Στις όχθες του Σάβου
zoom in
7.50€ -10% 6.75€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786188382404

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2018

  • Εκδότης

    Ενύπνιο

Ο Λάζα Λαζάρεβιτς θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Σέρβους συγγραφείς του 19ου αιώνα και αρκετοί αναφέρονται σε αυτόν ως "ο Σέρβος Τουργκένιεφ". Πρωταρχικό μέλημά του είναι να προσεγγίσει τα δεσμά που κρατούν φυλακισμένη την ανθρώπινη ψυχή και να τα επιλύσει, ίσως όχι με τον καλύτερο, αλλά τουλάχιστον με έναν διαφορετικό τρόπο. Χαρακτηριστικό των διηγημάτων του -το μόνο έργο του που μας παραδίδεται- είναι η κλιμακωτή κορύφωση του δραματικού ύφους, η ενδελεχής σκιαγράφηση των χαρακτήρων, η ολοκληρωμένη ψυχολογική ανάλυσή τους. Ο αναγνώστης πλημμυρίζει συγκίνηση ακόμα και από τον τρόπο που ο συγγραφέας παρουσιάζει τα άψυχα αντικειμένα, λες και τους μεταδίδει πνοή κατευθείαν μέσα από την καρδιά του. "Στις όχθες του Σάβου", η ζωή είναι δοσμένη σε όλη της την τραγικότητα και την ανθρώπινη τρυφερότητα.
Lazar

Lazar "Laza" Lazarevic (Συγγραφέας)

Ο Σέρβος συγγραφέας Λάζα Λαζάρεβιτς (1851-1891) υπήρξε ψυχίατρος και νευρολόγος, διηγηματογράφος και μεταφραστής στα σερβικά έργων ρωσικής λογοτεχνίας των Τσερνισέφσκι και Τουργκένιεφ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ipokrat

Ipokrat "Vladan" Djordjevic (Μεταφραστής)

Ο Βλάνταν Τζόρτζεβιτς (1844-1930) ήταν ελληνικής καταγωγής Σέρβος γιατρός που γεννήθηκε στο Βελιγράδι με το όνομα Ιπποκράτης. Σπούδασε ιατρική στη Βιέννη και υπήρξε ιδρυτής του Σερβικού Ερυθρού Σταυρού, ακαδημαϊκός, πολιτικός και διπλωμάτης. Υπηρέτησε ως στρατιωτικός γιατρός κατά τον σερβοτουρκικό πόλεμο του 1876-77, και κατόπιν διετέλεσε δήμαρχος Βελιγραδίου, υπουργός Παιδείας, Σέρβος πρέσβης στην Αθήνα από το 1891 έως το 1894, πρέσβης στην Κωνσταντινούπολη, πρωθυπουργός της Σερβίας από το 1897 έως το 1900 και στη συνέχεια υπουργός Εξωτερικών της χώρας του. Γνώστης της ελληνικής, μετέφρασε ιστορίες του Σέρβου συγγραφέα Λάζα Λαζάρεβιτς (1851-1891), ψυχίατρου και νευρολόγου, διηγηματογράφου και μεταφραστή στα σερβικά των Τσερνισέφσκι και Τουργκένιεφ. Οι μεταφράσεις αυτές στα ελληνικά των διηγημάτων του Λαζάρεβιτς από τον Τζόρτζεβιτς, με πρόλογο του ίδιου, του 1894, κυκλοφόρησαν ξανά στη χώρα μας τον Ιούλιο του 2018 από τις εκδόσεις Ενύπνιο.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
104
Διαστάσεις:
21χ13
Βάρος:
0.156 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση