρωες και Τέρατα

Donna Jo Napoli

23.90€ -27% 17.45€

Η "Ελληνική Μυθολογία", μια πολυτελής σκληρόδετη έκδοση, είναι το τρίτο έργο της Ντόνα Τζο Νάπολι για την ελληνική μυθολογία μετά τα Sirena και The Great God Pan. Με συναρπαστικές ιστορίες για θεούς και θεές, ήρωες και τέρατα και εντυπωσιακή, πρωτότυπη εικονογράφηση. Από τον παντοδύναμο Δία, τον βασιλιά των θεών του Ολύμπου, τη σαγηνευτική Αφροδίτη, τη θεά του έρωτα και της ομορφιάς, και τον αγγελιοφόρο Ερμή, μέχρι τον Ηρακλή, τον ήρωα που έγινε αθάνατος, τον Μινώταυρο και τη Μέδουσα, από τη γέννηση των θεών έως τον πολυτάραχο Τρωικό Πόλεμο, ξεδιπλώνονται μαγευτικές αφηγήσεις που αιχμαλωτίζουν πάντα το ενδιαφέρον των ανθρώπων. Οι ιστορίες αυτούτου εντυπωσιακού βιβλίου δεν παύουν ποτέ να μας μαγεύουν. Οι γεμάτες λυρισμό αφηγήσεις μάς ταξιδεύουν στη χώρα του μύθου, από τη γέννηση του θεών έως τον πολυτάραχο Τρωικό Πόλεμο, αποκαλύπτοντας τις μαγικές και απόκρυφες ζωές ηρώων που ήδη από τους αρχαίους χρόνους αιχμαλώτιζαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων. Στις σελίδες αυτού του εντυπωσιακού βιβλίου θα βρείτε: - Απολαυστικές ιστορίες για θεούς, θεές, ήρωες και τέρατα. - Εντυπωσιακές εικόνες που ζωντανεύουν με ανεπανάληπτο τρόπο τους μύθους και τους ήρωες. - Το αναλυτικό γενεαλογικό δέντρο των θεών. - Πληροφορίες για το ιστορικό και πολιτισμικό περιβάλλον. - Έναν χάρτη της Ελλάδαςκαι της Μεσογείου που εξηγείτο γεωγραφικό πλαίσιο. - Μια συγκεντρωτική παρουσίαση των θεώνκαι των ηρώων. - Την ενότητα "Πρόσθετες πηγές" για όσους θέλουν να μάθουν ακόμα περισσότερα.

Εύη Γεροκώστα

Εύη Γεροκώστα (Μεταφραστής)

Η Εύη Γεροκώστα γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και λογοτεχνική μετάφραση στο Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Εργάστηκε σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος (Αρχέλων-Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία), στο ΕΚΕΜΕΛ-Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου, από το 2004 έως το 2014 ήταν υπεύθυνη του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, ενώ από το 2014 συνεργάζεται με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Έχει μεταφράσει από τα γαλλικά και τα αγγλικά περισσότερα από 130 βιβλία για παιδιά και ενήλικες. Έχουν εκδοθεί εννιά εικονογραφημένα βιβλία της για μικρούς και μεγάλους: "Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα", εκδ. Μεταίχμιο 2010, "Αστέρια στον πάτο της λίμνης", εκδ. Μεταίχμιο 2011-βραβείο Πηνελόπη Μαξίμου του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, "Ο βάτραχος και το φιλί", εκδ. Μεταίχμιο, 2013, "Μια μέρα που έγινε νύχτα", εκδ. Χριστάκης 2013, "Μια καρδιά στα δεξιά", εκδ. Παρρησία 2014, "Μικρά ξυπνήματα", εκδ. Παρρησία 2016, "Ασφοντυλίτης", εκδ. Καλειδοσκόπιο 2017, "Η γυναίκα που κοιμάται", εκδ. Καλειδοσκόπιο 2018 -βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για την εικονογράφηση της Μάριας Μπαχά, "Το κλουβί με τα όνειρα", εκδ. Καλέντης 2018. Το 2002 μια κόκκινη κλωστή την έφερε στο δρόμο της αφήγησης. Αφηγείται επαγγελματικά σε μικρούς και μεγάλους από το 2003 και παραστάσεις της φιλοξενούνται σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, μουσικές σκηνές, θέατρα, φεστιβάλ κ.α., στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ιστορίες προφορικής παράδοσης από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου που άκουσε, διάβασε, ή μετέφρασε, κυρίως όμως ιστορίες που τη "διάλεξαν". Έχει πειραματιστεί συνδυάζοντας την αφήγηση με άλλες τέχνες: μουσική, ζωγραφική, χορός, θέατρο. Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στην αφήγηση παραμυθογραμμένων ιστοριών της λογοτεχνίας. Άλλες απευθύνονται σε μικρούς, άλλες σε ενήλικες. Μια άλλη προσέγγιση της λογοτεχνίας, ιστορίες που σαγηνεύουν όσους τις ακούν, κυρίως όμως εκείνη. Από το 2015 μοιράζεται την εμπειρία της με τους ενήλικες σπουδαστές της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.


Christina Balit

Christina Balit (Εικονογράφος)

Η Κριστίνα Μπάλιτ έχει βραβευτεί επανειλημμένα για τις εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Ιδιαίτερα γνωστή έγινε δίνοντας ξανά ζωή και χρώμα σε παλιές ιστορίες και μύθους, όπως "Οι δώδεκα άθλοι του Ηρακλή" και "Οι γυναίκες του Κάμελοτ". Στο βιβλίο "Μύθοι και θρύλοι" συνδυάζει το εικονογραφικό της ταλέντο με τη θεατρική της πείρα και δημιουργεί εικόνες πλούσιες σε δραματικά στοιχεία, συγκίνηση και συναίσθημα.

Donna Jo Napoli (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
192
Διαστάσεις:
30.5x23.5
Βάρος:
0.93 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση