Ρόδος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ρόδος

Μία συλλογή διηγημάτων με φόντο το νησί των Ιωαννιτών ιπποτών

Συλλογικό έργο

Χασάν Καϊλή

Γιάννης Γερογιάννης

14.00€ -10% 12.60€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες

  • ISBN:

    9789606270260

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2018

  • Εκδότης

    iWrite

Οι Εκδόσεις iWrite, στο πλαίσιο του διαγωνισμού "Ιστορίες του τόπου μας", προσκάλεσαν όλους τους συγγραφείς της ευρύτερης περιοχής των Δωδεκανήσων, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συμμετέχουν με ένα διήγημά τους που σαν φόντο να έχει τον τόπο τους. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η προώθηση του πολιτισμού της Ρόδου, μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. Στόχος μας, να γνωρίσουμε όλοι τη Ρόδο μέσα από μία σειρά λογοτεχνικών κειμένων. Μέσα από έναν έρωτα ή μία ιστορία μυστηρίου. Να περπατήσουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων σε γνώριμα μέρη, αλλά με έναν διαφορετικό - βιωματικό πάντα τρόπο. Και το καταφέραμε! Η συμμετοχή ήταν ένθερμη, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως η δημιουργικότητα δεν είναι χάρισμα των λίγων, αλλά ικανότητα των πολλών. Στο βιβλίο αυτό, λοιπόν, είναι συγκεντρωμένα όλα τα διηγήματα που ξεχώρισαν συνθέτοντας μια πραγματικά συλλεκτική ανθολογία.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χασάν Καϊλή (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Γερογιάννης

Γιάννης Γερογιάννης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Γερογιάννης γεννήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Εργάζεται στην εκπαίδευση, σε δημόσιο σχολείο του Ψυχικού. Θεωρεί ότι: "Με παλιές φόρμες και φθαρμένα ίσως υλικά, προσπαθώ να ανακυκλώσω, σκέψη αρχέγονη για το περιβάλλον και τον άνθρωπο". Έργα του: "Μαραθώνιος δρόμος, δρόμος Ειρήνης και πολιτισμού" "Αμαδρυάδα" ποιητική συλλογή, εκδόσεις Δρόμων (2016) "Η Αμαδρυάδα και τα ιερά δάση της Ελλάδος" (2017) κείμενα για το περιβάλλον. Ποιητικά κείμενα φιλοξενούνται στα "Αιτωλικά", "Αμφικτυονία Ελληνισμού", "Επτανησιακή Λογοτεχνία", "Μαρμάρων Παλινόστησις". Βραβεύσεις: Έτος 2017: Πρώτο βραβείο ΕΠΟΚ. Έπαινος σε Διεθνή Διαγωνισμό για το Ν. Καζαντζάκη Παγκόσμιο βραβείο για τη φύση, έβδομη θέση σε Διεθνή Διαγωνισμό Β΄ βραβείο Αμφικτυονίας Ελληνισμού στον 6ο παγκόσμιο διαγωνισμό. Β΄ έπαινος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος της Εστίας Ρουμλουκιωτών (Αλεξάνδρεια Ημαθίας). Έτος 2016: Βραυρώνια 2016, έπαινος. 1ος Διεθνής Ποιητικός Διαγωνισμός UNESCO Ζακύνθου, πρώτο βραβείο. Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός για τον Αριστοτέλη, Βραβείο (ΕΛΒΕ). Ψηφιακό ιδεοδρόμιο 2016, βραβείο ποίησης. Βραυρώνια 2015, έπαινος. Δ΄ παγκόσμιος Διαγωνισμός Αμφικτυονίας Ελληνισμού, β΄ βραβείο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μυρτώ Βαξεβάνη

Μυρτώ Βαξεβάνη (Συγγραφέας)

Η Μυρτώ Βαξεβάνη γεννήθηκε στον Παππάδο της Λέσβου. Από τα χρόνια του Γυμνασίου ονειρεύεται να σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία. Το 1989 εισάγεται στην αντίστοιχη σχολή της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1994 φοιτά με το πρόγραμμα Erasmus στο University of East Anglia, όπου παρακολουθεί μαθήματα λογοτεχνίας και Film Studies. Αποφοιτά και διδάσκει την Αγγλική γλώσσα αρχικά σε ιδιωτικά και στη συνέχεια σε δημόσια σχολεία σε πολλά μέρη της Ελλάδας όπως Θεσσαλονίκη, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησο, Εύβοια, Ρόδο, Αθήνα όπου ζει και εργάζεται επί του παρόντος. Το 2014 έλαβε από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου τον μεταπτυχιακό τίτλο στο Παιδικό Βιβλίο. Η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο "Πρακτικά Έρωτος" εκδόθηκε το 2015. Το ποίημά της με τίτλο "Το σχήμα του νερού" έλαβε έπαινο στους 33ους Δελφικούς Αγώνες Ποίησης από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών τον Ιούνιο του 2018. Το διήγημά της με τίτλο "Η κόρη του ήλιου" διακρίθηκε στον διαγωνισμό iwrite, Ιούνιος 2018 και δημοσιεύθηκε στον συλλογικό τόμο "Ρόδος: Ιστορίες του τόπου μας". Η ποιητική συλλογή της με τίτλο "12 Minor Gods" μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στα αραβικά τον Απρίλιο του 2018 ενώ η ποιητική συλλογή της με τίτλο "Καβάφη Μέθεξις" έλαβε το βραβείο Πίνδαρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό "Κ. Π. Καβάφης", 2017. Το ποίημά της με τίτλο "Κι όμως η γη δεν άνοιξε" διακρίθηκε στον 2ο λογοτεχνικό διαγωνισμό Ulysses, 2017. Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά Νησίδες και Αιολικά γράμματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πέμπε Αλιέ (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ειρήνη-Ιορδάνα Σιάγκου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέκα Καρυπίδη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Κοντουδιός (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αρετή Μανωλάκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Μίγκλη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Μουντουφάρης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεοφάνης Μπόγιαννος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαριάννα Νικολάου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Ντριάνκος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άρτεμις Βελούδου - Αποκότου

Άρτεμις Βελούδου - Αποκότου (Επιμέλεια)

Η Άρτεμις Βελούδου - Αποκότου γεννήθηκε το 1988 στον Πειραιά, και μεγάλωσε στην Άνοιξη, όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Φιλοσοφική, και αποφοίτησε από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό τμήμα με την ειδικότητα ιστορικού-φιλολόγου. Έχει δημοσιεύσει άρθρα στο περιοδικό "Historical Quest". Αγαπάει το διάβασμα, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τα ταξίδια. Το βιβλίο "Εφιάλτες: Συμβόλαιο ψυχής" (Εκδόσεις iWrite, 2013) αποτέλεσε το πρώτο της μυθιστόρημα που εκδόθηκε. Ακολούθησαν το "Εφιάλτες: Ψευδαίσθηση" (Εκδόσεις iWrite, 2015) και "Εφιάλτες: Αποδέσμευση" (2016) που είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
202
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.312 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση