Ηλείασις
zoom in
10.00€ -10% 9.00€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786185215736

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2018

  • Εκδότης

    Βεργίνα

"Σύζευξη ποιητικής εσοδείας" Διάβαζα κι απολάμβανα την ποίηση των τριών "συζευγμένων" ποιητών, της Φωτεινής Αζαμοπούλου, της Καλλιόπης Δημητροπούλου και του Τάκη Κούρβα, που έρρεε γνήσια, αλλά και με σοφία, ώς που έφτασα στην πηγή έμπνευσης, κοινή και για τους τρεις. Με μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι ήταν ένας τόπος: "Μαυρομάτα θεά εσύ συντρόφεψες / με το θρεπτικό σου ευεργέτημα/ τα εξερευνητικά μακρά ταξίδια / Ηλεία σταφιδαμπέλου γη". Πόσο σπάνιο είναι -στην εποχή μας τουλάχιστον- η αγάπη για έναν τόπο να τον κάνει να λειτουργεί σαν μούσα! Εδώ και οι τρεις ποιητές, αναφέρονται με πάθος σε συγκεκριμένα στοιχεία της Ηλείας, που δεν τα γνωρίζω, αλλά είναι τόσο εύστοχα μοιρασμένα στους στίχους που τα συλλαμβάνεις σαν μέρος της έμπνευσης. Με την Ολύμπια άνοιξη" "ευωδιάζει ανθίζοντας η σκέψη" και μαζί η απόλαυση της γνήσιας ποίησης. Κατερίνα Αγγελάκη- Ρουκ, Αθήνα 21/5/018

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Καλλιόπη Ι. Δημητροπούλου

Καλλιόπη Ι. Δημητροπούλου (Συγγραφέας)

Η Καλλιόπη Ι. Δημητροπούλου γεννήθηκε στον Γρύλλο Ηλείας και μεγάλωσε στους καταπράσινους κάμπους της Ολύμπιας γης και στις παράκτιες αμμουδιές του Ιονίου. Έχει σπουδάσει Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή και Θεολογία, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αγαπά τη ζωή, τα βιβλία και τους μαθητές της. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων. Έχει βραβευτεί σε πολλούς Πανελλήνιους και Διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει διατελέσει ως μέλος κριτικής επιτροπής σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Ποιήματά της έχουν ανθολογηθεί σε Ανθολόγια και έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και λογοτεχνικούς διαδικτυακούς ιστοτόπους. Συνεντεύξεις της έχουν φιλοξενηθεί στο ραδιόφωνο, σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες και σε εφημερίδες. Γράφει κυρίως ποίηση και υπογράφει ένα μικρό δείγμα γραφής της στο http://litsadimitropoulou.blogspot.gr/.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φωτεινή Αζαμοπούλου

Φωτεινή Αζαμοπούλου (Συγγραφέας)

Η Φωτεινή Αζαμοπούλου γεννήθηκε στο Σαμικό Ολυμπίας και έζησε εκεί ως τα δεκαεννιά της χρόνια που έφυγε για την Αθήνα. Η λογοτεχνία αποτελεί για εκείνη ένα λυτρωτικό καταφύγιο, όπου τα πάντα μπορούν να πάρουν άρωμα και χρώμα ανά πάσα στιγμή. Βασική της ανάγκη να παρατηρεί τη ζωή, πρόσωπα και τακτικές, γεγονότα και χαρακτήρες... και να πλέκει μύθους. Κάπως έτσι, σκηνοθετώντας, παίζοντας, και προπαντός, ακροβατώντας ανάμεσα στο όραμα και την πεζή καθημερινότητα, μπήκε στην περιπέτεια να καταγράψει ό,τι συσσωρεύτηκε για χρόνια μέσα της και να αποκτήσει το όνειρο υπόσταση. Το "Στην ψυχή μου το άγγιγμά σου" αποτέλεσε το πρώτο της βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τάκης Κούρβας

Τάκης Κούρβας (Συγγραφέας)

Ο Τάκης Κούρβας γεννήθηκε στα Φοναΐτικα Ηλείας. Κατάγεται από πολυμελή αγροτική οικογένεια. Σε ηλικία δεκατριών ετών, μαζί με την οικογένειά του, μετακόμισε στην Αθήνα. Έκανε σπουδές στη Διπλάρειο Σχολή και πήρε το πτυχίο του Μηχανοτεχνίτη. Αργότερα, πήρε και το πτυχίο του Εργ. Μηχανολόγου Οχημάτων, ενώ αρκετά αργότερα, φοίτησε στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, με σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό. Εξάσκησε το επάγγελμα του Τεχνικού Οχημάτων. Δίδαξε ως αναπληρωτής καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για περισσότερο από δέκα χρόνια, στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων. Η αγάπη του για τη γενέτειρά του, τον ώθησε να μελετήσει, όσο μπορούσε και με τον δικό του τρόπο, την ιστορία του τόπου του. Μετά από πολλά χρόνια, καταθέτει το έργο αυτό, με ανάμικτα συναισθήματα, προκειμένου να το μοιραστεί με όσους αγαπούν τον τόπο τους, έχουν τις ίδιες ανησυχίες και δείχνουν σεβασμό στην ξεχωριστή προσωπικότητα και τα πιστεύω του καθενός μας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
90
Διαστάσεις:
24x15.5
Βάρος:
0.199 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση