Η Εκπληκτική Ισπανία - Θρύλοι που αφήνουν το ίχνος τους
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Εκπληκτική Ισπανία - Θρύλοι που αφήνουν το ίχνος τους

Jesus Callejo Cabo

15.00€ -10% 13.50€

Συγγραφέας: Jesús Callejo Cabo
Τίτλος: Η Εκπληκτική Ισπανία – Θρύλοι που αφήνουν το ίχνος τους
Πρόλογος: Χαβιέρ Σιέρα
Το εξώφυλλο απεικονίζει τα έργα «Only the lost tree remained» και «Forbidden Dream» του ζωγράφου Delawer Omar
Μετάφραση: Παναγιώτης Κόνσολας
Επιμέλεια έκδοσης: Κωνσταντία Νικολοπούλου


Αυτό το βιβλίο αφορά γεγονότα που θα εξάψουν την περιέργεια του αναγνώστη και θα δοκιμάσουν την ικανότητά του να εκπλήσσεται. Θα τον ωθήσουν να ταξιδέψει. Να επιβεβαιώσει ο ίδιος αυτό το αντικείμενο, τον τόπο, το λείψανο ή τη μυστηριώδη ιστορία που γεννήθηκε δίπλα του. Και θα τον μετατρέψουν σε ένα μυαλό διαπερατό στο θαυμάσιο, που θα συγκινηθεί από τη μαγική κληρονομιά για την οποία μιλώ. Το έργο του φωτίζει όποιον το διαβάζει. Τον αλλάζει ριζικά. Εν ολίγοις, τον αλλάζει χάρη στη «φιλοσοφική λίθο» της περιέργειας.

Και δεν λέω περισσότερα. Δε θέλω να αποκαλύψω κατά λάθος τι περιέχουν οι σελίδες που ακολουθούν. Η ανακάλυψή τους είναι μέρος της έκπληξης στην οποία κινείται ο Καγιέχο σαν το ψάρι μέσα στο νερό και από την οποία εσύ, αναγνώστη, δε θα θέλεις πια να βγεις. -Χαβιέρ Σιέρα [απόσπασμα από τον Πρόλογο]


«Δεν υπάρχει χρόνος για τεμπελιά ή δικαιολογίες. Δε χρειάζεται να πάει κάποιος στη Σεβαστούπολη, στην Κοντσιντσίνα, τη Σαμαρκάνδη ή στο Τιμπουκτού για να δει αυτά που μας έχουν πει κάποιοι άλλοι. Στην Ισπανία, με τα χίλια και ένα θαύματα, υπάρχουν πράγματα που δε θα τα πιστεύετε».

Γιατί υπάρχουν 13 χήνες, ούτε μία περισσότερη, στο μοναστήρι του καθεδρικού ναού της Βαρκελώνης; Τι έχει λεχθεί για το κλειδί και το χέρι που στεφανώνουν την Πύλη της Δικαιοσύνης της Αλάμπρα; Γιατί τα λιοντάρια του Πανεπιστημίου του Βαγιαδολίδ έχουν τόσο κακή φήμη στους φοιτητές του Δικαίου; Ποια αρχαία τελετουργικά γονιμότητας συνεχίζουν  ακόμα να υπάρχουν;

Από τη συγχώρεση του Παδρόν στο Κάστρο Κολομάρες της Μπεναλμάδενα,από το χέρι του γνωστού παιδαγωγού Χεσούς Καγιέχο διασχίζουμε μία μοναδική Ισπανία και ελάχιστα γνωστή και ανακαλύπτουμε ιστορικά κειμήλια και θρύλους που έχουν αφήσει το σημάδι τους ως τις ημέρες μας. Τα χρόνια της έρευνας και τα ταξίδια του συγγραφέα τεκμηριώνουν αυτήν τη συλλογή μαγικών και ιδιόμορφων τόπων, παράξενων και αξιοπερίεργων αντικειμένων, απίστευτων παραδόσεων που συνθέτουν την Εκπληκτική Ισπανία. [απόσπασμα από το βιβλίο]


Χεσούς Καγιέχο Κάμπο

Ο Χεσούς Καγιέχο Κάμπο γεννήθηκε στη Βαλδέρας (Λεόν),  έχει πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο της Βαγιαδοίδ και εργάστηκε ως υπάλληλος στη Μαδρίτη σε διάφορες νομικές θέσεις, μέχρι να αλλάξει τη λέξη Υπουργείο με τη λέξη Κλήρος και ζήτησε εθελοντική άδεια απουσίας για να συνεχίσει την έρευνα και τη διάδοση θεμάτων που σχετίζονται με την ιστορία που αγνοήθηκε, τους λαϊκούς θρύλους και τις παραδόσεις, τα μυθικά όντα, τα ταξίδια στις μαγικές τοποθεσίες και τα μυστήρια της ζωής γενικότερα.

Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν τριάντα βιβλία που έχουν εκδοθεί, μερικά από τα οποία είναι:   GuíadelosseresmágicosdeEspaña(Ξωτικά, Νεράιδες και Καλικάντζαροι), Breve historia de la brujería, LasprofecíasdelTercerMilenio, Secretosmedievales, SeresylugaresenlosqueUstednocree  (με τον Κάρλος Κανάλες), La Españaextraña  (με τον Χαβιέ Σιέρρα), Viaje por la EspañamágicadelprofesorPumpernickelysuayudanteJuanito(παιδικό παραμύθι εικονογραφημένο από τον Τομάς Ίχο), και Sabiduríaancestraldelasplantas(εκδόσεις Acropress).

Είναι ο δημιουργός της τουριστικής πρωτοβουλίας “Anima Mundi:  Rutas por la Iberia Mágica, καθώς και του Μουσείου της Μαγικής Ισπανίας, μοναδικό στο είδος του που βρίσκεται στην πόλη Τολέδο. Υπήρξε μέλος για δεκατέσσερα χρόνια του θρυλικού προγράμματος Larosadelosvientos του Χουάν Αντόνιο Θεμπριάν (στο ραδιόφωνο σταθμό Onda Cero). Συνεργάζεται τακτικά με εξειδικευμένα περιοδικά στον κόσμο  του μυστηρίου και τηλεοπτικά προγράμματα όπως το “CuatroMilenio” (στο Cuatro) ή το κανάλι της UNED στο La2. Σήμερα, είναι ο διευθυντής του ραδιοφωνικού προγράμματος LaEscóbuladelaBrújula”, που μεταδίδεται στο δίκτυο Radio 4G FM.

Παναγιώτης Κόνσολας (Μεταφραστής)


Jesus Callejo Cabo (Συγγραφέας)

Ο Χεσούς Καγιέχο Κάμπο γεννήθηκε στη Βαλδέρας (Λεόν), έχει πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο της Βαγιαδοίδ και εργάστηκε ως υπάλληλος στη Μαδρίτη σε διάφορες νομικές θέσεις, μέχρι να αλλάξει τη λέξη Υπουργείο με τη λέξη Κλήρος και ζήτησε εθελοντική άδεια απουσίας για να συνεχίσει την έρευνα και τη διάδοση θεμάτων που σχετίζονται με την ιστορία που αγνοήθηκε, τους λαϊκούς θρύλους και τις παραδόσεις, τα μυθικά όντα, τα ταξίδια στις μαγικές τοποθεσίες και τα μυστήρια της ζωής γενικότερα. Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν τριάντα βιβλία που έχουν εκδοθεί, μερικά από τα οποία είναι: "Guιa de los seres mαgicos de Espana" (Ξωτικά, Νεράιδες και Καλικάντζαροι), "Breve historia de la brujerίa, Las profecίas del Tercer Milenio, Secretos medievales, Seres y lugares en los que Usted no cree" (με τον Κάρλος Κανάλες), "La Espana extrana" (με τον Χαβιέ Σιέρρα), "Viaje por la Espana mάgica del profesor Pumpernickel y su ayudante Juanito" (παιδικό παραμύθι εικονογραφημένο από τον Τομάς Ίχο), και "Sabidurίa ancestral de las plantas (εκδόσεις Acropress). Είναι ο δημιουργός της τουριστικής πρωτοβουλίας "Anima Mundi: Rutas por la Iberia Mάgica", καθώς και του Μουσείου της Μαγικής Ισπανίας, μοναδικό στο είδος του που βρίσκεται στην πόλη Τολέδο. Υπήρξε μέλος για δεκατέσσερα χρόνια του θρυλικού προγράμματος "Larosadelosvientos" του Χουάν Αντόνιο Θεμπριάν (στο ραδιόφωνο σταθμό Onda Cero). Συνεργάζεται τακτικά με εξειδικευμένα περιοδικά στον κόσμο του μυστηρίου και τηλεοπτικά προγράμματα όπως το "Cuatro Milenio" (στο Cuatro) ή το κανάλι της UNED στο La2. Σήμερα, είναι ο διευθυντής του ραδιοφωνικού προγράμματος "La Escόbula de la Brujula", που μεταδίδεται στο δίκτυο Radio 4G FM.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
ΑΘΗΝΑ
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
380
Διαστάσεις:
17x14.5
Βάρος:
0.497 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση