Ο εγκέφαλος δεν είναι αυτό που νομίζετε
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο εγκέφαλος δεν είναι αυτό που νομίζετε

Εικόνες και αντικατοπτρισμοί του εγκεφάλου

Συλλογικό έργο

Fabrice Guillaume

Guy Tiberghien

14.84€ -27% 10.83€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605314156

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2018

  • Εκδότης

    Δίαυλος

Μπορούμε άραγε πραγματικά να παρατηρήσουμε τη σκέψη μέσα στον εγκέφαλο με τη βοήθεια των νέων τεχνικών εγκεφαλικής απεικόνισης;
Καθημερινά, πέντε άρθρα που χρησιμοποιούν τη λειτουργική απεικόνιση μέσω μαγνητικού συντονισμού (IRMf/fMRI) δημοσιεύονται στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Από τη Δικαιοσύνη μέχρι την Οικονομία, η νευρο-απεικόνιση κατακτά νέα πεδία και ο αντίκτυπος αυτών των ερευνών στα ΜΜΕ είναι σημαντικός. 
Την ώρα που κάποιοι προτείνουν την εκγύμναση μιας ειδικής περιοχής του εγκεφάλου ή αναπτύσσουν τεχνικές μάρκετινγκ που στοχεύουν μια εγκεφαλική περιοχή, το βιβλίο αυτό επανέρχεται σε θεμελιώδη προβλήματα που τίθενται όταν προσεγγίζουμε τον νου-εγκέφαλο υπό το πρίσμα της εγκεφαλικής απεικόνισης.
Το βιβλίο αυτό, το πρώτο πόνημα που πραγματεύεται τη νευρο-απεικόνιση και τις σχέσεις της με την ψυχολογία μέσα από μια κριτική προσέγγιση, έχει στόχο να δείξει τα όρια και τις δυνατότητες αυτών των νέων εργαλείων διερεύνησης. Στηριζόμενο στις γνώσεις τόσο της ψυχολογίας όσο και της νευροεπιστήμης, επανέρχεται στις μεθόδους, τις ερμηνείες και τα ερωτήματα που τίθενται από τις πρόσφατες προόδους της εγκεφαλικής απεικόνισης. Επανάσταση στη γνώση μας πάνω στη νόηση ή παρεπόμενο τεχνολογικής μόδας;  

Η έκδοση αυτού του βιβλίου έγινε με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
Institut Français d`Athènes - Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Fabrice Guillaume (Συγγραφέας)

Ο Fabrice Guilliaume είναι επίκουρος καθηγητής Ψυχολογίας και Νευροψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Aix - Marseille.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Guy Tiberghien (Συγγραφέας)

Ο Guy Tiberghien είναι επίτιμος καθηγητής στο Institut Universitaire de France.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jean-Yves Baudouin (Συγγραφέας)

O Jean-Yves Baudouin είναι επίκουρος καθηγητής Γνωστικής Ψυχολογίας στο Πανπιστήμιο Bourgogne, μέλος του Institut universitaire de France.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Περικλής Παπαβασιλείου (Μεταφραστής)

Ο Περικλής Παπαβασιλείου σπούδασε βιοχημεία στη Μασσαλία (Universite de Provence, Aix-Marseille I). Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Εργαστήριο Βακτηριακής Χημείας του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) στη Μασσαλία. Εργάστηκε στον χώρο της έρευνας και της ανάλυσης στον τομέα των βιοεπιστημών (Ασκληπιείο Βούλας - Βιοχημικό εργαστήριο, Ελληνική Εταιρεία Βιοτεχνολογίας Βιοελλάς ΑΕ, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ - Εργαστήριο Βιοχημείας και Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας). Παράλληλα ασχολήθηκε με τη μετάφραση επιστημονικών κειμένων από τα γαλλικά και τα αγγλικά. Το 1997 εξελέγη μέλος ΔΕΠ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας με γνωστικό αντικείμενο Τεχνική Μετάφραση από τα γαλλικά στα ελληνικά.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
174
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.307 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση