Το χρώμα της καρδιάς μου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το χρώμα της καρδιάς μου

Alice Briere - Haquet

Μετά την "Κυρία ΄Αιφελ" που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, η συγγραφέας Alice Briere-Haquet και η εικονογράφος Csil επιστρέφουν με ένα υπέροχο βιβλίο.

Ό,τι συμβαίνει στην καρδιά του
Φαίνεται στα μάγουλά του
Ροζ θα τα δεις για τη χαρά
Κόκκινα να ’ναι απ’ τα φιλιά
Κι αν γίνουν μπλε από ντροπή
Ή γκρίζα μια στιγμή λυπητερή
Κίτρινα βάφονται στην αμμουδιά
Μοβ στα ωραία δειλινά

Κατερίνα Σχινά

Κατερίνα Σχινά (Μεταφραστής)

Η Κατερίνα Σχινά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Εργάστηκε σε εφημερίδες (ΑυγήΚαθημερινήΕλευθεροτυπία) και περιοδικά (Το ΤέταρτοThe Athens Review of BooksThe Books’ JournalΟ Αναγνώστης), στο ραδιόφωνο (Α΄, Β΄ και Γ΄ πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, Κανάλι 15) και στην τηλεόραση (Βιβλιόραμα, Βιβλία στο κουτί). Δίδαξε μουσική (σύστημα Orff και πιάνο), πολιτιστική δημοσιογραφία (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και μετάφραση (Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Εθνικό Κέντρο Βιβλίου). Ως κειμενογράφος και μεταφράστρια, συνεργάστηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, βιβλία των Τόνι Μόρισον, Φίλιπ Ροθ, Έντγκαρ Άλλαν Πόε, Ίαν Μακ Γιούαν, Ρολάν Μπαρτ, Τζ. Μ. Κουτσί, Βίτολντ Γκομπρόβιτς, Μάλκολμ Μπράντμπερυ, Χίλντα Ντούλιτλ, Τζωρτζ Στάινερ. Το 2003 κυκλοφόρησε το βιβλίο της Ημερολόγιο 2004. Οι όπερες του κόσμου από τις εκδόσεις Λιβάνη. Ακολούθησαν τα: Καλή κι ανάποδη. ο πολιτισμός του πλεκτού (Κίχλη, 2014) και Μυστικά του συρταριού (Εκδόσεις Πατάκη, 2017). Συνεχίζει να διαβάζει, να μεταφράζει, να γράφει και να πλέκει.

 

Alice Briere - Haquet

Alice Briere - Haquet (Συγγραφέας)

Η Alice Brière-Haquet γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη της Νορμανδίας το 1979. Δίδαξε λογοτεχνία δώδεκα χρόνια σε ένα γυμνάσιο. Απολαμβάνει το γράψιμο ενώ της αρέσει να συζητάει με τα παιδιά επειδή σκέφτονται μαζί της και μπορούν να μιλήσουν για σοβαρά πράγματα χωρίς να λάβουν τον εαυτό τους στα σοβαρά.Ακόμα και για δύσκολα θέματα όπως η μοναξιά ή μια ασθένεια. Έχει τρία παιδιά και τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 16 γλώσσες.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Csil

Csil (Εικονογράφος)

Η Csil είναι γαλλίδα εικονογράφος. Σπούδασε visual communication. Εργάζεται ως art director ενώ παράλληλα εικονογραφεί παιδικά βιβλία για διάφορους εκδοτικούς οίκους.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
36
Διαστάσεις:
24χ24
Βάρος:
0.303 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση