Γυναίκες και εξουσία: Ένα μανιφέστο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γυναίκες και εξουσία: Ένα μανιφέστο

Ένα μανιφέστο

Mary Beard

11.00€ -24% 8.36€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786180315387

  • Κατηγορίες:

    Ισότητα Φύλων

  • Έτος κυκλοφορίας

    2018

  • Εκδότης

    Μεταίχμιο

ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΤΩΝ SUNDAY TIMES

Εάν θεωρείται πως οι γυναίκες δεν βρίσκονται πλήρως εντός των δομών της εξουσίας, είμαστε βέβαιοι ότι χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε τις γυναίκες και όχι την εξουσία;


Με δηκτικό χιούμορ, η πιο διάσημη κλασικίστρια της Μεγάλης Βρετανίας η Mary Beard καταπιάνεται με ζητήματα του φύλου και ανατρέχει στην αρχαιότητα για να φωτίσει την κακομεταχείριση που έχει επιφυλάξει η ιστορία διαχρονικά στις ισχυρές γυναίκες. Με παραδείγματα τόσο από τον κλασικό κόσμο όσο και από τη σύγχρονη εποχή, η Beard, θύμα η ίδια διαδικτυακού σεξισμού, διερευνά με τόλμη τα πολιτισμικά θεμέλια του μισογυνισμού και τις βαθιά εδραιωμένες προκαταλήψεις μας για τη σχέση των γυναικών με την εξουσία.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Ιδιοφυές
Guardian

Ένα φεµινιστικό βιβλίο που θα γίνει κλασικό.
Observer

Ένα ακαταµάχητο κάλεσµα στις γυναίκες να υψώσουν τη φωνή και το ανάστηµά τους.
People

Κατερίνα Σχινά

Κατερίνα Σχινά (Μεταφραστής)

Η Κατερίνα Σχινά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Εργάστηκε σε εφημερίδες (ΑυγήΚαθημερινήΕλευθεροτυπία) και περιοδικά (Το ΤέταρτοThe Athens Review of BooksThe Books’ JournalΟ Αναγνώστης), στο ραδιόφωνο (Α΄, Β΄ και Γ΄ πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, Κανάλι 15) και στην τηλεόραση (Βιβλιόραμα, Βιβλία στο κουτί). Δίδαξε μουσική (σύστημα Orff και πιάνο), πολιτιστική δημοσιογραφία (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και μετάφραση (Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Εθνικό Κέντρο Βιβλίου). Ως κειμενογράφος και μεταφράστρια, συνεργάστηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, βιβλία των Τόνι Μόρισον, Φίλιπ Ροθ, Έντγκαρ Άλλαν Πόε, Ίαν Μακ Γιούαν, Ρολάν Μπαρτ, Τζ. Μ. Κουτσί, Βίτολντ Γκομπρόβιτς, Μάλκολμ Μπράντμπερυ, Χίλντα Ντούλιτλ, Τζωρτζ Στάινερ. Το 2003 κυκλοφόρησε το βιβλίο της Ημερολόγιο 2004. Οι όπερες του κόσμου από τις εκδόσεις Λιβάνη. Ακολούθησαν τα: Καλή κι ανάποδη. ο πολιτισμός του πλεκτού (Κίχλη, 2014) και Μυστικά του συρταριού (Εκδόσεις Πατάκη, 2017). Συνεχίζει να διαβάζει, να μεταφράζει, να γράφει και να πλέκει.

 

Mary Beard

Mary Beard (Συγγραφέας)

Η Mary Beard είναι καθηγήτρια φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, εταίρος του Newnham College και συντάκτρια κλασικών σπουδών στο Times Literary Supplement. Είναι επίσης εταίρος της Βρετανικής Ακαδημίας και αντεπιστέλλον μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. To 2016 παρουσίασε το ντοκιμαντέρ Pompeii: New Secrets Revealed with Mary Beard στο BBC 1 και τη σειρά τεσσάρων επεισοδίων Mary Beard΄s Ultimate Rome: Empire Without Limit στο BBC 2.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
136
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.215 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση