Τα βιβλία του αίματος - 1
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα βιβλία του αίματος - 1

Clive Barker

14.50€ -10% 13.05€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604365296

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2018

  • Εκδότης

    Οξύ

Η σαδιστική αντίληψη που καταθέτει για τον τρόμο ο Clive Barker θα σας κάνει να ανατριχιάσετε από την κορυφή ως τα νύχια. Οι ιστορίες που περιέχονται στα Βιβλία του αίματος θα χωθούν σε μια γωνιά της ψυχής σας και θα παραμείνουν πεισματικά εκεί – όσο κι αν θέλετε να λυτρωθείτε από τις ιστορίες του, από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε την ανάγνωσή τους, θα έχουν ήδη αιχμαλωτίσει ένα κομμάτι της ψυχής σας που πλέον, ό,τι και να κάνει, δεν θα μπορεί να δραπετεύσει. Η σχεδόν ποιητική και λογοτεχνική πρόζα της γραφής του, η ποιότητά της, οι απόλυτα πειστικοί χαρακτήρες, το χιούμορ του, το γεγονός ότι όσα οραματίζεται ο συγγραφέας αποτυπώνονται αβίαστα στα κείμενα αυτά με μοναδικό κινηματογραφικό τρόπο, εθίζουν τον αναγνώστη κάνοντάς τον να παραδοθεί αμαχητί στις ιστορίες του μέχρι την τελευταία λέξη.

Η καθεμία από τις ιστορίες που βρίσκονται στους έξι τόμους των Βιβλίων του αίματος θα αλιεύσουν από το υποσυνείδητό σας τους καλά θαμμένους και απωθημένους φόβους σας. Πρόκειται για μια επική συλλογή του μακάβριου. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε την ανάγνωση, είστε αναγκασμένοι να περπατήσετε στα σκοτεινά μονοπάτια της ύπαρξης που αφειδώς προσφέρει ο συγγραφέας. Το χειρότερο είναι ότι θα επιστρέφετε μαρτυρικά ξανά και ξανά σ’ αυτά τα μονοπάτια, καθώς κανείς δεν μπορεί να διαβάσει ένα βιβλίο του Clive Barker μόνο μία φορά.  

Έχω δει το μέλλον του τρόμου και το όνομά του είναι Clive Barker.

Stephen King



Ο Clive Barker γεννήθηκε στο Λίβερπουλ το 1952. Συγγραφέας των έργων Υφαντόκοσμος, Ο κλέφτης του πάντοτε, Τα βιβλία του αίματος, Καταραμένο παιχνίδι, The inhuman condition, In the flesh, Cabal, Imagica, Το μεγάλο μυστικό θέαμα, Αείπολη, Το αρχαίο μυστήριο κ.ά., θεωρείται από τους κορυφαίους μυθιστοριογράφους τρόμου και φαντασίας. Το 1985 του απονεμήθηκε το World Fantasy Award. Πέρα από συγγραφέας, είναι επίσης εικονογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων τις ταινίες Nightbreed, Lord of Illusions, τη σειρά Candyman και την τριλογία Hellraiser. Ζωγραφικά έργα του εκτίθενται τακτικά στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη. Στις πιο πρόσφατες δουλειές του περιλαμβάνονται το βραβευμένο με Όσκαρ Gods and Μonsters και μια έκθεση ερωτικών πινάκων και φωτογραφιών με τίτλο: The weird and the wicked. Ο συγγραφέας ζει στο Λος Άντζελες. 

Clive Barker

Clive Barker (Συγγραφέας)

Ο Κλάιβ Μπάρκερ γεννήθηκε στο Λίβερπουλ το 1952. Συγγραφέας των έργων "Υφαντόκοσμος", "Ο κλέφτης του πάντοτε", "Τα βιβλία του αίματος", "Καταραμένο παιχνίδι", "The inhuman condition", "In the flesh", "Cabal", "Imagica", "Το μεγάλο μυστικό θέαμα", "Αείπολη" και "Το αρχαίο μυστήριο", θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μυθιστοριογράφους τρόμου και φαντασίας. Το 1985 του απονεμήθηκε το World Fantasy Award. Πέρα από τη συγγραφική του δουλειά, που, εκτός από μυθιστορήματα, περιλαμβάνει διηγήματα και σενάρια, είναι επίσης εικονογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων τις ταινίες "Nightbreed", "Lord of Illusions", τη σειρά "Candyman" και την τριλογία "Hellraiser". Ζωγραφικά έργα του εκτίθενται τακτικά στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη. Στις πιο πρόσφατες δουλειές του περιλαμβάνονται το βραβευμένο με Όσκαρ "Gods and monsters" και μια έκθεση ερωτικών πινάκων και φωτογραφιών με τίτλο: "The weird and the wicked". Ο συγγραφέας ζει στο Λος Άντζελες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Γ. Πλεξίδας

Ιωάννης Γ. Πλεξίδας (Μεταφραστής)

Ο Ιωάννης Πλεξίδας γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1972. Πραγματοποίησε σπουδές Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.Είναι κάτοχος ενός μεταπτυχιακού διπλώματος στη Φιλοσοφία, κάτοχος ενός διδακτορικού διπλώματος στη Φιλοσοφική Ανθρωπολογία (Φιλοσοφική Σχολή) και ενός δεύτερου διδακτορικού διπλώματος στη Βυζαντινή Φιλοσοφία (Θεολογική Σχολή). Στα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα ανήκουν η βυζαντινή φιλοσοφία, η φιλοσοφική και χριστιανική ανθρωπολογία, η φιλοσοφική ερμηνευτική, η φαινομενολογία και η εγκληματολογία. Μελέτες του στην ελληνική γλώσσα είναι οι εξής: "Πρόσωπο και φύση: Προβληματισμοί γύρω από την έννοια του προσώπου στη σκέψη του Ιωάννη Δαμασκηνού", εκ. Νησίδες, Θεσσαλονίκη 2001, "Ο άνθρωπος ενώπιον του θανάτου", εκδ. Αρμός, 2006, "Η μετασκευή του ανθρώπου", εκδ. Πρότυπες Θεσσαλικές Εκδόσεις, 2007, "Η ανθρωπολογία του κακού. Μία ανάγνωση του Γρηγορίου Νύσσης", εκδ. λογείον, 2013, "Άνθρωπος και Θάνατος", εκδ. λογείον, 2015, "Γρηγόριος Νύσσης. Λόγοι για τον θάνατο και το πένθος", εκδ. Ζήτρος, Θεσσαλονίκη 2004, "Λόγοι χριστιανών και εθνικών", εκδ. Ζήτρος, Θεσσαλονίκη 2004, "Νεμέσιος Εμέσης. Περί φύσεως ανθρώπου", εκδ. Ζήτρος, Θεσσαλονίκη 2006, "Νικήτας Στηθάτος. Περί Ψυχής", εκδ. Ζήτρος, 2006, "Φώτιος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Ο ηγεμών", εκδ. Αρμός, 2007.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
272
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.415 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση