Ο φίλος μου ο Σέλντη. Το ράφι του φούρνου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο φίλος μου ο Σέλντη. Το ράφι του φούρνου

2 ιστορίες για παιδιά 6-12 ετών

Παναγιώτης Βιτσαράς

Ο Σέλντη είναι ένα παιδί των φαναριών, σαν εκείνα που συναντάμε καθημερινά στους κεντρικούς δρόμους, που ζει σε αντίξοες συνθήκες. Ο Κωνσταντίνος είναι ένα Ελληνόπουλο της διπλανής πόρτας, συνομήλικός του. Οι δυο τους θα γνωριστούν με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό και θα γίνουν αχώριστοι φίλοι. Μαζί θα καταφέρουν να νικήσουν τον κοινωνικό ρατσισμό, αποδεικνύοντας ότι με οδηγό την αγάπη και την αποδοχή της διαφορετικότητας όλα είναι εφικτά. *** Στην οδό παραμυθάδων και φανταστικών ιστοριών γωνία, ο παραδοσιακός πέτρινος φούρνος του κυρ Γιάννη ανακαινίζεται. Το μεγάλο ξύλινο ράφι όπου τοποθετούσε το ξακουστό ψωμί του, καθώς και άλλα μικροέπιπλα, αντικαθίστανται από μοντέρνο εξοπλισμό και καταλήγουν στη χωματερή, αφού πλέον δεν είναι χρήσιμα. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Ένα παραβολικό παραμύθι για την αξία των παλιών ξεχασμένων αντικειμένων, που μπορούν να έχουν τη θέση τους και τη χρησιμότητά τους στη ζωή μας αρκεί να τα εκτιμήσουμε.
Παναγιώτης Βιτσαράς

Παναγιώτης Βιτσαράς (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Βιτσαράς γεννήθηκε στον Πειραιά το 1959 και η καταγωγή του είναι από τα Δωδεκάνησα. Είναι απόφοιτος νυκτερινής τεχνικής σχολής και ασκεί το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου. Ζει στο νησί τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια και τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το γράψιμο μυθιστορημάτων και παραμυθιών, τα οποία του αρέσει να τα διαβάζει σε παιδιά, μεταφέροντάς τους μηνύματα και διδάγματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εμμανουέλα Κακαβιά (Εικονογράφος)

Η Εμμανουέλα Κακαβιά έχει ολοκληρώσει τρεις εργαστηριακές σχολές βυζαντινής τέχνης (εργαστήρια: Θ. Πέτρου, Δ. Χατζηαποστόλου και Ι. Κόρδη), μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Δημιουργώντας κόμικς: Ιστορία, Γλώσσα, Είδη και Τεχνικές Αφήγησης" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κρατικό πτυχίο σκηνοθεσίας τηλεόρασης, καθώς και πτυχίο της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Κύπρου στον ελληνικό πολιτισμό με κατεύθυνση ιστορία - αρχαιολογία - τέχνη. Από το 2018 είναι μέλος της ΙΒΒΥ ως εικονογράφος. Έχει εργασθεί για την ΕΡΤ, στο Τμήμα Παραγωγής Πολιτικών Εκπομπών και για ιδιωτικές εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών στο Τμήμα Παραγωγής Πολιτιστικών Εκπομπών. Φιλοτεχνεί εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας για ιδιώτες και εικονογραφεί παραμύθια για παιδιά και μεγάλους, πολλά από τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
54
Διαστάσεις:
23x16
Βάρος:
0.118 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

ΈΝΑ ΒΙΒΛΊΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΡΊΤΕΧΝΟ ΤΡΌΠΟ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ…

★ ★ ★ ★ ★

ΈΝΑ ΒΙΒΛΊΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΡΊΤΕΧΝΟ ΤΡΌΠΟ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ ΠΕΡΝΆ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΠΟΛΛΆ ΜΗΝΎΜΑΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΠΟΛΛΉ ΚΆΛΟ

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 09/06/2018)