Μιχαήλ Ψελλού Μυσταγωγία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μιχαήλ Ψελλού Μυσταγωγία

Η περί αοράτων φιλοσοφία

Ελένη Ψωματάκη

15.00€ -10% 13.50€

Χαρακτηρισμένος ως ο ύπατος των φιλοσόφων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ο Μιχαήλ Ψελλός αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες αλλά και πιο αινιγματικές φυσιογνωμίες της εποχής του.

Το πλούσιο συγγραφικό του έργο παρόλα αυτά, παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστο σε μεγάλο βαθμό. Η παρούσα μελέτη πραγματεύεται, ίσως για πρώτη φορά στη χώρα μας, την επίδραση που είχε η Νεοπλατωνική Φιλοσοφία στη σκέψη του Μιχαήλ Ψελλού και ευρύτερα στη βυζαντινή διανόηση.

Πιο ειδικά, η συγγραφέας εξετάζει διεξοδικά τις απόψεις του Ψελλού για την ύπαρξη και τη δράση των δαιμόνων, τη θεολογία για την ανύψωση της ψυχής προς το Θεό, την ιερατική τέχνη της Θεουργίας, τη διδασκαλία της αρετής και πολλές ακόμη θεματικές των διδαχών του Ψελλού, συγκροτώντας έτσι μια μοναδική στο είδος της εργασία για το σύνολο των ιδεών του σπουδαίου αυτού οραματιστή της πνευματικής αναζήτησης.

Ελένη Ψωματάκη (Συγγραφέας)

Η Ελένη Ψωματάκη σπούδασε διεθνή διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Northumbria στο Newcastle και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές διοίκησης επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Nottingham. Έχει αναλάβει κατά το παρελθόν θέσεις marketing management σε εταιρείες τεχνολογίας και εκπαίδευσης. Σήμερα είναι marketing manager σε ναυτιλιακή εταιρεία και δημιουργός μιας επιτυχημένης αλυσίδας εκπαίδευσης. Η επαφή της με διαφορετικούς πολιτισμούς αποτέλεσε το έναυσμα για την πραγματοποίηση ποικίλων ερευνών. Η "Mυσταγωγία του Μιχαήλ Ψελλού" αποτελεί το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
328
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.497 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση