Είμαι η Αφροδίτη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Είμαι η Αφροδίτη

Μυθολογικά Παραμύθια

Κώστας Πούλος

7.70€ -24% 5.85€

Είμαι η θεά της ομορφιάς και του έρωτα: η Αφροδίτη! Καμιά γυναίκα, ούτε θνητή ούτε θεά, δεν μπόρεσε ποτέ να με ξεπεράσει σε ομορφιά. Η Ήρα και η Αθηνά πίστεψαν κάποτε ότι ήταν πιο όμορφες, όμως ο Πάρης, που ορίστηκε κριτής στον διαγωνισμό, δεν τους έκανε το χατίρι κι αποφάσισε να δώσει σ’ εμένα το χρυσό μήλο με την επιγραφή «Τη καλλίστη», που πάει να πει «Στην πιο όμορφη»...

Με τη σειρά Μυθολογικά Παραμύθια επιχειρείται μια καινούρια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων. Που δεν είναι παλιές χιλιοειπωμένες ιστορίες ξεχασμένων θεών, αλλά συναρπαστικά παραμύθια δράσης, μέσα από τα οποία ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές ανθρώπινες περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει κι ακόμη σημαδεύουν την ψυχή του ανθρώπου.

Σοφία Παπαδοπούλου

Σοφία Παπαδοπούλου (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία της Σχολής Επιστημών Αγωγής. Εργάζεται ως νηπιαγωγός εδώ και δέκα χρόνια στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη. Η ίδια συστήνεται ως εξής: "Σοφία να με λέτε εσείς, γιατί στον κόσμο των μικρών παιδιών ως "καπελού" συστήνομαι. Ταξιδεύουμε μαζί με τρόπο μαγικό. Γνώρισα πολλά παιδιά, που όλα έχουν πάντα κάτι να μου πουν, αλλά και πολλά κρυμμένα μυστικά".


Κώστας Πούλος

Κώστας Πούλος (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Πούλος γεννήθηκε στον Ελικώνα της Βοιωτίας. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και βυζαντινή-νεοελληνική φιλολογία στα Πανεπιστήμια του Βίρτσμπουργκ και του Μονάχου. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση σε ημερήσια και εσπερινά γυμνάσια και λύκεια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Καρπός των μεταπτυχιακών σπουδών του είναι οι βραβευμένες (Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας) μεταφράσεις βυζαντινών "μυθιστορημάτων" στη νεοελληνική. Έχει γράψει βιβλία για ενήλικες ("Σχεδόν Θάλασσες", εκδόσεις Το Ροδακιό) και κυρίως για παιδιά. Στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας ειδικότερα έχει γράψει, μεταφράσει και διασκευάσει πολλά έργα. Ορισμένα από τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες ή έχουν παρασταθεί στο θέατρο.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
40
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.074 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση