Το όνειρο του Ιωάννη
zoom in
14.90€ -32% 10.13€

Από το οικογενειακό κτήμα στα Επισκοπιανά της Κέρκυρας, ο Ιωάννης Καποδίστριας βρέθηκε αρκετά νέος να σταδιοδρομεί ως διπλωμάτης στην Ευρώπη του Ναπολέοντα. Η μόρφωση, η πατρική επιρροή, η εμπειρία του στην Επτάνησο Πολιτεία οδήγησαν σε μια ζωή γεμάτη προκλήσεις. Ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη, υπηρέτησε μια τεράστια αυτοκρατορία, συνεργάστηκε ή συγκρούστηκε με τις μεγαλύτερες πολιτικές φυσιογνωμίες της εποχής του. Αλλά δεν ήταν ζωή χωρίς δυσκολίες: μακριά από την πατρίδα, συχνά χωρίς φίλους, με περιορισμένα μέσα και βαριές ευθύνες, αναγκάστηκε τελικά να εγκαταλείψει μια ζηλευτή σταδιοδρομία για λόγους προσωπικής και πολιτικής ηθικής. Μέχρι που εκλέχτηκε κυβερνήτης της ρημαγμένης Ελλάδας, μιας χώρας που γνώριζε μόνο από τα διαβάσματά του…

Το βιβλίο συμπληρώνει ένα εικονογραφημένο χρονολόγιο. 

Βραβεία:

ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ IBBY 2018 ΒΙΒΛΙΟ ΓΝΩΣΕΩΝ

Ευαγγελία Γουτιάνου

Ευαγγελία Γουτιάνου (Εικονογράφος)

Η Ευαγγελία Γουτιάνου γεννήθηκε στη Νάουσα το 1976. Είναι απόφοιτη της Σχολής Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας του τμήματος Γραφικών Τεχνών. 

Έχει Master στη Γραφιστική & Ψηφιακή Επικοινωνία στο Centro Integral de Cursos Especializados, CICE στη Μαδρίτη, ενώ έχει παρακολουθήσει καλοκαιρινά μαθήματα στο Saint Martins College of Art & Design στο Λονδίνο.


Έλσα Μυρογιάννη

Έλσα Μυρογιάννη (Συγγραφέας)

Η Έλσα Μυρογιάννη ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στο Α.Π.Θ. και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Μουσειολογίας στο Λέστερ της Αγγλίας. Εργάστηκε ως αρχαιολόγος, ερευνήτρια, φιλόλογος και μουσειοπαιδαγωγός στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Αγγλία.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
44
Διαστάσεις:
17x24
Βάρος:
0.228 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση