Η Θεραπευτική Σχέση ως Ίαση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Θεραπευτική Σχέση ως Ίαση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt

Μία προσέγγιση με βάση τον διάλογο και την ψυχολογία του εαυτού

Richard Hycner

Lynne Jacobs

«Ο Rich Hycner και η Lynne Jacobs, ως εκπρόσωποι μιας νέας γενιάς θεραπευτών Gestalt, έγραψαν ένα πολύτιμο βιβλίο που προσδίδει βάθος και επιβεβαιώνει περαιτέρω τις πρωταρχικές έννοιες της θεραπείας Gestalt. Τα παραδείγματα από τη θεραπευτική δουλειά των ίδιων χαρακτηρίζονται από τη ζεστασιά, την ανθρωπιά και την ευαισθησία που διαποτίζει τη δουλειά τους.»

Erving Polster, Ph.D. και Miriam Polster, Ph.D., συγγραφείς του Gestalt Therapy Integrated και συνδιευθυντές του Gestalt Training Center-San Diego. Από τα πιο πρόσφατα βιβλία τους: A Population of Selves του Erving Polster και Eve’s Daughters της Miriam Polster.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο στο οποίο οι Rich Hycner και Lynne Jacobs –οι μόνοι δύο άνθρωποι που κατανοούν και τις τρεις θεραπείες εκ των έσω– συνδέουν με ευαισθησία τη θεραπεία Gestalt, τη Διυποκειμενική Ψυχολογία του Εαυτού και τη Διαλογική Ψυχοθεραπεία. Οι συγγραφείς είναι ανοιχτοί και γενναιόδωροι στην παρουσίαση των παραπάνω θεωριών η οποία διακρίνεται από ισορροπία και δικαιοσύνη. Περιλαμβάνει, ωστόσο, μια εντυπωσιακή κριτική της θεραπείας Gestalt, όταν αυτή αποτυγχάνει να αναπτύξει επαρκώς τη Διυποκειμενική Ψυχολογία του Εαυτού (και το «εαυτοαντικείμενο»), αλλά και μια έξοχη κριτική της Διυποκειμενικής Ψυχολογίας του Εαυτού όταν αυτή υπολείπεται της έμφασης που δίνει η Διαλογική Ψυχοθεραπεία στις διαπροσωπικές σχέσεις και στο «μεταξύ».

Maurice Friedman, συγγραφέας του The Healing Dialogue in Psychotherapy

Πρόκειται για ένα «must read» βιβλίο. Οι Rich Hycner και Lynne Jacobs εξετάζουν θέματα που βρίσκονται στην καρδιά της φύσης τόσο της ψυχοθεραπείας όσο και της θεραπευτικής σχέσης. Η θεωρητική τους ανάλυση είναι συναρπαστική και ταυτόχρονα διαφωτιστική και συνοδεύεται από μια πλούσια λίστα από κλινικά παραδείγματα που βοηθούν τον αναγνώστη να εισχωρήσει σε σημαντικά ζητήματα με έναν απτό και κατανοητό τρόπο. Συστήνω αυτό το βιβλίο στους θεραπευτές, στους θεωρητικούς και στους εκπαιδευόμενους οποιουδήποτε εμπειρικού επιπέδου.

Gary Yontef, Ph.D., συγγραφέας του βιβλίου Awareness, Dialogue and Process, επικεφαλής του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Gestalt Therapy Institute of Los Angeles και μέλος της συντακτικής ομάδας της International Gestalt Journal.

Ιουλία Κατσαΐτη (Υπεύθυνος Σειράς)


Richard Hycner

Richard Hycner (Συγγραφέας)

Ο Rich Hycner είναι βαθιά επηρεασμένος από τη φιλοσοφία του διαλόγου του Martin Buber, τη φιλοσοφία της διασωματικότητας του Maurice Merleau-Ponty και τη δημιουργική εργασία Gestalt των Erving και Miriam Polster. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Between Person and Person: Toward a Dialogical Psychotherapy". Μαζί με τη Lynne Jacobs έχει επιμεληθεί την έκδοση του βιβλίου "Relational Approaches in Gestalt Therapy". Υπήρξε συνδιευθυντής του Gestalt Training Institute του Σαν Ντιέγκο, καθηγητής του Gestalt Training Center του Σαν Ντιέγκο, καθώς και συνδιευθυντής του Institute for Dialogical Psychotherapy. Διετέλεσε Πρύτανης ακαδημαϊκών θεμάτων και καθηγητής μεταπτυχιακών σπουδών σε δώδεκα Σχολές. Το ιδιωτικό του ιατρείο βρίσκεται στη Solana Beach, στην Καλιφόρνια. Συντονίζει εκπαιδευτικά σεμινάρια για Relational Gestalt Psychotherapy σε όλο τον κόσμο. Είναι παντρεμένος με τη Dorothy, με την οποία έχουν δύο ενήλικα παιδιά, τον Bryce και τον Brynne. Θεωρεί πως η προσπάθειά του να εφαρμόσει τη σχεσιακή προσέγγιση στην προσωπική του ζωή είναι περισσότερο απαιτητική και αφυπνιστική από την κλινική της εφαρμογή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Lynne Jacobs

Lynne Jacobs (Συγγραφέας)

Η Lynne Jacobs, Ph.D., ζει σε δύο ψυχοθεραπευτικούς κόσμους. Είναι συν-ιδρύτρια του Pacific Gestalt Institute και εκπαιδεύτρια και επόπτρια ψυχαναλύτρια στο Institute of Contemporary Psychoanalysis του Λος Άντζελες. Μαζί με τον Rich Hycner έχουν επιμεληθεί την έκδοση του βιβλίου "Relational Perspectives in Gestalt Therapy" (2010). Έχει επίσης δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε Gestalt και ψυχαναλυτικά περιοδικά και διδάσκει στην Αμερική αλλά και διεθνώς. Ασχολείται αδιάκοπα με τη διεύρυνση της κατανόησης τόσο των παραγόντων των σχέσεων στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία, όσο και της σημαίνουσας θέσης της ευρω-εθνοτικής καταγωγής και τις επιπτώσεις της στην κλινική εργασία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
424
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.638 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση