Ηρεμία
zoom in
9.70€ -24% 7.37€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601678108

  • Κατηγορίες:

    Ψυχολογία | Ψυχανάλυση

  • Έτος κυκλοφορίας

    2018

  • Εκδότης

    Πατάκη

Ελάχιστες δεξιότητες είναι τόσο παραµεληµένες, αλλά και τόσο σηµαντικές, όσο η ικανότητά µας να παραµένουµε ήρεµοι. Οι χειρότερες αποφάσεις και συµπεριφορές µας οφείλονται σχεδόν πάντα στην απώλεια της ηρεµίας µας - και στην καταβύθισή µας στο άγχος και στην ταραχή. Παραδόξως, αλλά ευτυχώς, µπορούµε να εξασκούµε και να βελτιώνουµε την ικανότητά µας να παραµένουµε ήρεµοι. Μπορούµε να εκπαιδεύσουµε τον εαυτό µας µέσω της σκέψης και έτσι να αλλάξουµε δραστικά την αντίδρασή µας σε ό,τι καθηµερινά µας ενοχλεί.

Το βιβλίο αυτό ρίχνει φως στις αιτίες για τις µεγαλύτερες αγωνίες µας και παρουσιάζει µια σειρά από πειστικά, και µερικές φορές διασκεδαστικά, επιχειρήµατα, µε τα οποία µπορούµε να θωρακιστούµε απέναντι στον πανικό.


Το Σχολείο της Ζωής είναι αφιερωµένο στη διερεύνηση των µεγάλων ερωτηµάτων της ζωής. Δε διαθέτουµε όλες τις απαντήσεις, µπορούµε όµως να στρέψουµε την προσοχή σας προς µια ποικιλία χρήσιµων ιδεών -από τη φιλοσοφία ως τη λογοτεχνία, από την ψυχολογία ως τις εικαστικές τέχνες- οι οποίες εγγυηµένα εµψυχώνουν, προκαλούν, καλλιεργούν και παρηγορούν.

Άγγελος Φιλιππάτος (Μεταφραστής)


Alain De Botton

Alain De Botton (Συγγραφέας)

Ο Αλαίν ντε Μποττόν γεννήθηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας το 1969 και μεγάλωσε στην Ελβετία και την Αγγλία. Μιλάει γαλλικά, γερμανικά και αγγλικά. Το "Πως ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου" πρωτοεκδόθηκε το 1997 και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από εικοσιπέντε γλώσσες, επιτυχία που συνάντησαν, έκτοτε, και τα επόμενα βιβλία του. Έχει γράψει ακόμη τα εξής: "Essays in Love" (1993), "The Romantic Movement" (1994), "Kiss and Tell" (1995), "The Consolations of Philosophy" (2000), "The Art of Travel" (2001), "Status Anxiety" (2004), "The Architecture of Happiness" (2006), "The Pleasures and Sorrows of Work" (2009). Διδάσκει φιλοσοφία στο London University. Στα ελληνικά τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
174
Διαστάσεις:
18χ14
Βάρος:
0.216 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση