O ΜΑΙΓΚΡΕ ΚΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΤΟΥ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

O ΜΑΙΓΚΡΕ ΚΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΤΟΥ

Georges Simenon

13.00€ -27% 9.49€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605053185

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2018

  • Εκδότης

    Άγρα

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Άγρα το 29ο βιβλίο του Ζωρζ Σιμενόν. Είναι το 11ο μυθιστόρημα με τον επιθεωρητή Μαιγκρέ στην «Άγρα».
 
« Όταν μπήκε στο γραφείο του αρχηγού, εκείνος τον υποδέχθηκε λέγοντας : — Λοιπόν, Μαιγκρέ, ο “νεκρός σας” ;
Ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκε η λέξη. Θα πρέπει να διηγήθηκαν στον προϊστάμενο της Δικαστικής Αστυνομίας ότι από τις δύο το πρωί ο επιθεωρητής δεν σταμάτησε στιγμή την έρευνα.
—Τον έφαγαν λοιπόν ! Ομολογώ ότι χθες είχα σκεφτεί πως είχατε να κάνετε με κάποιον φαρσέρ ή έναν τρελό…
—Εγώ όχι… Πίστεψα αυτά που μου είπε απ’ το πρώτο τηλεφώνημα…
Γιατί ; Δεν μπορούσε να εξηγήσει το γιατί.
[…] Πού, σε τί καταβόθρες, σε ποιό μίζερο περιβάλλον έγινε η συνάντησή τους ;
Ήταν όλοι τους πεινασμένοι. Και αυτή ήταν η πραγματικότητα, γιατί μόλις τέλειωναν το χτύπημά τους δεν σκέφτονταν παρά να φάνε, να τρώνε όλη τη μέρα, να τρώνε και να πίνουν, να κοιμούνται, να κάνουν ερώτα, να ξανατρώνε, χωρίς να τους νοιάζει το άθλιο περιβάλλον της οδού Ρουὰ ντε Σισὶλ ούτε τα φθαρμένα τους ρούχα που ήταν σαν κουρέλια. Δεν σκότωναν για το χρήμα. Το χρήμα ήταν γι’ αυτούς το εργαλείο για να τρώνε και να κοιμούνται ήσυχοι, στη γωνιά τους, στη φωλιά τους, αδιαφορώντας για το υπόλοιπο ανθρώπινο είδος. […]»
 
ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΤΡΑΣ, πανικόβλητος, κυνηγημένος από δολοφόνους, τηλεφωνάει από καφέ σε καφέ στη Δικαστική Αστυνομία και ζητάει βοήθεια από τον επιθεωρητή Μαιγκρέ. Δεν θα καταφέρουν να τον σώσουν. Το πτώμα του θα βρεθεί πεταμένο από ένα αυτοκίνητο στην Πλας ντε λα Κονκόρντ, στο κέντρο του Παρισιού. Η υπόθεση στοιχειώνει τον Μαιγκρέ, που ξενυχτάει με τους συνεργάτες του για να βρουν τους ενόχους. Θα οδηγηθεί έτσι σε μια σπείρα Τσέχων και Πολωνών κακοποιών, που αποδεικνύονται σήριαλ κίλλερ της γαλλικής επαρχίας, στα πλούσια αγροκτήματα της Πικαρδίας.
Ένα μυθιστόρημα με πολλή αγωνία, ένταση, αλλά και χιούμορ, με μεγάλες αφηγηματικές ανατροπές και με έντονο το ανθρώπινο στοιχείο του Μαιγκρέ.
Το βιβλίο έγινε τηλεταινία αγγλικής παραγωγής το 2016, με εκπληκτικό πρωταγωνιστή στον ρόλο του επιθεωρητή Μαιγκρέ τον Rowan Atkinson.
Georges Simenon

Georges Simenon (Συγγραφέας)

Ο Ζωρζ Σιμενόν γεννήθηκε στη Λιέγη του Βελγίου στις 13 Φεβρουαρίου 1903. Έπειτα από σπουδές στους Ιησουίτες έγινε, το 1919, μαθητευόμενος ζαχαροπλάστης, έπειτα υπάλληλος βιβλιοπωλείου, και τελικά στα δεκαέξι του χρόνια έγινε δημοσιογράφος στη "Γκαζέτ ντε Λιέζ". Το πρώτο του μυθιστόρημα, που το υπέργραψε με το ψευδύνυμο George Sim, με τίτλο "Στο γεφύρι του Αρς" εκδόθηκε το 1921 και τότε ο Σιμενόν έφυγε απ΄ τη Λιέγη για το Παρίσι. Παντρεύτηκε το 1923 με τη ζωγράφο Ρεζ ιν Ρανσόν στο Παρίσι, όπου έγραψε ιστορίες και μυθιστορήματα σε σειρές, κάθε λογοτεχνικού είδους. Το 1924 εξέδωσε, με ψευδώνυμο, το πρώτο "λαϊκό" του μυθιστόρημα, "Το μυθιστόρημα μιας δακτυλογράφου". Ως το 1930, δημοσίευσε διηγήματα και μυθιστορήματα σε πολλούς εκδότες. Το 1931, άρχισε τις έρευνές του ο περίφημος ήρωας του, ο επιθεωρητής Μαιγκρέ. Έγραφε τα βιβλία του, ταξίδευε, έστελνε ρεπορτάζ κι άφησε τις εκδόσεις "Φαγιάρ" για να πάει στις εκδόσεις "Γκαλλιμάρ", όπου συνάντησε τον Αντρέ Ζιντ. Στο πόλεμο ήταν υπεύθυνος των Βέλγων προσφύγων στη Λα Ροσέλ και κατοικούσε στη Βανδέα. Το 1945 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά το διαζύγιό του εγκαταστάθηκε ξανά στην Ευρώπη. Η δημοσίευση των απάντων του (72 τόμοι) άρχισε το 1967. Από το 1972 αποφάσισε να σταματήσει το γράψιμο. Αφοσιώθηκε έκτοτε στις εικοσιδύο "Υπαγορεύσεις" του και κατόπιν συνέταξε τα ογκώδη απομνημονεύματα "Memoires intimes" (1981). Ο Ζωρζ Σιμενόν πέθανε στη Λωζάννη το 1989. Πολλά μυθιστορήματά του έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αργυρώ Μακάρωφ (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
272
Βάρος:
0.288 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση