Δομικές μηχανές, λειτουργική ανάλυση και κοστολόγηση έργων πολιτικού μηχανικού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δομικές μηχανές, λειτουργική ανάλυση και κοστολόγηση έργων πολιτικού μηχανικού

Κλαίρη Πετρουτσάτου

Μαρίνα Μαρινέλλη

19.00€ -27% 13.87€

Κάθε κατασκευαστικό έργο (Construction Project) απαρτίζεται από μια ακολουθία μοναδικών, σύνθετων και αλληλοσχετιζόμενων δραστηριοτήτων (Activities) για την επίτευξη συγκεκριμένου τεχνικού σκοπού. Η εφαρμογή των επιστημονικών μεθόδων της διαχείρισης της κατασκευής (Construction Management) στον χρονικό και οικονομικό προγραμματισμό της υλοποίησης τεχνικών έργων προϋποθέτει τον ορθό προσδιορισμό του κόστους και της διάρκειας κάθε δραστηριότητας, καθώς και των αναγκαίων πόρων για την υλοποίησή της. Αυτό απαιτεί την επιλογή της πλέον πρόσφορης μεθόδου κατασκευής με χρήση κατάλληλου μηχανικού εξοπλισμού (Construction Equipment and Methods), καθώς και τη λειτουργική ανάλυση (Operation Analysis). Το βιβλίο αυτό εισάγει τον αναγνώστη στο γνωστικό αντικείμενο της τεχνικής και διαχείριση της κατασκευής (Construction Engineering and Management) με την παρουσίαση βασικών δομικών μηχανημάτων και της λειτουργίας τους, με την ανάπτυξη της μεθοδολογίας της λειτουργικής ανάλυσης και παραδειγμάτων εφαρμογής της, καθώς και την παρουσίαση και ανάλυση του κόστους των δομικών μηχανημάτων και των μεθόδων προκοστολόγησης τεχνικών έργων.

Κλαίρη Πετρουτσάτου (Συγγραφέας)

Η Δρ. Κλεοπάτρα (Κλαίρη) Πετρουτσάτου είναι επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου "Μaster in Engineering Business Management" από το Πανεπιστήμιο του Warwick (με διάκριση) και διδάκτωρ μηχανικός του ΕΜΠ. Διδάσκει στο μεταπτυχιακό "Διαχείριση και Διοίκηση Τεχνικών Έργων" του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και στο διατμηματικό μεταπτυχιακό με τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ "Δίκαιο και Ενέργεια".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρίνα Μαρινέλλη (Συγγραφέας)

Η Μαρίνα Μαρινέλλη είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ (University of Leicester) με γνωστικό αντικείμενο "Διαχείριση Έργων Μηχανικού" και έχει διατελέσει λέκτορας του Βασιλικού Πανεπιστημίου του Μπέλφαστ (Queen΄sUniversityBelfast) με γνωστικό αντικείμενο "Διαχείριση της Κατασκευής". Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ΕΜΠ "Δομοστατικός Σχεδιασμός και Ανάλυση των Κατασκευών" και διδάκτωρ ΕΜΠ. Διδάσκει στον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του Τμήματος Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Λέστερ και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Engineering Management.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
248
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση