Φορμόλη
zoom in

Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΕΤΛΕΝΤΟΥΡ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ MYRIN.

Ένας άντρας βρίσκεται δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Ρέικιαβικ. Τα μόνα στοιχεία που υπάρχουν είναι ένα κρυπτικό σημείωμα πάνω στο πτώμα και η φωτογραφία του τάφου ενός νεαρού κοριτσιού. Ανατρέχοντας στο παρελθόν του νεκρού ο επιθεωρητής Έτλεντουρ ανακαλύπτει ότι πριν από σαράντα χρόνια το θύμα είχε κατηγορηθεί για ένα αποκρουστικό έγκλημα για το οποίο όμως δεν είχε καταδικαστεί. Μήπως τον είχε στοιχειώσει το παρελθόν του; Καθώς ο Έτλεντουρ παλεύει να χτίσει τη σχέση του με τη δυ¬στυχισμένη κόρη του, η έρευνα θα τον οδηγήσει στο Ερευνητικό Κέντρο Γενετικής της Ισλανδίας όπου θα ανακαλύψει κά¬ποια πολύ ανησυχητικά μυστικά που είναι ακόμα ζοφερότερα από τον φόνο ενός ηλικιωμένου άντρα.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Ένα συναρπαστικό παράθυρο σε έναν ανοίκειο κόσμο καθώς και ένα πρωτότυπο και δυσεπίλυτο μυστήριο.
Val McDermid, συγγραφέας

Μια ανατριχιαστική ισλανδική σάγκα της εποχής του DNA. Αυτό το λιτά γραμμένο, χειρουργικά ακριβές βιβλίο λειτουργεί σε πολύ βαθύτερο επίπεδο απ’ ό,τι τα περισσότερα αστυνομικά μυθιστορήματα.
Independent

Το Ρέικιαβικ δεν είναι μια από τις παραδοσιακές πρωτεύουσες του αστυνομικού αλλά χάρη στον Indridason η ισλανδική πόλη είναι τόσο σκοτεινή και φονική όσο το Εδιμβούργο του Ian Rankin.
Times

Χίλντα Παπαδημητρίου (Μεταφραστής)

Η Χίλντα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Καλλιθέα το 1957. Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, ακούγοντας Neil Young και Bob Dylan. Σπούδασε Νομικά και για μια εικοσαετία είχε το δισκάδικο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Από το 1994 ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση. Μεταξύ άλλων έχει μεταφράσει: John Barth, Percival Everett, Jonathan Coe, Bob Dylan, Leonard Cohen, Jane Smiley, A. Bezzeridis, Raymond Chandler, Nick Hornby, Minette Walters κ.ά. Μια από τις πιο πρόσφατες μεταφράσεις της που αγαπά πολύ είναι το "Όλες οι χάρες του ουρανού" του Dinaw Mengestu. Επίσης, έχει γράψει δύο μονογραφίες για τους Beatles και τους Clash, για τις εκδόσεις "Απόπειρα", και είναι τακτική συνεργάτης του διαδικτυακού μουσικού περιοδικού www.mic.gr

Arnaldur Indridason

Arnaldur Indridason (Συγγραφέας)

O Άρναλδουρ Iνδρίδασον, γιος Ισλανδού συγγραφέα, γεννήθηκε το 1961 στο Ρέικιαβικ. Αφού εργάστηκε για πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος και κριτικός σε ισλανδική εφημερίδα, άρχισε να γράφει μυθιστορήματα. Η σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων με τον επιθεωρητή Έρλεντουρ, που το 2011 αριθμούσε δώδεκα μυθιστορήματα, γνωρίζει διεθνή επιτυχία, έχοντας μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες και σε εικοσιέξι χώρες, ενώ έχει μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη. Έχει λάβει πλήθος διακρίσεων για το έργο του μεταξύ των οποίων το Βραβείο Kαλύτερου Αστυνομικού Μυθιστορήματος των Σκανδιναβικών Xωρών, το 2002, για τη "Φορμόλη" (που εκδόθηκε για πρώτη φορά στα αγγλικά με τον τίτλο "Jar City"). Την επόμενη χρονιά τιμήθηκε με το ίδιο βραβείο για τη συνέχειά του, το "Silence of the Grave" ("H σιωπή του τάφου"), μυθιστόρημα που το 2005 απέσπασε το βραβείο Crime Writers΄ Association Gold Dagger Award, το σημαντικότερο βραβείο αστυνομικής λογοτεχνίας στη Μ. Βρετανία. Σημαντικότερος λογοτεχνικός "πρέσβυς" της χώρας του στο εξωτερικό, εκφώνησε τον εναρκτήριο λόγο κατά τις εκδηλώσεις της Ισλανδίας ως τιμώμενης χώρας, στην 64η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, τον Οκτώβριο του 2011. Το 2013 τιμήθηκε με το RBA International Prize for Crime Writing, που συνοδευόταν από το ποσό των 125.000 ευρώ, για το μυθιστόρημά του "Shadow Channel (Skuggasund)".


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
320
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.485 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση