Πώς ο Σενέκας μού έσωσε τη ζωή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πώς ο Σενέκας μού έσωσε τη ζωή

El prozac de Seneca

Clay Newman

9.90€ -24% 7.52€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601663845

  • Κατηγορίες:

    Ψυχολογία | Ψυχανάλυση

  • Έτος κυκλοφορίας

    2018

  • Εκδότης

    Πατάκη

Ο Κλέυ Νιούμαν έπιασε πάτο πολύ νέος και ξεπέρασε τη δοκιμασία του μέσα από μια μακρά διαδικασία αυτογνωσίας. Στα είκοσι τέσσερα χρόνια του απαρνήθηκε τις συμβουλές των ψυχιάτρων και τη βοήθεια των αντικαταθλιπτικών. Ξεκίνησε ένα μοναχικό ταξίδι, το οποίο κράτησε επτά χρόνια και τον οδήγησε στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική και στην Ασία, αναζητώντας εμπειρίες που θα τον μεταμόρφωναν και χρήσιμες γνώσεις που θα έδιναν ένα καινούριο νόημα στη ζωή του.

Ο λεγόμενος δυτικός κόσμος δεν είχε ποτέ άλλοτε τέτοια αφθονία υλικών πραγμάτων, αλλά και τόση αγωνία υπαρξιακή και πνευματική, που πολλές φορές μάς οδηγεί σε υπέρμετρη λήψη φαρμάκων, αντικαταθλιπτικών και άλλων. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όσους από εμάς θέλουμε να κατανοήσουμε τη φύση και τις αιτίες που μας κάνουν να υποφέρουμε. Με τη βοήθεια της στωικής φιλοσοφίας, μπορούμε όλοι να μάθουμε να ζούμε μια καλή, μια ευτυχισμένη ζωή. Αυτό υποστηρίζει ο Κλέυ Νιούμαν, προτάσσοντας αξίες όπως η ταπεινότητα, η αυτογνωσία, η αποδοχή, η συμπόνια και η εμπιστοσύνη, αξίες αναπόσπαστες από την ανθρώπινη φύση.

Αγαθή Δημητρούκα

Αγαθή Δημητρούκα (Μεταφραστής)

Η Αγαθή Δημητρούκα γεννήθηκε το 1958 πλάι στον πληθωρικό Αχελώο, γεγονός που προσέδωσε στο χαρακτήρα και στις πράξεις της κάτι το ορμητικό αλλά όχι βίαιο. Έτσι, το 1974 συνέδεσε τη ζωή της με τον ποιητή Νίκο Γκάτσο και το 1976 άρχισε να γράφει στίχους για τον Μάνο Χατζιδάκι. Ως στιχουργός συνεργάστηκε στη συνέχεια και με νεότερους συνθέτες, ενώ παράλληλα άρχισε να μεταφράζει - από τα ισπανικά- κείμενα για λογοτεχνικά περιοδικά και στίχους τραγουδιών για δίσκους, αλλά για το βιβλίο Στην άλλη ακτή στην άλλη όχθη (Τραγούδια από την παράδοση των Ισπανοεβραίων. Εικόνες: Χρήστος Μαρκίδης, Εκδόσεις Πατάκη, 1995).

Clay Newman (Συγγραφέας)

Ο Κλέυ Νιούμαν (Νέα Υόρκη 1956) είναι επισκέπτης καθηγητής σε ισπανικά και αμερικανικά πανεπιστήμια, όπου δίνει διαλέξεις με θέμα την πνευματική ανάπτυξη. Από αμερικανό πατέρα και ισπανίδα μητέρα, ζει στις Ηνωμένες Πολτείες και στην Ισπανία. Το "Πώς ο Σενέκας μού έσωσε τη ζωή" είναι το πρώτο του βιβλίο αυτοβοήθειας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
224
Διαστάσεις:
18.5x14
Βάρος:
0.272 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση