Υπόθεση Λερούζ
zoom in
19.00€ -30% 13.26€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600119190

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2018

  • Εκδότης

    Gutenberg

Την τελευταία μέρα του καρναβαλιού του 1862, η Κλοντίν Λερούζ βρίσκεται άγρια δολοφονημένη. Η αναστάστωση στο απομονωμένο σπιτάκι όπου έμενε κάνει τους χωροφύλακες να υποψιαστούν πως έπεσε θύμα ληστείας. Όμως τα χρυσά νομίσματα παραμένουν στο συρτάρι. Τι έψαχνε ο δολοφόνος; Ένας δαιμόνιος γεροντάκος, ερασιτέχνης ντετέκτιβ, ανακαλύπτει κρυμμένες ερωτικές επιστολές ενός πάμπλουτου αριστοκράτη καθώς και την ύπαρξη ενός νόθου κι ενός νόμιμου γιου. Η υπόθεση περιπλέκεται.
Ο `Αρθουρ Κόναν Ντόιλ εμπνεύστηκε τον Σέρλοκ Χολμς απ’ τον επιθεωρητή Λεκόκ του Εμίλ Γκαμποριό (1832-1873)? ο Μορίς Λεμπλάνκ τον Αρσέν Λουπέν, και ο Ζορζ Σιμενόν τον επιθεωρητή Μαιγκρέ. Με την "Υπόθεση Λερούζ" ξεκινά η ιστορία της γαλλικής αστυνομικής λογοτεχνίας και όχι μόνο: μαζί με τους "Φόνους της Οδού Μοργκ" του Έντγκαρ ʼλαν Πόε άνοιξαν τον δρόμο για όλα τα άλλα αστυνομικά μυθιστορήματα.

Τιτίκα Δημητρούλια (Μεταφραστής)

Η Τιτίκα Δημητρούλια γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε κλασική, νεοελληνική, γαλλική φιλολογία, μετάφραση και νέες τεχνολογίες στην Αθήνα και στο Παρίσι. Ασχολείται με την κριτική λογοτεχνίας και τη μετάφραση. Έχει εκλεγεί επίκουρη καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αρθρογραφεί συστηματικά στην Καθημερινή της Κυριακής και σε πολλά περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά (Εντευκτήριο, e-poema, κλπ.).

Ωρίων Αρκομάνης (Μεταφραστής)


Emile Gaboriau

Emile Gaboriau (Συγγραφέας)

Γάλλος συγγραφέας, πρωτοπόρος της αστυνομικής λογοτεχνίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
554
Διαστάσεις:
20x13
Βάρος:
0.829 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση