Ψυχική υγεία παιδιού και εφήβου
zoom in
18.00€ -27% 13.14€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606151408

  • Κατηγορίες:

    Ψυχολογία | Ψυχανάλυση

  • Έτος κυκλοφορίας

    2018

  • Εκδότης

    Αρμός

Πολυσυλλεκτικό, με διάφορους συγγραφείς, ώστε να εξασφαλίζεται σφαιρικά και από διαφορετικές οπτικές γωνίες η θέαση της αλήθειας. Ένα βιβλίο που στοχεύει τόσο στην πολύτιμη σύνδεση με τις ρίζες, όπως είναι η θεωρία του Winnicott ή του Bowlby, όσο και στην αναζήτηση απαντήσεων στα αγωνιώδη ερωτήματα όπως τίθενται σήμερα.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλειος Θερμός

Βασίλειος Θερμός (Συγγραφέας)

Ο π. Βασίλειος Θερμός γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1957 και σπούδασε Ιατρική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ψυχίατρος παιδιών και εφήβων. Είναι διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίκουρος καθηγητής Ποιμαντικής στην ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευθεί ως "επισκέπτης επιστήμων" (Visiting Scholar) στο Πανεπιστήμιο Harvard, στο Boston University, στο Boston College, και στο Andover Newton. Βιβλία και άρθρα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά, Ρουμανικά. Για το σύνολο του έργου του έχει εκπονηθεί μεταπτυχιακή εργασία(master thesis) στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Balamand στον Λίβανο. Βασικά του ενδιαφέροντα αποτελούν η ποιμαντική παρουσία της Εκκλησίας, η θρησκευτικότητα σε συνάρτηση με την προσωπικότητα, η ψυχολογία και ψυχοπαθολογία του θρησκευτικού βιώματος και της θρησκευτικής συμπεριφοράς, η ψυχολογία του κληρικού και του εκκλησιαστικού οργανισμού, η ψυχολογία της θρησκευτικής διαστάσεως του πολιτισμού, ο διάλογος ψυχαναλύσεως και θεολογίας, τα ζητήματα λειτουργικής κ.α. Ασχολείται με την επιμόρφωση κληρικών και άλλων στελεχών της Εκκλησίας (Ελλάδα, Αμερική, Φιλανδία), ενώ διδάσκει και στην Θεολογική ακαδημία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας. Υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Αγγελοπούλου - Καραγιάννη (Συγγραφέας)

Η Ελένη Αγγελοπούλου - Καραγιάννη είναι Παιδοψυχίατρος - ψυχοθεραπεύτρια ομάδας και οικογένειας. Σπούδασε Ιατρική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Παιδοψυχιατρική στο Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία". Εργάστηκε ως επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", όπου εκτός από παροχή κλινικού έργου, συμμετείχε στην εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής και ευαισθητοποίησης κοινότητας σε θέματα ψυχικής Υγείας, καθώς και σε σεμινάρια γονέων και εκπαιδευτικών. Ειδικεύτηκε στην Συστημική Ψυχοθεραπεία με τον Γιώργο και την Βάσω Βασιλείου οι οποίοι υπήρξαν εκπαιδευτές και θεραπευτές της. Διευθύνει το Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο "Αντίστιξη", όπου παρέχεται θεραπεία σε άτομα, οικογένειες και ομάδες και εκπαίδευση σε ειδικούς της Ψυχικής Υγείας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ) και τακτικό μέλος της European Family Therapy Association (EFTA). Συμμετείχε ως εκπαιδεύτρια σε εκπαιδευτικά μεταπτυχιακά προγράμματα (ΕΠΙΨΥ, ΠΑΚΙΓΥ, ΚΕΚ Χανίων, Αιγινητείου Νοσοκομείου, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ.ά.). Είναι σε συνεχή διεργασία και επικοινωνία με την ελληνική οικογένεια καθώς έχει ανταποκριθεί σε πολυάριθμες προσκλήσεις για διαλέξεις και σεμινάρια σε παιδικούς σταθμούς, Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία και σε πολιτιστικούς φορείς. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και είναι συγγραφέας στους συλλογικούς τόμους: "Για την ζωή και την οικογένεια", "Βαλκάνια και Ψυχική Υγεία", "Ανθρώπινη επικοινωνία", "Οικογένεια σε κρίση". κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελεονώρα Παπαλεοντίου - Λουκά (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
348
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.526 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση