Ο συνοδοιπόρος
zoom in
18.50€ -10% 16.65€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες

  • ISBN:

    9786185173326

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2018

  • Εκδότης

    Utopia

Ένα βαθύ, συγκλονιστικό ντεμπούτο είναι το βιβλίο ΄΄Ο Συνοδοιπόρος΄΄ του Viet Thanh Nguen, είναι η ιστορία ενός ανθρώπου σε σύγκρουση , κάποιος του οποίου οι πολιτικές πεποιθήσεις είναι σε διαμάχη με τις ατομικές του πεποιθήσεις. Σε διάλογο αλλά και διαμετρικά αντίθετο με τις αφηγήσεις του πολέμου του Βιετνάμ που προηγήθηκαν αυτού, το μυθιστόρημα αυτό προσφέρει μια σημαντική και νέα προοπτική για τον πόλεμο: αυτή του διχασμένου φιλο-κομμουνιστή. "Ο Συνοδοιπόρος" έχει κερδίσει το βραβείο Pulitzer 2016 για τη λογοτεχνία, καθώς και πολλά άλλα βραβεία, είναι ένα σπουδαίο και ρηξικέλευθο έργο. Έχοντας το ρυθμό και το σασπένς ενός θρίλερ και μία γλώσσα εφάμιλλη του Graham Green και του Saul Bellow, είναι ένα "έπος" για τον έρωτα και την προδοσία. Ο αφηγητής -ένας διπλός πράκτορας- είναι ένας άνθρωπος διχασμένος, βολοδέρνει ανάμεσα σε δύο εαυτούς. Ο Γαλλοβιετναμέζος λοχαγός που φτάνει στην Αμερική μετά την πτώση του Βιετνάμ (Σαϊγκόν 1975), χτίζει μια νέα ζωή και παράλληλα αναφέρει μυστικά στους κομμουνιστές ανωτέρους του πίσω στην πατρίδα. "Ο Συνοδοιπόρος" είναι μια βαθιά και σκληρή ιστορία που διερευνά την ταυτότητα και -τελικά- την ύπαρξη, ένα σπουδαίο βιβλίο κατασκοπείας και μια σπαρακτική ιστορία έρωτα και φιλίας. Διεθνές Bestseller!! Βραβείο Pulitzer Λογοτεχνίας 2016 Βραβείο Edgar 2016 Βραβείο Andrew Carnegie Medal for Excellence in Fiction 2016 Βραβείο Dayton Literary Peace 2016 Βραβείο Center for Fiction First Novel 2015 Βραβείο Asian/Pacific American for Literature 2016 Βραβείο California Book for First Fiction 2016 Βραβείο Association for Asian American Studies for Best Book in Creative Writing (Prose) 2016 Βραβείο Καλύτερου Μεταφρασμένου Μυθιστορήματος 2017 στη Γαλλία Φιναλίστ για το Βραβείο PEN/Faulkner Φιναλίστ για το Βραβείο PEN/Robert W. Bingham for Debut Fiction Φιναλίστ για το Βραβείο Medici Book Club Prize Φιναλίστ για το Βραβείο Los Angeles Times Book Prize (Mystery/Thriller) Φιναλίστ για το Βραβείο ABA Indies Choice/E.B. White Read-Aloud (Book of the Year, Adult Fiction) Φιναλίστ για το Βραβείο International Dublin Literary Award Καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς σε περισσότερες από είκοσι λίστες συμπεριλαμβανομένων των New York Times Book Review, Wall Street Journal και Washington Post.

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1960. Είναι ποιητής, μεταφραστής και συγγραφέας. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, άρχισε να γράφει σε έντυπα όπως το "Ιδεοδρόμιο" του Λεωνίδα Χρηστάκη και η "Χιονάτη" του Βαγγέλη Κοτρώνη, και να συνθέτει ποιήματα και πεζογραφήματα. Κείμενά του δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά όπως η "Οδός Πανός", ο "Ήχος", το "Κάππα", η "Λέξη", η "Πολιορκία", και άλλα. Συνεργάστηκε για δέκα χρόνια με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και το περιοδικό "Έψιλον". Διατήρησε τη σελίδα του βιβλίου στην εφημερίδα "City-Press". Ο τρόπος ζωής του τον οδήγησε στη συστηματική μελέτη των λεγόμενων "ιστορικών πρωτοποριών" (Φουτουρισμός, Dada, Υπερρεαλισμός), των Beat ποιητών και συγγραφέων, καθώς και του ρεύματος για την "υπέρβαση και την πραγμάτωση της Τέχνης" (Cobra, Λεττριστές, Καταστασιακοί). Καρπός αυτών των αναζητήσεών του είναι τα πολυσυζητημένα του βιβλία για τον William S. Burroughs, για την Internationale Situationniste, για τον Guy Debord, για τον Μάη του ΄68. Ίδρυσε και διηύθυνε την επιθεώρηση "Propaganda", όπου δημοσιεύτηκαν κρίσιμα κείμενα για την πολιτική και την κουλτούρα των καιρών μας. Έχει εργαστεί στο ελληνικό ραδιόφωνο, και συγκεκριμένα στο Δεύτερο Πρόγραμμα, στην ΕΡΑ4, στον Εν Λευκώ, στο Κόκκινο 105,5, και στο Κανάλι 1 Πειραιάς 90,4. Σήμερα διευθύνει τη σειρά "Αιφνίδια Ντοκιμαντέρ" στις εκδόσεις Γαβριηλίδης και το λογοτεχνικό περιοδικό/εγχείρημα "ΚΟΡΕΚΤ", μαζί με τον ποιητή Θάνο Σταθόπουλο, στις εκδόσεις Νεφέλη. Είναι μέλος του Κύκλου Ποιητών και της Εταιρείας Συγγραφέων.


Viet Thanh Nguyen

Viet Thanh Nguyen (Συγγραφέας)

O Viet Thanh Nguyen γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1971 στο Βιετνάμ. Μεγάλωσε και ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας. Έχει δημοσιεύσει διηγήματα, και επίσης δύο πονήματα σχετικά με τις πολιτισμικές συνέπειες του Πολέμου του Βιετνάμ: "Race and Resistance: Literature and Politics in Asian America", το 2002 (Oxford University Press) και "Nothing Ever Dies: Vietnam and The Memory of War", το 2016 (Harvard University Press). To 2015 εξέδωσε το μυθιστόρημα "The Sympathizer" ("Ο Συνοδοιπόρος"), και απέσπασε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το PEN/Faulkner Award for Fiction, το Andrew Carnegie Medal for Excellence in Fiction και το Pulitzer Prize for Fiction 2016.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
652
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.927 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση