Θουκυδίδου ιστορίαι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Θουκυδίδου ιστορίαι

Βιβλία Α - Ε -24

Simon Hornblower

70.00€ -10% 63.00€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601223773

  • Κατηγορίες:

    Ιστορία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2018

  • Εκδότης

    University Studio Press

Το δίτομο Υπόμνημα στην Ιστορία του Θουκυδίδη που υπογράφει ο καθηγητής της Κλασικής Φιλολογίας και Αρχαίας Ιστορίας στο University College του Λονδίνου και επιφανής μελετητής της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και ιστοριογραφίας Simon Hornblower φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το πολύτομο "Ιστορικό Υπόμνημα στον Θουκυδίδη" που συνέταξαν οι A.W. Gomme, K.J. Dover και A. Andrewes (Oξφόρδη, 1951-1981). O Simon Hornblower ενσωματώνει στο έργο του τα πλέον πρόσφατα πορίσματα της ιστορικής, αρχαιολογικής, επιγραφικής, θρησκειολογικής κλπ. έρευνας, δίνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη έμφαση στα λογοτεχνικά και αφηγηματο­λογικά ζητήματα του θουκυδίδειου έργου. Στόχος του είναι, όπως σημειώνει ο ίδιος, "η λεπτομερής πραγμά­τευση του κειμένου, το οποίο εξετάζεται από όσο το δυνατόν περισσότερες οπτικές γωνίες (τόσο από λογο­τεχνική και θρησκευτική όσο και από ιστορική), με απόλυτη προσήλωση στο νόημα και τη μετάφραση, και προπάντων με επαρκή γνώση όλων των χωρίων του Θουκυδίδη με τα οποία δεν ασχολείται κανείς τη δεδο­μένη στιγμή". Ο πρώτος τόμος καλύπτει το πρώτο μισό της Ιστορίας του Θουκυδίδη (βιβλία Α-Ε24) και συνενώνει ουσιαστικά τους δύο τόμους της πρώτης ελληνικής έκδοσης (2006) σε έναν. Το Υπόμνημα έχει ενημερωθεί και ενσωματώνει τα πρόσθετα σχόλια που ο Hornblower συγκέντρωσε στο "Παράρτημα 1" του 3ου τόμου της αγγλικής έκδοσης του 2008.

Αντώνης Β. Ρεγκάκος (Επιμέλεια)

Ο Αντώνης Ρεγκάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Είναι καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ., ενώ έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια του Freiburg και της Βιέννης. Ασχολείται με τα ομηρικά έπη, την ελληνιστική ποίηση και την ιστοριογραφία της κλασικής εποχής. Έχει γράψει βιβλία, έχει (συν)εκδώσει διάφορους συλλογικούς τόμους και έχει επιμεληθεί την ελληνική μετάφραση πολλών βιβλίων.

Simon Hornblower (Συγγραφέας)

O Simon Hornblower είναι καθηγητής Κλασικής και Αρχαίας Ιστορίας στο University College London. Έχει γράψει πλήθος συγγραμμάτων για την ελληνική ιστορία και τον κλασικό πολιτισμό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φιλιώ Φιλίππου (Μεταφραστής)


Φωτεινή Πέτικα (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
744
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
2.302 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση