Εισαγωγή στην πληροφορική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εισαγωγή στην πληροφορική

Θεωρία και πράξη

Συλλογικό έργο

Kendall Martin

Mary Anne Poatsy

Με απλή και κατανοητή γλώσσα, το βιβλίο δεν περιορίζεται στις τεχνικές γνώσεις, αλλά εκθέτει τον αναγνώστη σε ρεαλιστικές καταστάσεις που αφορούν τη διαχείριση διλημμάτων και τη διατύπωση επιχειρημάτων γύρω από μη τεχνικά θέματα της επιστήμης της πληροφορικής. Στη 2η ελληνική έκδοση (14η αμερικανική), μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται: Τέσσερα καινούργια κεφάλαια που αφορούν τον προγραμματισμό λογισμικού, τις βάσεις δεδομένων και τα πληροφορικά συστήματα, θέματα δικτύωσης και ασφάλειας στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και τη λειτουργία του διαδικτύου. Επιπλέον, αναδιοργάνωση και ενημέρωση του περιεχομένου, με εκτεταμένη κάλυψη ζητημάτων ηθικής στην πληροφορική. Ακόμα, νέα διαγράμματα, τα οποία αποτυπώνουν παραστατικά σημαντικά δεδομένα, και νέα σχεδίαση που παρέχει μια πιο ανοιχτή και γραμμική ροή, βελτιώνοντας έτσι την κατανόηση.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Kendall Martin (Συγγραφέας)

Η Kendall Martin είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Montgomery County Community College με διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε διάφορα ιδρύματα, όπως το Πανεπιστήμιο Villanova, το Πανεπιστήμιο DeSales, το Ursinus College και το Πανεπιστήμιο Arcadia.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Mary Anne Poatsy (Συγγραφέας)

Η Mary Anne Poatsy είναι καθηγήτρια στο Montgomery County Community College, όπου διδάσκει μαθήματα εφαρμογών και θεωρίας υπολογιστών σε φυσικές και διαδικτυακές τάξεις. Παρουσιάζει εργασίες σε επαγγελματικά συνέδρια σχετικά με τις καινοτόμες στρατηγικές στην εκπαίδευση. Έχει πτυχίο στην ψυχολογία και την εκπαίδευση από το Mount Holyoke College και μεταπτυχιακό τίτλο MBA στα οικονομικά από τη σχολή Kellogg Graduate School of Management του Πανεπιστημίου Northwestern. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Shearson Lehman Hutton, στο τμήμα δημόσιων επενδύσεων ομολόγων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Alan Evans (Συγγραφέας)

Ο Alan Evans είναι καθηγητής στο Moore College of Art and Design και στο Montgomery County Community College, όπου διδάσκει διάφορα μαθήματα επιστήμης των υπολογιστών και επιχειρήσεων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγαμέμνων Μήλιος (Μεταφραστής)


Γιάννης Κ. Σταματίου

Γιάννης Κ. Σταματίου (Επιμέλεια)

Ο Γιάννης Σταματίου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (1990) του Πανεπιστημίου Πάτρας και Διδάκτορας του ίδιου Τμήματος (1997). Από το Σεπτέμβριο του 1998 μέχρι το Σεπτέμβριο του 1999 ήταν μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Carleton στην Ottawa του Καναδά με υποτροφία ΝΑΤΟ μέσω του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Από το 1999 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2003 ήταν ερευνητής στο Ερευνητικό και Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, ενώ σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος Διαπανεπιστημιακής Ερευνητικής Ομάδας "Ασφάλεια στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών" (Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στην εφαρμογή πιθανοτικών τεχνικών στη μελέτη κατωφλικών φαινομένων που εμφανίζονται σε δύσκολα συνδυαστικά προβλήματα καθώς και στην περιοχή της θεωρητικής και εφαρμοσμένης κρυπτογραφίας και κρυπτανάλυσης.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
672
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
0.55 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση