Η απειλή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η απειλή

2ος λογοτεχνικός διαγωνισμός διηγήματος του φανταστικού

κ.ά.

Συλλογικό έργο

Μαρία Δαλαμήτρου

15.00€ -10% 13.50€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786185239442

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2018

  • Εκδότης

    Ανάτυπο

Στον τόμο που κρατάτε στα χέρια σας θα βρείτε τα διηγήματα που διακρίθηκαν στον 2ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος του Φανταστικού των εκδόσεων Ανάτυπο και της Άλλης Πύλης. 20 συγγραφείς, 20 απειλητικά... διηγήματα που μας ταξιδεύουν στον κόσμο του Φανταστικού. Γράφουν οι: Ισίδωρος Μαυρογεώργης, Κωστής Ανετάκης, Γιάννης Καϊδετζής, Γαβριήλ Βρυώνης, Νίκος Σκιαδάς, Γιώργος Γιαλούρης, Θεόδωρος Πάλλας, Μαρία Δαλαμήτρου, Γιώργος Αλυφαντής, Ειρήνη Δερμιτζάκη, Βασίλειος Ζήνας, Ευάγγελος Γιατρούτσικος Πράττος, Ελένη Αναστασιάδου, Αργυρώ Γιάνναρη, Τζωρτζίνα Κουριαντάκη, Βασιλική Δραγούνη, Βασίλης Κυριλλίδης, Βαγγέλης Γιαννούδης, Αρσένιος Μινόπουλος, Νάσος Μιχαηλίδης.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Δαλαμήτρου

Μαρία Δαλαμήτρου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Δαλαμήτρου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1978. Τελείωσε την Αγγλική Φιλολογία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Λογοτεχνίας και Πολιτισμού. Συνέχισε με διδακτορική διατριβή στο Έσσεξ της Αγγλίας και έρευνα στο Μοντερνισμό και την Ψυχανάλυση. Από το 2003 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μένει στην Πάτρα και ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο. Έργα της -ποίηση, διηγήματα και κριτικές- δημοσιεύονται τακτικά στην πνευματική επιθεώρηση "Η Παρέμβαση" και στις εφημερίδες "Θάρρος" και "Γραμμή" της Δυτικής Μακεδονίας. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Πορτογαλικά. Το 1994 απέσπασε το Β΄ Βραβείο Ποίησης Νέων, της Ιστορικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασιλική Δραγούνη

Βασιλική Δραγούνη (Συγγραφέας)

Η Βασιλική Δραγούνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευρωπαϊκή Συγκριτική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης (Βέλγιο) και έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές Πανεπιστημίου Πειραιώς. Εργάζεται στον αεροπορικό χώρο. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχουν εκδοθεί σε συλλογικές ανθολογίες ποίησης και διηγημάτων καθώς και σε λογοτεχνικά περιοδικά. Ποιήματα και κείμενά της έχουν επίσης δημοσιευθεί στο διαδίκτυο σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες και σε ψηφιακά λογοτεχνικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Κυριλλίδης

Βασίλης Κυριλλίδης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Κυριλλίδης γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη και ζει στην Καβάλα. Ως υπεύθυνος της εκδοτικής ομάδας του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, συνέγραψε και επιμελήθηκε τα βιβλία: "Ανάβαση στον Άθω", "Χρυσοφόρον γης ανάστημα". Συνεργάστηκε επίσης στη συγγραφή και επιμέλεια του λευκώματος "Το πολύδωρο Παγγαίο". Το 1999 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Η άνοιξη μιας δεκαετίας" για τον κλασικό αθλητισμό του νομού Καβάλας. Τον Ιανουάριο του 2000 κέρδισε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνικού διηγήματος επιστημονικής φαντασίας με τη νουβέλα του "Η δεύτερη ευχή". Άρθρα και κριτικές του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στον τοπικό τύπο. Το πρώτο του μυθιστόρημα "Αναστρέψιμα υλικά" κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη το 2001.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωστής Ανετάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ειρήνη Δερμιτζάκη

Ειρήνη Δερμιτζάκη (Συγγραφέας)

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη γεννήθηκε το 1982 στη Σητεία. Σπούδασε Θέατρο στην Ελλάδα και Κινηματογράφο στο Λονδίνο. Το 2018 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Δημιουργική Γραφή στην Αγγλία. Τα έργα της "Ορνιθοφοβία" και "Αντζελέτα και Ετελβίνα" (υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού της Μεγ. Βρετανίας) έχουν ανέβει σε θέατρα του Λονδίνου. Έχει γράψει σενάρια για ταινίες μικρού μήκους και διηγήματα που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς και έχουν εκδοθεί από διάφορους εκδοτικούς οίκους. Έχει επίσης συμμετάσχει στο συλλογικό μυθιστόρημα "Η κατάρρευση" από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο "Αυτό που δεν γνωρίζω ακόμα" από την Anima εκδοτική. Το 2019 το μυθιστόρημα "Γεννημένος λούζερ" από τις εκδόσεις Εύμαρος. Διδάσκει δημιουργική γραφή και είναι writing mentor από το 2016.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεόδωρος Π. Πάλλας

Θεόδωρος Π. Πάλλας (Συγγραφέας)

Ο Θεόδωρος Πάλλας γεννήθηκε το 1962 στο Καλοχώρι Βεροίας. Σπούδασε παιδαγωγικά και εργάζεται ως δάσκαλος. Άλλα έργα του ιδίου: "Τρία κι ένα ποιήματα" (ποιήματα) 1991, Εκδόσεις Παρατηρητής , "Ποιητικές δοκιμές" (ποιήματα) 1994, Εκδόσεις Παρατηρητής, "Ενός αποσταμένου περιπατητή λόγοι" (ποιήματα) 1996, Εκδόσεις Παρατηρητής, "Ανεπαίσθητη προσβολή" (μυθιστόρημα) 2013, Εκδόσεις Άνεμος Εκδοτική, "28 αντίγραφα" (διηγήματα) 2016, Εκδόσεις Άνεμος Εκδοτική, "Η σιωπή των τύψεων" (μυθιστόρημα) 2017, Εκδόσεις Ανάτυπο Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες: Anemos magazine, tovivlio.net, fractalart
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τζωρτζίνα Κουριαντάκη (Συγγραφέας)

H Τζωρτζίνα Κουριαντάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει ρίζες από Ζάκυνθο και Κρήτη. Μεγάλωσε στην Κω, ενώ σπούδασε στη Ρόδο. Διαμένει στη Σητεία, είναι καθηγήτρια Αγγλικών και εργάζεται σε κέντρο ξένων γλωσσών. Λάτρης της λογοτεχνίας από παιδί, γράφει κυρίως διηγήματα, κοινωνικά μυθιστορήματα και ποιήματα. Έχει διακριθεί και βραβευτεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς. Έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε λογοτεχνικούς διαδικτυακούς ιστοτόπους, ανθολογίες, e-books, έντυπη και ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, ενώ έχει διατελέσει κριτής σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς Ποίησης και Διηγήματος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
316
Διαστάσεις:
20χ15
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση